Currypasta is er in allerlei varianten. In ons 1e en 2e kookboek en op de website vind je onze beroemde rode curry pasta. Maar er is ook gele en groene curry in de handel. Vandaag zetten we onze eigen homemade, koolhydraatarme groene currypasta in het zonnetje. We pureren de rauwe ingrediënten en stoppen in porties van 20 ml in de diepvries. Eén zo’n blokje bevat dan slechts 0.94 gram koolhydraten. Kant-en-klaar curry kruidenpasta’s bevatten vaak zo’n 4 á 5x zoveel! Dus dat loont de moeite… en zoveel lekkerder en puurder!
Eens in de zoveel tijd maken we hier dus een voorraadje van, dat is namelijk enorm makkelijk om op voorraad te hebben. De groene currypasta is heerlijk in soepen, curry’s met kip, vis of groenten. Geen uren in de keuken, maar wel zin in een lekker makkelijke curry! Ideaal voor als je eters krijgt. Bak zo’n bevroren blokje even aan in een wok, roerbak een zak wokgroente mee, blus af met kokosmelk en laat 10-15 minuten garen. Als je van pittig houdt, zou ik wat extra verse peper toevoegen.
Geur- en smaakbom!
De grote troef van zo’n currypasta is natuurlijk de smaak en geur en dat is helaas iets wat we NIET met je kunnen delen. Ik kan natuurlijk proberen de smaak te beschrijven maar dat gaat sowieso een slap aftreksel worden van wat het in werkelijkheid is. Als je een klein beetje weet hoe ui, jalapeño, citroengras, limoen, knoflook, komijn, ketoembar en koriander ruiken dan snap je ongeveer hoe heerlijk je keuken geurt als je dit gaat maken. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de verse gember- & laoswortel. Kun je nagaan hoeveel smaak één zo’n portie (20 ml) koolhydraatarme groene currypasta aan je gerecht meegeeft. Suggestie: voor 2 personen 1 blokje currypasta + 400 gram Thaise wokgroente en een blikje (270 ml) kokosmelk.
Groene currypasta bewaren
In een super schone glazen pot, kun je de curry pasta 1-2 weken bewaren in de koelkast. Of -zoals gezegd & beter- vries ze in. Het invriezen doe je in porties die jij denkt nodig te hebben. Wij nemen altijd een (siliconen) minimuffinvorm of een ijsblokjesvorm. Haal ze de volgende dag wel gelijk los en doe ze over in een plastic zakje met datum. Blijven zeker wel drie maanden goed! De siliconen vorm schoonmaken met backing soda om luchtjes te verwijderen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme groene currypasta
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme groene currypasta
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 groene pepers, pittiger? dan 2 of meer!
- 5 cm gemberwortel, verse wortel geraspt
- 2 ½ cm laos, verse wortel geraspt ook wel Thaise gember*
- 75 g koriander (blad), vers
- 2 stengels citroengras, (sereh)
- 1 limoen, sap en rasp
- 2 teentjes knoflook
- 1 el korianderpoeder, ketoembar
- 1 tl komijn
- 1 tl peper, gemalen
- 1 el sojasaus, type tamari
- olijfolie, ongeveer 2-4 el
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de ui schoon en snijd grof. Snijd de jalapeño peper in ringen, als je van mild houdt verwijder dan de zaadlijsten of gebruik groene paprika. Schil en rasp de gember- en laoswortel. Hak de koriander grof. Snijd het citroengras in stukjes, verwijder eerst de uitgedroogde delen. Rasp de schil van de limoen en pers uit. Maak de tenen knoflook schoon.*Als je verse laos vervangt door laospoeder, dan is de verhouding ongeveer een halve theelepel voor 1 schijfje verse laos. < ik zou 1,5 tl nemen.
- Doe dit alles in de keukenmachine en pureer samen met het korianderzaad, komijn, zwarte peper en sojasaus. Meng daarna, beetje bij beetje, olijfolie erdoor tot je een mooie pasta hebt.
- Doe de koolhydraatarme groene currypasta over in een brandschoon potje.
Bewaren
- In een super schone glazen pot, kun je de curry pasta 1-2 weken bewaren in de koelkast. Of -zoals gezegd & beter- vries ze in. Het invriezen doe je in porties die jij denkt nodig te hebben. Wij nemen een flexibele (siliconen) minimuffinvorm of een ijsblokjesvorm. Haal ze de volgende dag wel gelijk los en doe ze over in een plastic zakje met datum. Blijven zeker wel drie maanden goed! De siliconen vorm schoonmaken met backing soda om luchtjes te verwijderen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Een smaakexplosie! Verrukkelijk! Dank voor jullie fijne recept!
Hallo,
Ik ben de groene curry pasta aan het maken, maar wil de 75 gram koriander vervangen door munt en peterselie blad. Maar wat is dan de verhouding?
Albast bedankt,
Sandra
Ik zou 70% peterselie doen en 30% munt. Maar als je echt van munt houdt kan je wat meer doen.