Ik heb de laatste tijd redelijk wat naar krontjong muziek geluisterd en naar liedjes die Indonesië als onderwerp hebben. Wellicht is dat de inspiratiebron geweest om deze koolhydraatarme Indische snijbonen te maken. Ik moet zeggen: ze zijn uitstekend gelukt! Met eenvoudige middelen is er een gerecht met rijke smaken op tafel gekomen. Pittig ook wel, maar dat heb je natuurlijk zelf in de hand door de hoeveelheid rode peper naar eigen believen te doseren. Het lijkt misschien aardig wat werk, omdat ik de ingrediënten in de receptbeschrijving heb ondergebracht in vier subkopjes, maar in werkelijkheid is zo gepiept!
Groen en fris
Natuurlijk kun je er nog wat bij serveren. Ik denk dan als eerste aan zoetzure komkommersalade. Of aan kruidige keto komkommersalade. Ook heel lekker: een ijskoud komkommer munt drankje. In elk geval zou ik iets nemen wat groen en fris is. Wel apart tellen, natuurlijk! Mochten de snijbonen moeilijk te verkrijgen zijn (of veel te duur), dan kun je ook prima sperziebonen nemen. En kun je spekjes niet zo waarderen (vega noch vlees), dan kun je ook voor gehakt kiezen. De koolhydraatarme Indische snijbonen bevatten per portie zoals in het recept kcal 378.13 ⋆ koolhydraten 13.4 g ⋆ eiwitten 20.85 g ⋆ vetten 23.89 g ⋆ vezels 12.76 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme Indische snijbonen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme Indische snijbonen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 400 g snijbonen, schoon gewogen
Sausje
- 1 rode peper, gebruik een halve tot een hele
- ½ limoen, sap en rasp
- 1 el sojasaus, type tamari
- 1 tl kurkuma
- kneepje honingvervanger
Bloemkoolrijst
- 250 g bloemkoolrijst
- 2 tl paprikavlokken
- 1 snufje zout
- 1 el olijfolie
Bakken
- 1 el olijfolie
- 200 g spek of spekblokjes, 125 gram indien vegetarisch
- 2 teentjes knoflook
Garnering
- 40 g dry roasted pinda's, grof gehakt
- 2 stengels bosui, in ringetjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd ze in ruitjes. Kook ze 5 minuten, giet af, en spoel ze daarna koud af om het kookproces te stoppen.
- Snijd de bosui in ringetjes en hak de dry roasted pinda's grof. Doe in twee kleine bakjes. Zet klaar om het gerecht mee te garneren.
- Meng tamari, kurkuma, sap en rasp van de limoen, de rode peper en Sweet Bee tot een homogeen geheel.
- Verhit olijfolie in een hapjespan en voeg de spekjes toe. Bak tot ze gaar zijn en voeg dan de knoflook toe. Roerbak even en voeg dan het sausje toe. Voeg de snijbonen toe en twee eetlepels water. Verwarm op matige temperatuur met het deksel schuin op de pan. Houd warm terwijl je de bloemkoolrijst gaart.
- Meng bloemkoolrijst, paprikavlokken en zout goed oor elkaar. Doe olijfolie in een ruime koekenpan. Verwarm de olie goed en bak de bloemkoolrijst al omscheppend met houten spatels 2 tot 3 minuten op hoog vuur.
- Serveer de Indische snijbonen met de bloemkoolrijst en garneer met bosui en pinda's. Selamat makan!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet