Koolhydraatarme jachtschotel met puree

koolhydraatarme jachtschotel met puree

Bestaat er een klassieker recept dan jachtschotel? Van oorsprong is het een gerecht dat was bedoeld om restanten wild op te maken, wat lang werd gestoofd en in de oven afgebakken met aardappelpuree er bovenop. Onze koolhydraatarme jachtschotel met puree gaat niet de concurrentie aan met dat oeroude gerecht. Het is een hedendaagse interpretatie die naast een smakelijke maaltijd een beperkt aantal koolhydraten geeft. Het gebruik van gehakt in jachtschotel is al lange tijd ingeburgerd. De aardappelpuree wordt bij ons vervangen door een smeuïge knolselderij-pompoenpuree. Die sluit qua smaak en seizoen perfect aan. Dan nog vier verschillende groenten met het vlees mengen, en je gezonde maaltijd is compleet.

#Nowaste

De gewoonte om restjes op te maken in een schotel is niet alleen van deze #nowaste tijd, waarin verspilling zo veel mogelijk wordt tegengegaan. Waar het nu vooral uit milieuoverwegingen gebeurt, waren vroeger schaarste en betaalbaarheid belangrijke drijfveren. Wij hebben ook de gewoonte om minstens één maal per week de koelkast te inspecteren op ingrediënten die nodig geconsumeerd dienen te worden. Dat levert vaak hele creatieve maaltijden op! Regelmatig heeft dat geleid tot een koolhydraatarm recept, wat misschien ook bij jullie al eens op tafel heeft gestaan. Zo dus ook deze koolhydraatarme jachtschotel met puree, doe er je voordeel mee!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze koolhydraatarme jachtschotel met puree

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarme jachtschotel met puree

koolhydraatarme jachtschotel met puree
Door: Hans van Deelen
Koolhydraatarme jachtschotel met puree is een gerecht vol met groente, waarbij de aardappels worden ingewisseld voor knolselderij-pompoenpuree.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 50 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 334.95 koolhydraten 10.8 geiwitten 18.6 gvetten 22.65 gvezels 8.83 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Knolselderij-pompoenpuree

Gehakt-groentemengsel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Knolselderij-pompoenpuree

  • Kook de kleingesneden knolselderij en pompoen 15 minuten in water met een half bouillonblokje. Giet af en stoom even droog in de pan. Pureer samen met de roomkaas tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en (eventueel) zout.

Gehakt-groentemengsel

  • Bak de kastanjechampignons in een koekenpan zonder vet op hoog vuur beetgaar. Blijf ze omscheppen. Doof het vuur en roer er een eetlepel boter door. Houd apart.
  • Snipper de ui en fruit deze met olijfolie in een hapjespan. Voeg het gehakt, peper en pimentón toe en bak alles tot het gehakt gaar is. Breng op smaak met nootmuskaat.
  • Was ondertussen de prei en snijd deze in dunne ringen. Snijd de paprika in blokjes. Voeg beiden toe aan het gehaktmengsel en bak kort mee.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Voeg de bouillon toe aan het gehakt-groentemengsel. Doe de blaadjes laurier erbij en laat het geheel op een laag vuur ongeveer 10 minuten stoven. Haal daarna de laurierblaadjes eruit. Proef of het mengsel goed op smaak is. Voeg eventueel peper en/of zout toe.
  • Schep het gehakt-groentemengsel met een schuimspaan uit de bouillon in de ovenschaal. Doe de champignons er bovenop. Verdeel de puree over de groenten. Bedek met geraspte kaas.
  • Bak de koolhydraatarme jachtschotel met puree in ongeveer 20 minuten. De ovenschotel is klaar als de kaas mooi begint te kleuren. Eventueel nog 5 minuten onder de grill zetten.
  • Tip: als je koolhydraatbeperkt eet is het zeker lekker om wat plakjes appel erdoor te doen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top