Koolhydraatarme groentecurry met sugar snaps

Koolhydraatarme groentecurry met sugar snaps

Oh, wat zijn Anna-Karina en ik toch dol op gerechten waarin onze zelfgemaakte groene currypasta is verwerkt. Zoals ook het geval is in deze koolhydraatarme groentecurry met sugar snaps. Natuurlijk, je kunt het ook uit een potje halen, en als je weinig tijd hebt is dat zeker een optie. Maar de smaak van deze groene currypasta is echt geweldig. Het is heel erg verstandig om het in voorraad te hebben in de diepvries. En vul die voorraad ook tijdig aan! Ik verwerkte de groene currypasta dit keer in een gerecht met allemaal heerlijke groenten: courgette, paprika en sugar snaps. Voor een tegenhanger qua smaak heb ik kipstukjes van de Vegetarische Slager genomen, maar die bevat wel wat meer koolhydraten dan echte kip. Tsja, dat is dan weer het (relatieve) nadeel van geen vlees eten.

Koolhydraten

Sugar snaps bevatten weinig calorieën, redelijk wat vezels en 5 gram koolhydraten per 100 gram, dat is dus prima passend. Hoewel het gerecht niet heel erg laag scoort op het gebied van koolhydraten, blijft het echt wel binnen de norm. Gevarieerd eten is belangrijk, zo voorkom je het best tekorten of overschotten van bepaalde voeding. De voedingswaarde van koolhydraatarme groentecurry met sugar snaps komt per portie uit op: kcal 377.53 ⋆ koolhydraten 10.43 g ⋆ eiwitten 16 g ⋆ vetten 29 g ⋆ vezels 5.33 g.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme groentecurry met sugar snaps

Zo maak je koolhydraatarme groentecurry met sugar snaps

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme groentecurry met sugar snaps

Koolhydraatarme groentecurry met sugar snaps

De zelfgemaakte groene currypasta die in deze koolhydraatarme groentecurry met sugar snaps wordt verwerkt, is zonder meer heerlijk!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 377.53 koolhydraten 10.43 geiwitten 16 gvetten 29 gvezels 5.33 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente enzo

Bloemkoolrijst

Serveer met…

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Voorraad

  • Zorg dat je blokjes groene curry in de diepvries hebt liggen. Het recept vind je hier. Je gebruikt straks 2 blokjes.

Kip

  • Bak de kipstuckjes in een koekenpan met (1 el) olijfolie en boter op hoog vuur, tot ze mooi goudbruin zijn. Zet apart.

Groente enzo

  • Bak de bevroren blokjes groene currypasta in 1 el olijfolie op middelhoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Snijd ondertussen de groente zoals aangegeven. Voeg de courgetterepen, paprika, sugar snaps en kokosmelk toe. Draai het vuur terug en laat alles 8 minuten pruttelen, of tot de groente gaar zijn. Voeg de kipstukjes toe en warm mee.

Bloemkoolrijst

  • Bak ondertussen de bloemkoolrijst met de paprikavlokken en een snufje zout in 1 el olijfolie op hoog vuur. Blijf omscheppen. Maximaal 2,5 minuut of tot het flink begint te stomen. De rijst mag echt wel een bite hebben, al te gare bloemkoolrijst smaakt muf en zwavelig.

Serveren

  • Serveer de koolhydraatarme groentecurry met sugarsnaps samen met de bloemkoolrijst en een partje limoen. Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top