Schep deze koolhydraatarme hete kip met champignons in een lunchwrap of serveer het als hoofdmaaltijd. Wij deden dat laatste, heerlijk met met zoetzure komkommer en/of bloemkoolrijst erbij. Zie de rekenvoorbeelden in het recept. Het is natuurlijk wel extra leuk om de hete kip dan met stokjes op te eten. Overigens zie je op de foto een geheel vegan hete kip, maar als je vlees eet, maak deze pittige kip dan met kipdijfilet. Kipdijfilet komt van het bovenste gedeelte van de kippenpoot. Dit vlees is donkerder van kleur in vergelijking met de kipfilet, bevat wat meer vet en is daardoor veel malser dan kippen(borst)filet. Dat extra vet is ook nodig voor de in vet oplosbare vitamines A, D, E en K. Voor een extra crunch voegen we wat dry roasted pinda’s toe, zo lekker!
Extra groente en homemade nasikruiden
Om er een extra gevarieerde en gezondere maaltijd van te maken eten we de koolhydraatarme hete kip met champignons en taugé. En we maken de nasikruiden natuurlijk zelf. Want ik gebruik liever geen kant en klaar mixen uit een zakje, doosje of pakje. Daar zitten vaak allerlei toevoegingen in zoals veel teveel zout en suiker. We nemen voor de nasikruiden van alles evenveel (1 el ofzo): kerrie, laos, komijn, ketoembar (korianderzaad gemalen) en gemberpoeder. Goed mengen, doe het in een kruidenpotje en je hebt gelijk een voorraadje! Kijk ook eens bij onze homemade kruidenmixen voor andere heerlijke DIY-kruidenmengsels!
Erbij?
Of je de koolhydraatarme hete kip nu in een wrap of met rijst eet, een van deze zoetzure komkommer gerechtjes erbij is sowieso een goed ideetje! Zoetzure komkommersalade of deze suikervrije zoet zure komkommer.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme hete kip met champignons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme hete kip met champignons
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 175 g kipstukjes, (vegan) of neem kipdijfilet in blokjes
- scheutje olijfolie
- 1 rode peper, of meer naar smaak, in ringetjes
- 150 g kastanjechampignons, in kwarten
- 1 el tomatenketchup, (vegan)
- 1 el sojasaus, tamari
- 2 tl limoensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 tl nasikruiden, eigen mengsel zonder zout of suiker, zie onder
- 50 g haverfraîche, (vegan) of crème fraîche
Erop
- handje taugé
- 20 g dry roasted pinda's, (vegan)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Roerbak de kipstukjes in de olijfolie.
- Snijd ondertussen de rode peper en champignons zoals aangegeven. Bak deze een minuutje mee. Voeg dan de tomatenketchup, sojasaus, limoensap, knoflook en nasikruiden toe. Laat alles 15 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
- Roer vlak voor het serveren de haverfraîche of crème fraîche en de helft van de taugé erdoor. Proef of het lekker genoeg is. De rest van de taugé geef je er rauw bij.
Serveertips
- Schep de hete kip in een wrap of koolhydraatarm broodje. Of serveer het met zoetzure komkommer en/of bloemkoolrijst erbij als hoofdmaaltijd! Extra leuk om de koolhydraatarme hete kip met stokjes te eten.Zoetzure komkommersalade of deze suikervrije zoet zure komkommer.
Nasikruiden?
- Ik gebruik liever geen kant en klaar mixen uit een zakje, doosje of pakje. Daar zitten vaak allerlei toevoegingen in zoals veel te veel zout en suiker. Dus die maak ik lekker zelf. Neem voor de nasikruiden van alles evenveel (1 el ofzo): kerrie, laos, komijn, ketoembar (korianderzaad gemalen) en gemberpoeder. Goed mengen, doe het in een kruidenpotje en je hebt gelijk een voorraadje!
Rekenvoorbeelden
- Hoofdmaaltijd, 2 porties: hete kip + bloemkoolrijst + komkommersalade is 10.6 g khd+ 3 g khd + 1,5 g khd = 15.1 g khd per portie.
- Lunch wraps, 4 porties: hete kip + wrap is 5.3g khd + 3 g khd = 8.3 g khd per stuk.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Super lekker gerecht!!
Zelfs voor pubers!!
Heerlijk gegeten! Even geen crème fraiche in huis, maar een lepel kwark toegevoegd.
Het wordt eentonig mijn reacties…. Maar ik geef hem toch maar weer: wat was dit weer lekker! Snel, makkelijk en overheerlijk! Lekker met bloemkool rijst erbij en de zoetzure komkommer. Ik heb weer een nieuwe favoriet erbij!
Hete kip gecombineerd met boontjes, érg lekker !