koolhydraatarme ijsjes

Koolhydraatarme ijsjes!

Heb ik een chiaperiode? Ja sorry, ik vrees van wel. Na de chia mokka en chia jam nu weer een andere leuke toepassing met chiazaad: romige koolhydtaatarme ijsjes! (1,5 khd per ijsje) Als het buiten de spuigaten uitloopt met temperaturen boven de 30 graden zijn deze koolhydraatarme ijsjes verleidelijk en weldadig verfrissend! Ik ben trouwens helemaal niet zo’n fan van dat superwarme weer. Ik functioneer het best bij 22 graden, lichtbewolkt, met af en toe, liefst ‘s nachts een regenbuitje. En dat dan graag van half april tot half oktober. Of ben ik dan te veeleisend?

Fruit
koolhydraatarme ijsjes
Door de basis van de ijsjes heb ik vers fruit gemengd vlak voordat het de diepvries inging. Je kunt daarvoor gewoon je eigen lievelingsfruit nemen. Als je het een beetje koolhydraatarm wilt houden kies je voor fruit als cranberry, rode bessen, framboos, bramen etc. Kijk ook eens naar deze fruitlijst, daarin vind je alle gangbare  fruitsoorten met het aantal koolhydraten erbij, makkelijk om erbij te houden als je een keuze moet maken!  Wist je bijvoorbeeld dat echte bosbessen 6 khd en blauwe bessen 11 gr. khd per 100 gram bevatten?

Hard ijs
Als zelfgemaakt ijs wat langer in de diepvries zit dan wordt het kanonhard. Daarom zijn deze koolhydraatarme ijsjes (ijslollies of popsicles of hoe je ze ook noemt)  reuze makkelijk want die zijn al geportioneerd. Ze zijn rechtstreeks uit de diepvries inderdaad hard, maar prima te eten. Ze hebben een zomerse, romige  kokos-, amandelsmaak. De smaak verveelt totaal niet doordat je ook elke keer op een ander stukje fruit kunt knabbelen. Je kunt ze wat zoeter maken als je wilt door er zoetstof aan toe te voegen. Ze bevatten per ijsje ongeveer 1,5 khd met mijn ingrediënten. Meer lekkere koolhydraatarme ijsjes.

!!! LET OP
Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze romige koolhydraatarme ijsjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolhydraatarme ijsjes!


koolhydraatarme ijsjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst augustus 25, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 6 ijsjes
  • Koolhydraten: 1,5 khd per ijsje (6 ijsjes uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Als het buiten de spuigaten uitloopt met temperaturen boven de 30 graden zijn deze koolhydraatarme ijsjes verleidelijk en weldadig verfrissend!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng alles behalve het fruit door elkaar. Proef en voeg naar wens en eigen smaak zoetstof toe. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
  2. Meng het schone fruit voorzichtig door de dikke kokos-chiabasis. Vul de ijsvormpjes en steek er een stokje in. Zet de ijsjes minstens 4 uur in de diepvries. Uitstekend voor tussendoor of als toetje!
  3. TIP: Als je geen ijslollievorm hebt, of je vindt ze een beetje groot, gebruik dan bijvoorbeeld een minimuffinvorm waar je een cocktailprikker in steekt bij wijze van handvat. Je krijgt dan meer en kleinere ijsjes, maar net zo lekker!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Koolhydraatarme ijsjes!”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

212 Shares
Share101
Pin111
Tweet