koolhydraatarme hartige taartbodem

Koolhydraatarme hartige taartbodem

Sinds ik koolhydraatarm eet, heb ik hartige taartbodems in eerste instantie van mijn menu geschrapt. Ik miste het ook niet echt, maar af en toe is zo’n korst toch wel leuk en aanvullend bij een groentegerecht. Inmiddels heb ik de nodige ervaring met amandelmeel en bedacht ik dit recept voor een koolhydraatarme hartige taartbodem. En hij is echt geweldig geworden, al zeg ik het zelf.  De structuur lijkt erg op zandtaartdeeg, dus als je daarvan houdt zeker deze korst proberen! Je kan deze bodem nog meer smaken meegeven door er en specerijen of kaas aan toe te voegen, natuurlijk passend bij je vulling. De bodem bevat 10,3 gram koolhydraten zonder vulling en je haalt er 8 punten uit, 1,29 gram koolhydraten per punt.

TIPS voor hartige taartvullingen

De punten voor de aspergetaart bleven ook heel mooi als punt te serveren en vielen niet uit elkaar.  Als vulling kan je eigenlijk alle gare gebruiken: asperges, broccoli,  spinazie, met of zonder uitje, diverse gemengde groenten. Of een prachtige spiraaltaart! Altijd overgoten met een mengsel van ei, slagroom, en kaas of iets dergelijks. Verzin het, maak het, experimenteer en verfijn zo je eigen smaak!

Hoeveelheden en restjes

De hoeveelheden voor de koolhydraatarme hartige taartbodem zijn ruim voldoende voor een grote ronde quichevorm van Ø 28 cm (Ikea) met opstaande rand, de korst moet zeker niet te dik worden. Heb je een kleinere vorm pas dan ook de hoeveelheden aan. Je kunt de bodem (of het deeg) vooraf maken. Een restje deeg bewaar je een paar dagen in de koeling of vries het in voor later gebruik. Of maak er eenvoudig heerlijke kaascrackers: deeg uitrollen wat geraspte kaas + oregano erop. 15-20 minuten bakken op 160 °C (heteluchtoven voorverwarmd). 

Elders op de website staan ook 2 recepten voor een koolhydraatarme zoete taartbodem. Bijvoorbeeld met amandel- en notenmeel en een met amandelmeel en kokosmeel.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme hartige taartbodem

Zo maak je de koolhydraatarme hartige taartbodem

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarme hartige taartbodem

koolhydraatarme hartige taartbodem
Door: Anna-Karina van Denderen
Inmiddels heb ik de nodige ervaring in het bakken met amandelmeel en zo bedacht ik dit recept voor deze heerlijke koolhydraatarme hartige taartbodem.
4.96 van 21 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per hele bodem Ø 28 cm exclusief vulling (voor 8 punten). 
calorieën 2023.7 kcalkoolhydraten 10.3 geiwitten 69.8 gvetten 180.9 gvezels 33.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 vorm Ø 28 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

KORST VOORBAKKEN

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een quichevorm van Ø 28 cm in.
  • Smelt roomboter op laag vuur. Maal het lijnzaad met bakpoeder grof. Meng het met amandelmeel, eieren, gesmolten roomboter en zout. Druk het deeg gelijkmatig over de vorm. Maak ook een opstaande rand rondom. Prik met een vork op regelmatige afstand gaten in de korst om blazen te voorkomen.
  • Bak de taartbodem 10 minuten voor of heel lichtbruin. De tijd hangt ook af van hoe dik je de korst hebt gemaakt. Bedenk wel dat de bodem nogmaals gebakken wordt dus de randen moeten zeker niet al echt bruin zijn.

Met vullingen?

  • Laat de korst minstens 5 minuten afkoelen voor je een vulling erin doet. Vullen met wat je lekker vindt! Vervolgens nogmaals bakken, meestal bak je een vulling nog 20-30 minuten, tot het eimengsel gestold is.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

45 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top