Koolhydraatarme hartige taartbodem 35

koolhydraatarme hartige taartbodem

Sinds ik koolhydraatarm eet, heb ik hartige taartbodems in eerste instantie van mijn menu geschrapt. Ik miste het ook niet echt, maar af en toe is zo’n korst toch wel leuk en aanvullend bij een groentegerecht. Inmiddels heb ik de nodige ervaring met amandelmeel en bedacht ik dit recept voor een koolhydraatarme hartige taartbodem. En hij is echt geweldig geworden, al zeg ik het zelf.  De structuur lijkt erg op zandtaartdeeg, dus als je daarvan houdt zeker deze korst proberen! Je kan deze bodem nog meer smaken meegeven door er kruiden en specerijen of kaas aan toe te voegen, natuurlijk passend bij je vulling.

 

TIPS voor hartige taartvullingen
De  punten voor de aspergetaart bleven ook heel mooi als punt te serveren en vielen niet uit elkaar.  Als vulling kan je eigenlijk alle gare groente gebruiken: asperges, broccoli,  spinazie, met of zonder uitje, diverse gemengde groenten. Of een prachtige spiraaltaart! Altijd overgoten met een mengsel van ei, slagroom, kruiden en kaas of iets dergelijks. Verzin het, maak het, experimenteer en verfijn zo je eigen smaak!

aspergetaart

Hoeveelheden en restjes
De hoeveelheden voor de koolhydraatarme hartige taartbodem zijn ruim voldoende voor een grote ronde quichevorm van 28 cm doorsnede (Ikea) met opstaande rand, de korst moet zeker niet te dik worden. Heb je een kleinere vorm pas dan ook de hoeveelheden aan. Je kunt de bodem (of het deeg) vooraf maken. Een restje deeg bewaar je een paar dagen in de koeleing of vries het in voor later gebruik. Of maak er eenvoudig heerlijke kaascrackers: deeg uitrollen wat geraspte kaas + oregano erop. 15-20 minuten bakken op 160 graden (heteluchtoven voorverwarmd).

Elders op de website staan ook 2 recepten voor een koolhydraatarme zoete taartbodem. Bijvoorbeeld met amandel- en notenmeel en een met amandelmeel en kokosmeel.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de koolhydraatarme hartige taartbodem

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolhydraatarme hartige taartbodem

koolhydraatarme hartige taartbodem

Door Anna-Karina Geplaatst mei 26, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 8 punten
  • Koolhydraten: 2,2 per punt zonder vulling (8 punten uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Inmiddels heb ik de nodige ervaring in het bakken met amandelmeel en zo bedacht ik dit recept voor deze heerlijke koolhydraatarme hartige taartbodem.

Ingrediënten

Bereiding

  1. KORST BAKKEN
    Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht). Vet een quichevorm van 28 cm in.
  2. Maal het lijnzaad grof, ik deed het bakpoeder erbij voor een goede menging. Meng alle ingrediënten voor de korst grondig door elkaar en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm. Maak ook een opstaande rand rondom. Prik met een vork op regelmatige afstand gaten in de korst om blazen te voorkomen. Bak de taartbodem 10 min. voor. De tijd hangt ook af van hoe dik je de korst maakt, bedenk wel dat de bodem nogmaals de oven ingaat dus de randen moeten zeker niet al echt bruin zijn. Laat de korst minstens 5 min. afkoelen voor je een vulling erin doet. Vullen met wat je lekker vindt! Vervolgens nogmaals bakken, meestal bak je een vulling nog 20-30 minuten, tot het eimengsel gestold is.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

35 gedachten over “Koolhydraatarme hartige taartbodem