koolhydraatarme ijshoorntjes

Koolhydraatarme ijshoorntjes!

ijshoorntjes- en cannolivormenAfgelopen zondag lieten we je al die heerlijke koolhydraatarme anijswafels zien. Deze koolhydraatarme ijshoorntjes zijn nóg veel leuker om te maken. Leuk een beetje knutselen in de keuken. Je vormt van de platte wafels in een handomdraai mooie oubliehoorntjes (oublie is Frans voor wafel). En niet alleen leuk, maar ook kun je zo’n hoorntje of rolletje met allerlei heerlijks vullen. In het beslag deden we iets andere smaakmakers dan in het beslag voor de anijswafels. We maakten heerlijke geurige hoorntjes met speculaaskruiden, dat maakt de wafels ook net iets donkerder en ze smaken daardoor lekker ‘warm’. De ijshoorntjes bevatten met onze ingrediënten slechts 0,55 gram koolhydraten per hoorntje, exclusief vulling.

De eerste keer

Het was voor ons beiden de eerste keer dat we wafels maakten in een kniepertjesijzer.  Dus we hadden elkaar beloofd geduldig te zijn. En dat het ook niet zo erg was als het niet in één keer zou lukken. Ik was wel blij dat mijn heer Hans daarbij assisteerde. Meestal koken we onze eigen recepten maar bij dit recept hebben we echt lollig samengewerkt. Het viel trouwens ontzettend mee! De grootste kunst was even ontdekken hoeveel beslag er nou op moet, zodat het er niet aan alle kanten uitkomt als je het deksel sluit. Maar je wilt wel een goed gevulde wafel, dus ook weer niet te weinig beslag.

Je ziet op de foto hoeveel beslag ik er opdeed, maar dat zal je wellicht toch even zelf moeten uitvinden bij je eigen apparaat. Iets anders wat ik me afvroeg:  moet je het deksel nou extra aandrukken of beter van niet? Even testen dus maar. Echter toen ik dat deed kreeg ik een wafel met gaten erin. Voor ons doel dus beter niet aandrukken. Ik wil immers niet dat het ijs straks aan alle kanten uit mijn koolhydraatarme ijshoorntje druipt.

Oubliehoorntjes rollen

Koolhydraatarme ijshoorntjes rol je uiteraard net zo als een gewoon ijshoorntje. En dat is echt een veel eenvoudiger klusje dan ik dacht. Als de ronde wafels net uit het ijzer komen zijn ze nog een beetje flexibel. Dus dan rol je ze zo snel mogelijk om de speciale hoorntjesvorm heen. Omdat de wafels heet zijn moet je even oppassen dat je je vingers niet verbrandt. Maar na een paar seconden kun je ze net lang genoeg vastpakken, om ze om de vorm heen te rollen. Vervolgens laat je ze om de vorm heen uitharden. Die ijshoorntjesvormen koop je meestal per set van 6. Tegen de tijd dat je aan wafel nummer 7 toe bent kun je vorm 1 wel hergebruiken. Het 1e ijshoorntje is dan wel hard genoeg om weer van de vorm te kunnen.

Ik heb nu wel een ‘probleem’, ik ben inmiddels ook heel benieuwd geworden naar hartige oubliehoorntjes en wafels…

Ook lekker:

koolhydraatarme ijshoorntjes

koolhydraatarme ijshoorntjes

koolhydraatarme ijshoorntjes

Zo maak je koolhydraatarme ijshoorntjes

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarme ijshoorntjes

Koolhydraatarme ijshoorntjes

door Anna-Karina van Denderen
Net als de krokante anijswafels zijn deze wafels voor de koolhydraatarme ijshoorntjes gemaakt een oublie- en kniepertjesijzer. In het beslag gebruikten we speculaaskruiden daardoor krijgen ze een bijzonder warme smaak mee!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, knutselen in de keuken, pannenkoeken & wafels
Voorbereiden: 5 min
Koken: 30 min
Afkoelen: 10 min
Totale tijd: 45 min

Voedingswaarden

0,55 gram koolhydraten per ijshoorntje
Koolhydraten 0.55 g

Uit recept

10 ijshoorntjes

Ook nodig

  • Wafelijzer voor kniepertjes en oublies

Ingrediënten

Basisbeslag
Zoete speculaassmaak

Bereiden

  • Verwarm het wafelijzer voor. Bij ons merk op stand 4 van 5. Vrij warm dus.
Beslag
  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng de basisingrediënten door elkaar: amandelmeel, psylliumvezels, zout, eieren, kokosmelk en de gesmolten roomboter. Voeg de smaakmakers Steviala ery-bronze en de koek- of speculaaskruiden toe.
Wafels bakken
  • Schep een lepel beslag in het midden van de vorm en sluit zachtjes het deksel. Na 1 minuutje even kijken hoe de kleur is. Bij ons waren ze na 2 minuten goed. Speculaaskruiden kunnen wat sneller verbranden, dus niet te donker bakken dat is erg ongezond.
    Schep ze van de plaat met een hittebestendige siliconen schep. Rol ze terwijl ze nog flexibel zijn zo snel mogelijk om een ijshoorntjes kegel. Maak op deze manier 10 koolhydraatarme ijshoorntjes.
Bewaren
  • In een 'open' doos bewaren. Bij ons waren ze na drie dagen nog heerlijk knapperig!
ZOETSTOF!
  • Gebruik, als je knapperige hoorntjes wilt, altijd korrelzoetstof op basis van erythritol. Vloeibare zoetstoffen harden niet uit en de wafels zullen dan ook zacht blijven.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!(Gezien 839 keer, 4 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Koolhydraatarme ijshoorntjes!”