Marry stuurde al eerder recepten in. Zo leuk dat we al een heel clubje bezoekers hebben die hun eigen brouwsels opsturen. Dit is ook weer zo’n leuk recept. Een fijn mediterraan gerecht is deze super makkelijke koolhydraatarme Griekse köfte van Marry. Heerlijke Griekse gehaktballetjes in een smeuïge courgette-tomatensaus! Je maakt het gewoon in één pan en bakt er wat bloemkoolrijst bij. Ook fijn als simpel campinggerecht. Eet een restje gerust de volgende dag, bak er dan wel wat verse bloemkoolrijst bij. Een juweeltje, volgens Marry! Het recept is voor 3 personen en bevat 11 gram koolhydraten per portie. Wij zeggen: καλή όρεξη – kalí órexi!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je Koolhydraatarme Griekse köfte
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme Griekse Köfte
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 g gehakt, half om half
- 1 eieren
- 50 g knabbelspek, (fijn gemalen)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1½ el paprikapoeder
- olijfolie, om te bakken
Groentesaus
- 350 g courgette, schijfjes – 1 gemiddeld grote
- 400 g tomaat, blokjes uit blik
- Ras el Hanout, naar smaak
- komijn, naar smaak (djinten)
- peper en zout
Erbij
- 200 g bloemkoolrijst, (100-150 g per portie)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng het gehakt grondig met het ei, gemalen knabbelspek, gesnipperde ui, gehakte knoflook en paprikapoeder. Draai hier kleine gehaktballetjes van (2 à 3 cm). Bak de gehaktballetjes 5 minuten in olijfolie rondom aan in een hapjespan.
- Snijd ondertussen de courgette in schijfjes en roerbak deze mee met de gehaktballetjes tot ze beetgaar zijn (ca. 5 minuten).
- Voeg de tomatenblokjes toe En breng de schotel naar wens op smaak met Ras el Hanout, komijn, peper en zout.
- Laat alles samen nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Erbij
- Roerbak de rauwe bloemkoolrijst een paar minuten op hoog vuur, tot het flink begint te stomen. Dan is het klaar en beetgaar en smaakt het het best!
- Serveer onmiddellijk, eet smakelijk!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Kun je de knabbelspek ook achterwege laten?
Het knabbelspek is zout en geeft wat volume aan het recept (te vergelijken met beschuitkruim). Dus het gehakt dan wel wat meer op smaak brengen en eventueel een khd-arme cracker erdoor?
Heb het idd iets meer op smaak gebracht en ook een theelepeltje sambal aan de saus toegevoegd. Verder zonder spek of cracker gemaakt, dat werkte ook.
Hele gezin heeft hiervan gesmuld. Lekker en makkelijk recept.
Dank voor je reactie!
Vandaag gegeten en het was heerlijk. We waanden ons weer echt op een Grieks eiland. Gaan dit zeker vaker eten.