
De eerste keer
Het was voor ons beiden de eerste keer dat we wafels maakten in een kniepertjesijzer. Dus we hadden elkaar beloofd geduldig te zijn. En dat het ook niet zo erg was als het niet in één keer zou lukken. Ik was wel blij dat mijn heer Hans daarbij assisteerde. Meestal koken we onze eigen recepten maar bij dit recept hebben we echt lollig samengewerkt. Het viel trouwens ontzettend mee! De grootste kunst was even ontdekken hoeveel beslag er nou op moet, zodat het er niet aan alle kanten uitkomt als je het deksel sluit. Maar je wilt wel een goed gevulde wafel, dus ook weer niet te weinig beslag.
Je ziet op de foto hoeveel beslag ik er opdeed, maar dat zal je wellicht toch even zelf moeten uitvinden bij je eigen apparaat. Iets anders wat ik me afvroeg: moet je het deksel nou extra aandrukken of beter van niet? Even testen dus maar. Echter toen ik dat deed kreeg ik een wafel met gaten erin. Voor ons doel dus beter niet aandrukken. Ik wil immers niet dat het ijs straks aan alle kanten uit mijn koolhydraatarme ijshoorntje druipt.
Oubliehoorntjes rollen
Koolhydraatarme ijshoorntjes rol je uiteraard net zo als een gewoon ijshoorntje. En dat is echt een veel eenvoudiger klusje dan ik dacht. Als de ronde wafels net uit het ijzer komen zijn ze nog een beetje flexibel. Dus dan rol je ze zo snel mogelijk om de speciale hoorntjesvorm heen. Omdat de wafels heet zijn moet je even oppassen dat je je vingers niet verbrandt. Maar na een paar seconden kun je ze net lang genoeg vastpakken, om ze om de vorm heen te rollen. Vervolgens laat je ze om de vorm heen uitharden. Die ijshoorntjesvormen koop je meestal per set van 6. Tegen de tijd dat je aan wafel nummer 7 toe bent kun je vorm 1 wel hergebruiken. Het 1e ijshoorntje is dan wel hard genoeg om weer van de vorm te kunnen.
Ik heb nu wel een ‘probleem’, ik ben inmiddels ook heel benieuwd geworden naar hartige oubliehoorntjes en wafels…
♥ Ook lekker:
Zo maak je koolhydraatarme ijshoorntjes
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Koolhydraatarme ijshoorntjes
Voedingswaarde
Ook gebruikt
- Wafelijzer voor kniepertjes en oublies
Ingrediënten
Basisbeslag
- 100 g roomboter (gras) - 0 khd
- 75 g amandelmeel - 3,75 khd
- 10 g psylliumvezel - < klik voor de juiste! 0 khd
- snufje zout
- 2 ei/eieren
- 100 ml kokosmelk (volvet) - 1,6 khd
Zoete speculaassmaak
- 50 g Steviala ery-bronze - of vergelijkbare korrelzoetstof (geen vloeibare zoetstof gebruiken)
- 2 tl koek- of speculaaskruiden
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm het wafelijzer voor. Bij ons merk op stand 4 van 5. Vrij warm dus.
Beslag
- Smelt de roomboter op laag vuur.
- Meng de basisingrediënten door elkaar: amandelmeel, psylliumvezels, zout, eieren, kokosmelk en de gesmolten roomboter. Voeg de smaakmakers Steviala ery-bronze en de koek- of speculaaskruiden toe.
Wafels bakken
- Schep een lepel beslag in het midden van de vorm en sluit zachtjes het deksel. Na 1 minuutje even kijken hoe de kleur is. Bij ons waren ze na 2 minuten goed. Speculaaskruiden kunnen wat sneller verbranden, dus niet te donker bakken dat is erg ongezond. Schep ze van de plaat met een hittebestendige siliconen schep. Rol ze terwijl ze nog flexibel zijn zo snel mogelijk om een ijshoorntjes kegel. Maak op deze manier 10 koolhydraatarme ijshoorntjes.
Bewaren
- In een 'open' doos bewaren. Bij ons waren ze na drie dagen nog heerlijk knapperig!
ZOETSTOF!
- Gebruik, als je knapperige hoorntjes wilt, altijd korrelzoetstof op basis van erythritol. Vloeibare zoetstoffen harden niet uit en de wafels zullen dan ook zacht blijven.
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |
Ze smaakten erg goed… alleen worden ze nu een beetje slap.
Met deze relatieve vochtigheid in de lucht wordt alles slap… Vlak voor consumptie kort in een hete oven leggen wil vast helpen.