Koolhydraatarme groentestoof met mozzarella

Koolhydraatarme groentestoof met mozzarella

Je zou het een zomers recept kunnen noemen, maar deze koolhydraatarme groentestoof met mozzarella smaakt evengoed heerlijk in alle jaargetijden. Zoals je het ook makkelijk Italiaans kunt noemen, maar met hetzelfde gemak aan een ander land of gebied kunt koppelen. Groene groentes – zoals de bleekselderij en de courgette in dit recept – hebben altijd iets fris. Dat is ook precies wat dit makkelijke gerecht een zomerse en mediterrane touch geeft. De bloemkoolrijst in combinatie met de mozzarella geeft de stoof iets risotto-achtigs. Qua smaak maak je het af met wat rode peper, verse basilicum en geraspte Parmezaan. Ben je al onderweg naar de keuken? De voedingswaarde van de koolhydraatarme groentestoof met mozzarella is kcal 362.85 ⋆ koolhydraten 11.5 g ⋆ eiwitten 22.05 g ⋆ vetten 24.27 g ⋆ vezels 5.52 g.

Advertentie

Goed verkrijgbaar én betaalbaar!

Nog een paar voordelen, die goed uitkomen in de huidige tijd: bleekselderij, courgette en bloemkool zijn groenten die niet alleen lekker smaken, voedzaam zijn en lokaal worden geproduceerd, maar ook nog eens goed verkrijgbaar en uiterst betaalbaar zijn. Van de bloemkool houd je het grootste deel over. Geen probleem, daar zijn genoeg recepten van te vinden, ook op deze website (bijvoorbeeld koolhydraatarme bloemkoolcake met noten of hummus van geroosterde bloemkool). Ook van de bleekselderij heb je maar een klein gedeelte nodig, maar het overgebleven deel kun je prima gebruiken om een salade mee te maken (bleekselderijsalade met puntpaprika) of een lekker soepje (bleekselderij cashewnotensoep). Overigens kun je bleekselderij goed invriezen. De courgette gaat – hoogstwaarschijnlijk – in z’n geheel in de koolhydraatarme groentestoof met mozzarella.

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme groentestoof met mozzarella

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme groentestoof met mozzarella

Koolhydraatarme groentestoof met mozzarella

Een zomers recept vol groente, dat evengoed heerlijk smaakt in alle jaargetijden: koolhydraatarme groentestoof met mozzarella.
4.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 362.85 koolhydraten 11.5 geiwitten 22.05 gvetten 24.27 gvezels 5.52 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd ui, bleekselderij, courgette, knoflook en rode peper zoals aangegeven. Bak alles samen in roomboter en olijfolie in een hapjespan. Ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg vervolgens 150 ml groentebouillon en de bloemkoolrijst toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen, tot de groente zacht is. Voeg indien nodig meer bouillon toe.
  • Voeg de stukjes mozzarella en de helft van de basilicum toe en roer door de groentestoof. Proef en breng op smaak met peper en (eventueel) zout.
  • Serveer de koohydraatarme groentestoof met mozzarella met de resterende basilicum en de Parmezaanse kaas. Glimlach en geniet.
  • Wij aten er nog een simpele gemengde salade erbij met wat paprika. (niet meegeteld)

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven