Marry stuurde al eerder recepten in. Zo leuk dat we al een heel clubje bezoekers hebben die hun eigen brouwsels opsturen. Dit is ook weer zo’n leuk recept. Een fijn mediterraan gerecht is deze super makkelijke koolhydraatarme Griekse köfte van Marry. Heerlijke Griekse gehaktballetjes in een smeuïge courgette-tomatensaus! Je maakt het gewoon in één pan en bakt er wat bloemkoolrijst bij. Ook fijn als simpel campinggerecht. Eet een restje gerust de volgende dag, bak er dan wel wat verse bloemkoolrijst bij. Een juweeltje, volgens Marry! Het recept is voor 3 personen en bevat 11 gram koolhydraten per portie. Wij zeggen: καλή όρεξη – kalí órexi!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.


Zo maak je Koolhydraatarme Griekse köfte
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme Griekse Köfte
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 g gehakt, half om half
- 1 eieren
- 50 g knabbelspek, (fijn gemalen)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1½ el paprikapoeder
- olijfolie, om te bakken
Groentesaus
- 350 g courgette, schijfjes – 1 gemiddeld grote
- 400 g tomaat, blokjes uit blik
- Ras el Hanout, naar smaak
- komijn, naar smaak (djinten)
- peper en zout
Erbij
- 200 g bloemkoolrijst, (100-150 g per portie)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng het gehakt grondig met het ei, gemalen knabbelspek, gesnipperde ui, gehakte knoflook en paprikapoeder. Draai hier kleine gehaktballetjes van (2 à 3 cm). Bak de gehaktballetjes 5 minuten in olijfolie rondom aan in een hapjespan.
- Snijd ondertussen de courgette in schijfjes en roerbak deze mee met de gehaktballetjes tot ze beetgaar zijn (ca. 5 minuten).
- Voeg de tomatenblokjes toe En breng de schotel naar wens op smaak met Ras el Hanout, komijn, peper en zout.
- Laat alles samen nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Erbij
- Roerbak de rauwe bloemkoolrijst een paar minuten op hoog vuur, tot het flink begint te stomen. Dan is het klaar en beetgaar en smaakt het het best!
- Serveer onmiddellijk, eet smakelijk!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: