We hebben relatief weinig hartige baksels op Koolhydraatarmrecept.nl staan, als je alle lekkere crackers niet meerekent dan. Terwijl we er zelf toch echt dol op zijn. Vooral Anna-Karina, die levert meteen een zoete lekkernij in voor een hartig borrelhapje. Met deze koolhydraatarme kaas kerrie boterkoek lenigen we dat hiaat een beetje. De smaak komt met name van de oude kaas, de boter en de warme kerrie. Die combinatie werkt voortreffelijk. Het deed Anna-Karina een beetje denken aan onze zalige kaasuientaart, met daarbij ogenblikkelijk de verzuchting: “O ja, die was ook heel lekker “. Je haalt uit deze boterkoek 12 punten, die bevatten per puntje 0.75 gram koolhydraten.
Vette handen en liefde
Het maken van het deeg voor de kaas kerrie boterkoek is een bijzonder makkelijk klusje, maar je krijgt er wel vette handen van. Niet onoverkomelijk, maar het is goed om alles van tevoren binnen handbereik te leggen, zodat je niet telkens je handen hoeft te wassen om de koelkastdeur of kruidenlade met goed fatsoen te kunnen openen. Of je mengt alles in de keukenmachine met kneedhaak, maar dan moet je dat weer allemaal afwassen. Bovendien kneed ik er altijd wat extra liefde doorheen, dat kan die keukenmachine niet!
Kruimelige boterkoek?
We hebben in een vorm -met een inzet- twee helften wat geëxperimenteerd. Bij een eerder experiment was de koek zo enorm los dat het niet vast te pakken was. Ach ja, soms mislukt er wel eens iets… De smaak was wel fantastisch, dus nog verder experimenteren met aanpassingen in twee helften. De structuur van de ene helft (met meer ei maar zonder xanthaangom) was al beter, maar bleef ook nog redelijk los. We hebben bij de andere helft (met die x erop) xanthaangom gedaan. Dat zorgde wel voor een veel betere samenhang, dus zeker toevoegen als je niet van al te kruimelige koek houdt!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je koolhydraatarme kaas kerrie boterkoek
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme kaas kerrie boterkoek
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g roomboter, op kamertemperatuur
- 125 g amandelmeel
- 25 g kokosmeel
- 2 tl kerrie, of iets meer, naar smaak!
- 1 L eieren
- 1 tl xanthaangom, optioneel
- 65 g geraspte kaas, oud of zo pittig als je zelf wilt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een lage bakvorm van Ø 20 cm in.
- Kneed de zachte boter met het amandelmeel, kokosmeel, kerrie (naar eigen smaak), 1 L ei en de xanthaangom tot een soepel deeg. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en kneed er doorheen.
- Doe het deeg in de ingevette vorm en strijk de bovenkant glad.
- Voeg aan de eidooier een paar druppels water toe. Bestrijk daarmee de bovenkant van het deeg. Bestrooi vervolgens met oregano en maal er wat grof zout overheen.
- Bak de boterkoek 20 minuten of tot het gaar is. Laat de koek helemaal afkoelen voor consumptie.
- Snijd de koolhydraatarme kaas kerrie boterkoek in puntjes en serveer op een mooi bordje of plankje.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hallo Anna-Karina en Hans,
Wat een heerlijk recept! Ik ga deze zeker maken!
Bedankt, groet José
Het is een heerlijk baksel ,de volgende keer doe ik ietsje minder kerrie erin ,maar een blijvertje ook weer !
Kerrie is een mengsel van verschillende specerijen, die kan dus wel verschillen. En uiteraard altijd naar eigen smaak toevoegen!
Heb de boterkoek vandaag nog een keer gemaakt en heb de kaas voor de helft vervangen door 35 gram geraspte mozzerella en 30 gram parmezaanse geraspte kaas, plus een kleine ui fijn gesneden erdoor ,zo heerlijk hartig !
Baksel goed gelukt maar de smaak daar moet je aan wennen.
De kookboeken zijn toppertjes!
Oeh…wat is dit weer een waanzinnig lekker recept! Dankjewel, dit ga ik vaker maken 😊