koolhydraatarme groentesalade met tonijn

Koolhydraatarme groentesalade met tonijn

Dat een salade niet altijd hoeft te bestaan uit bladsla bewijzen we weer eens met deze heerlijke gevulde, koolhydraatarme groentesalade met tonijn. Door de combinatie van beetgare en rauwe groente is er volop variatie en zo blijft de salade tot de laatste hap boeien! Als basis gebruik ik hier lauwwarme bloemkoolrijst. Daar doorheen gaan lekker verse groenten. Knapperige, vers gesneden paprika en bleekselderij en beetgaar gekookte sperzieboontjes. Tevens een heel mooie manier om aan je dagelijkse portie groente te komen. Immers de salade bestaat uit groente, met groente en groente! De dressing houden we lekker simpel zodat die de smaak van de tonijn en de groente niet overheerst maar ondersteunt.

Advertentie

Biologisch of gangbaar?

Eet je biologisch omdat dat beter is? Is dat wel zo? Wij eten zelf regelmatig biologische groente, maar we hebben zeker geen moeite met gangbaar. De groente in onze koolhydraatarme groentesalade met tonijn zijn toevallig uit de gewone supermarkt. Om biologische landbouw en gangbare landbouw goed te kunnen vergelijken, moet je de verschillende (milieu- en gezondheids-) aspecten tegen elkaar afwegen. Biologisch scoort op veel punten beter dan gangbaar. Immers er worden geen kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt, daardoor is het voedsel schoner. Door wisselteelt en plantkeuze raakt de bodem niet uitgeput, het bodemleven is gezonder en gevarieerder en er is meer biodiversiteit. Op landgebruik scoort biologisch juist minder goed, omdat er meer grond nodig is om dezelfde hoeveelheid voedsel te produceren. Qua energiegebruik hangt alles af van de teler en hoe energiezuinig die is. Meer info is te vinden op: https://www.milieucentraal.nl/

Gezond!

Gezond leven bestaat uit meer dan alleen voeding. Ook goed slapen, ontspanning en voldoende bewegen is belangrijk. Het zal je niet verbazen dat ik geen hekel aan koken heb. Persoonlijk vind ik vooral het snijden van groente een fijn klusje. Dus ik werd tamelijk ontspannen van het voorbereiden van deze koolhydraatarme groentesalade met tonijn. Wij aten er een lekkere reep versgebakken knäckebröd bij! Als lunch voldoende voor 3 personen (5.5 g khd per portie), eet je het als hoofdmaaltijd dan voor 2 personen (8.25 g khd per portie).


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme groentesalade met tonijn

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme groentesalade met tonijn

Koolhydraatarme groentesalade met tonijn

Deze koolhydraatarme groentesalade met tonijn bevat veel verschillende verse ingrediënten, die elkaar qua smaak en structuur mooi aanvullen. Als basis gebruik ik hier lauwwarme bloemkoolrijst. Daar doorheen gaan lekker verse groenten. Knapperige, vers gesneden paprika en bleekselderij en beetgaar gekookte sperzieboontjes. Tevens een heel mooie manier om aan je dagelijkse portie groente te komen.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 209.83 koolhydraten 5.5 geiwitten 12.1 gvetten 14.63 gvezels 5.03 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 lunch porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bloemkoolrijst

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Haal de sperziebonen af, halveer ze en kook ze in 7 minuten beetgaar. Spoel direct koud af om het kookproces te stoppen.
 • Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne plakjes en de paprika in smalle stukjes.
 • Maak een dressing van de citroenolie, azijn, mosterd, peper en zout.
 • Schaaf de courgette in lange dunne plakken. Snijd daar linten van die 1- 1,5 cm breed zijn.
 • Bak de bloemkoolrijst al omscheppend maximaal 2 minuten op hoog vuur, tot het gaat stomen. Doe over in een ruime schaal en voeg de koude, beetgare sperziebonen toe. Meng met de gesneden paprika en bleekselderij, de ½ van de peterselie en de dressing. Proef en breng verder op smaak met peper en/of zout.
 • Schik de courgettelinten op de salade.
 • Giet de tonijn af, maak even los met een vork en verdeel het over de groentesalade en bestrooi tot slot met de rest van de peterselie.
 • Heerlijk met een voedzame cracker. Smakelijk eten!

Erbij?

 • Wij aten er een lekkere reep versgebakken knäckebröd bij! Als lunch voldoende voor 3 personen (5.5 g khd per portie), eet je het als hoofdmaaltijd dan voor 2 personen (8.25 g khd pp).

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Koolhydraatarme groentesalade met tonijn”

 1. 5 sterren
  Heerlijk als hoofdgerecht! Restantje morgen bij de lunch op een boterham. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven