koolhydraatarme indische omelet

Koolhydraatarme Indische omelet, van Marloes

Vandaag deze heerlijk verwarmende, koolhydraatarme Indische omelet van Marloes. Wat een gezellig vrolijk bordje nietwaar? Het leuke is dat je de omelet precies naar je eigen smaak samenstelt. Als pindakaas gebruikte Marloes Whole Earth original Smooth peanutbutter. De omelet bevat zoals de beschrijving in het recept slechts 1.8 gram koolhydraten per portie.

Extra

Marloes at de koolhydraatarme Indische omelet zelf als hoofdmaaltijd en voegde er allerlei lekkere knapperige aan toe, zoals te zien is op de foto. Eigenlijk kun je van alles gebruiken: plakjes komkommer, geraspte wortel, reepjes paprika en een handje taugé. Maar ook gegaarde boontjes of een restje witte is heerlijk. Wij publiceren het basis Indische lunch omelet, geef er lekker je eigen draai aan en smikkel ze!


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

koolhydraatarme indische omelet

Zo maak je de koolhydraatarme Indische omelet

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Koolhydraatarme Indische omelet

koolhydraatarme indische omelet
Door: Marloes
Zalig als lunchgerecht, ook koud verrukkelijk dus meneemlunch is een optie. Ook uit te breiden naar een hoofdmaaltijd, zie suggesties bij het recept.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 212.1 kcalkoolhydraten 1.8 geiwitten 15.4 gvetten 15.75 gvezels 0.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 4 ei, geklutst per 2 eieren
  • rijst- of olijfolie, om te bakken
  • sambal, oelek (om te besmeren)

Dressing

Topping

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Begin met de dressing. Maak een dressing van de ketjap, Steviala Sweet bee, pindakaas en het citroensap.
  • Klop de eieren los en bak er twee omeletten van in wat olie.
  • Snijd ondertussen voor de topping de bosui en rode peper in ringetjes en hak de fijn.
  • Leg de omeletten op een bord en besmeer ze lichtjes (naar smaak) met sambal. Bestrooi met de topping en druppel de dressing erover.
  • Eet smakelijk!

Hoofdmaaltijd?

  • Voor een hoofdmaaltijd makkelijk uit te breiden met meer en knapperige rauwkost. Denk aan komkommer, radijs, wortel, paprika, taugé en/of sesamzaad.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top