gezonde wafels

Koolhydraatarme gezonde wafels, heerlijk!

Pareltjes van koolhydraatarme gezonde wafels met slechts 0.65 gram koolhydraten per stuk! En super lekker, want ze zijn fantastisch goed gelukt! Heb je geen wafelijzer of siliconen wafelvorm voor in de oven? Niet getreurd, dan kan je van hetzelfde beslag ook gewoon pannenkoekjes bakken. Ik had tot voor kort ook nooit een wafelijzer en dat is 55 jaar prima gegaan hoor. Sinds kort bezit ik een apparaat met verwisselbare platen: een voor wafels, een voor tosti’s, voor grillen en een een vlakke plaat voor bijvoorbeeld gebakken ei. Inmiddels al een paar keer gebruikt en ik vind het een geweldig apparaat, dus jullie zullen ‘m nog wel vaker gaan zien.

Advertentie

Fenomenaal feestelijk

Wafels eten vind ik fenomenaal feestelijk, maar ik deed het uitsluitend buiten de deur en dan meestal alleen in het buitenland. Dat feestelijke zal daar voor een deel mee te maken hebben en met die grappige geruite vorm natuurlijk. Of zou het toch stiekem komen doordat het een soort bouwpakketje is? Ik bedoel omdat je er zelf nog van alles op of overdoet? Lekker knutselen met eten, altijd leuk! Hoe dan ook, nu kan ik gewoon thuis prachtige koolhydraatarme gezonde wafels eten!

Soorten wafels

Wafels blijken een aantrekkelijk soort voedsel te zijn, er zijn namelijk enorm veel soorten wafels op de markt. Rijstwafels in China, Korea en Indonesië, Franse wafels, Belgische wafels, Hollandse wafels. Maar ook wafels die streekgebonden zijn zoals de Kempische wafels of wafels met een vulling zoals ‘onze’ beroemde Goudse stroopwafel. Je kan van elk boter- of vetdeeg ‘harde’ knapperige wafels bakken tussen de ondiepe geruite wafelijzers, type stroopwafel. Voor beslag- en gistwafels (zachtere en dikkere wafel) gebruik je een wafelijzer met een diepliggende ruit. Ze ook bij deze koolhydraatarme gezonde wafels. De meeste wafels dienen eigenlijk als zoet gebak of toetje, maar ik zou niet weten waarom je ze niet hartig zou kunnen bakken. Lekker met kaas en groenten, dat is pas écht een gezonde wafel. Dat wordt dan een projectje voor een volgende keer. 

Vervangen?

Voor deze koolhydraatarme gezonde wafels experimenteerde ik met een mengsel van amandelmeel, kokosmeel en lijnzaadmeel omdat ik dat nu eenmaal een prima combinatie vind. Op die manier krijg ik ook gelijk verschillende voedingsstoffen binnen en dat is toch het doel van eten tenslotte: VOEDING binnenkrijgen. Je kan zelf de verhoudingen van deze melen aanpassen, maar pas dan ook de hoeveelheid vocht aan. Kokosmeel en lijnzaadmeel slurpen namelijk veel meer vocht dan amandelmeel. Kokosmeel tot wel drie keer zoveel. Laat je beslag zeker een kwartiertje rusten, dan heeft het de tijd om te binden en kan je er eventueel nog wat vocht of meel aan toevoegen als je het dikker of juist dunner wilt. Ik gebruik deze amandelmelk, die is redelijk romig en iets dikker dan gewone melk.

Twee x gezonde wafels

Ik heb nu twee series gezonde wafels gebakken. De eerste met een dikker beslag en tweede met dunner beslag. Dat ging dus allebei uitstekend. Op de foto’s zie je bij de ene serie wafels 2 kleine bakjes met -zelfgemaakte- suikervrije jam & Griekse yoghurt en bij de andere wafels zie je geraspte kokos, chocola en een paar aardbeitjes. Wanneer eet je de wafel? Tja, wanneer niet? Ik adviseer ‘m als verwen weekend-ontbijt, als nagerecht of tussendoortje. Wanneer je ‘m ook eet, geniet ervan!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

gezonde wafels

Zo maak je koolhydraatarme gezonde wafels

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

gezonde wafels

Koolhydraatarme gezonde wafels, heerlijk!

Deze koolhydraatarme gezonde wafels zijn fantastisch gelukt! Geen wafelijzer? Niet getreurd, dan kan je van hetzelfde beslag ook koolhydraatarme gezonde pannenkoekjes bakken.
4.78 van 22 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Wachten 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ook gebruikt

 • wafelijzer, wafelvorm of koekenpan

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 154.77 koolhydraten 0.65 geiwitten 5.43 gvetten 13.75 gvezels 3.07 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 wafels

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Verwarm een wafelijzer voor volgens gebruiksaanwijzing. Ik bak ze op de een na hoogste stand. Of verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C als je een siliconen wafelvorm gebruikt.
 • Maal het lijnzaad tot meel met een koffiemolen of vijzel. Meng het met amandelmeel, kokosmeel, zout, bakpoeder en kaneel. (+ optioneel een beetje zoetstof) Meng met de gesmolten boter, de eieren en ¾ van de amandelmelk. Laat 15 minuten staan om te binden.
 • Roer het beslag na een kwartier nogmaals door en voeg zoveel amandelmelk toe tot je een vrij dik beslag hebt wat toch voldoende uitloopt om een mooie wafel te vormen. Zie foto.
  gezonde wafels
 • Vet je hete vorm in en schep het beslag in de wafelvorm. Bak de wafels mooi lichtbruin en gaar, bij mij duurt dat zeker 5 minuten. Open de vorm heel voorzichtig om te controleren of de wafel al voldoende gebakken is, zo voorkom je dat je wafels stuk trekt.
  NB: In de oven schat ik de baktijd op ongeveer 10-15 minuten, maar ze zijn pas gaar als ze gaar zijn.
 • Zet ondertussen de borden en het beleg alvast klaar, want de gezonde wafels zijn versgebakken natuurlijk het allerlekkerst!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept57 gedachten over “Koolhydraatarme gezonde wafels, heerlijk!”

  1. We zijn bezig om alle 700 oude recepten te voorzien van meer gegevens, dat duurt nu eenmaal een tijdje. Onze dag heeft ook maar 24 uur… Ik heb deze gelijk even voor je berekend! Zie de kop van het recept, alsjeblieft!

 1. 5 sterren
  Te lekker!
  Gemaakt in mijn nieuwe wafelijzer met 5 hartjes in de rondte. 5 minuten op stand 3 of op stand 4 voor iets donkerder. Geen zoet toegevoegd, maar Greensweet icing erop als poedersuiker.
  Beslag genoeg voor ongeveer 2 1/2 koek.

 2. 5 sterren
  Ik heb deze heerlijke wafels net gemaakt.. zo lekker! Alleen heb ik best veel beslag over (heb een kleine wafelijzer). Hoelang en hoe kan ik de gemaakte wafels bewaren? Of zullen ze in te vriezen zijn.. de Stevia laat ik volgende keer weg, vond dat net te aanwezig. Verder was t echt verrukkelijk!

 3. 5 sterren
  Deze wafels zijn echt záálig en super makkelijk te maken. Voor het eerst wafels gemaakt, maar zeker voor herhaling vatbaar.

 4. 5 sterren
  Deze wafels/pannenkoeken (Heb geen wafelijzer) waren echt verrukkelijk. Vond ze zo heerlijk dat ik er niet eens beleg oid heb over gedaan. Top recept. Dankje.

 5. Hoi. Wafels zijn lekker. Toch een vraag . Hoe kan ik de wafels iets harder krijgen? Ze zijn niet echt zacht maar wat harder zou fijn zijn. Gr. Herman

 6. 5 sterren
  Wat een genot om je recepten te maken, jij bent zoooo duidelijk, dat werkt o zo fijn, je legt alles uit en wat voor mij onbekend is kan ik op een makkelijke manier bekijken. Dat vind ik zo super aan deze recepten….heeeerlijk, duidelijk en overzichtelijk, ik heb al zoveel gemaakt maar ik vind jou receptenbeschrijving de allerbeste.
  Dank je wel Karina

 7. Ik ben er weer ingetrapt, vergeten hoeveel vocht deze meelachtigen opslurpen. Eerste wafels mislukten, niet gewend om mijn wafelijzer in te vetten. Mischien ook te vroeg willen openen. Bij de tweede poging toch maar wel ingevet. Ging toen prima. Ook mijn dochter van 10 vond ze lekker.

 8. 5 sterren
  Superlekker wafels,doe vanilleextract (homemade) in het deeg
  ipv kaneel. Mmmm. …
  Nadat ik deeg in wafelijzer heb gedaan strooi ik sesamzaadjes op het deeg. Bakt mooi mee en geeft een lekkere smaak. Is iets pittiger en sesamzaadjes zijn gezond. Sesamzaadjes onder het deeg doen geeft niet hetzelfde resultaat.

 9. 4 sterren
  Hallo,
  Heb de wafels net gemaakt. Prima gelukt.
  Vraagje; kun je ze ook hartig maken, met bv kaas erin? Zie ook wel een recept van kaaswafels maar dat is met bloemkool en dat vindt ik minder lekker.

  1. Ik ben een nieuwe diabeet en doe dit op advies van mijn huisarts en dietiste om weer van mijn medicijnen af te komen. Van beide hoor ik dat je geen calorieen hoef te tellen. Voor vetverbranding moet je wel voldoende eiwitten en vet binnen krijgen

   1. Dat klopt helemaal! Ik geef alleen koolhydraten ter indicatie. Als het noodzakelijk is vanwege de ‘suiker’ om ook eiwitten en vetten goed in de gaten te houden zou je die zelf even moeten berekenen voor merken en producten die je zelf gebruikt. (waardes kunnen namelijk behoorlijk verschillen). Heel veel succes gewenst gewenst in elk geval Marion!

 10. 5 sterren
  Hallo Anna Karina. Ik heb de wafels ook gemaakt. Alleen heb ik ze in de muffinvorm gemaakt. Heb geen wafelijzer, maar die moet ik nog eens kopen. Ze smaakten net zo goed hoor. Even paar sec. In magnetron en smullen maar. Heb al heel veel gebakken en recepten gemaakt van jou site. Complimenten

 11. 5 sterren
  Complimenten voor al je recepten. Meneer Bert (mijn man) en ik zijn nu 3 weken kh arm aan het eten, en jouw site biedt de meeste inspiratie van alle sites die ik inmiddels heb geraadpleegd!
  De wafels ook geprobeerd, net een prachtig nieuw wafelijzer bij de Blokker gekocht dat van die leuke hartvormige dunne wafels maakt. Heel lekker! Ik heb ze nu 2x gemaakt, de tweede keer met wat meer amandel- en kokosmeel. Vanille extract lijkt me ook lekker erin. Ik heb iets minder kaneel gebruikt want 2 theelepels vind ik een beetje veel. Kan het ook met gewone melk? Ik gebruik n.l. amandelmelk nergens anders voor en dan zit je weer met zo’n heel pak wat beperkt goed blijft…
  Ook lekker als je een wafelijzer hebt: een soort rösti achtige wafels van zoete aardappel of andere knollen. Ziet er ook leuk uit op je bord!
  Trouwens, ik vries de wafels in en piep ze dan op in de broodrooster voor het ontbijt. Lekker met wat boter erop of roomkaas met wat gehakte nootjes.
  Nogmaals, bedankt!!!

  1. Hoi Annemieke en haar heer Bert 😉 Allereerst dank voor de complimenten en al je tips, van allebei kun je niet genoeg hebben!
   Gewone melk en zoete aardappel zijn niet echt khd-arm. Je kunt ook sojamelk nemen, zelf vind ik dat niet zo lekker. Of een klein blikje kokosmelk? Of kijk even bij het ingrediënt amandelmelk wat je er nog meer mee kunt maken? Succes!

   1. Ik weet het, maar ik eet ze ook alleen in mijn koolhydraatuurtje. Ik ben een GOKker, zoals je begrijpt…

 12. Het beslag gemaakt volgens recept met 80ml sojaroom, was na een kwartier nog te vloeibaar en heb ik er 2 eetlepels kokosmeel bij gedaan. Wafels gelukt maar wel wat droog..

 13. Hoe lang en hoog de temperatuur van de oven? Wil ze in siliconenvorm bakken. Kan dit nergens terug vinden.
  Groet Anja

 14. help, ik heb een vraag : morgen ga ik wokken, welke saus past het beste bij een koolhydraat arm dieet ?

  vr gr Tonnie

   

   

 15. Atje Hooghiemstra

  4 sterren
  In deze aardbeienperiode maar eens wafels gebakken: een super goed en lekker recept.
  Heerlijk met mascarpone/griekse yoghurt en aardbeien.
  Overigens een hele praktische website vol met hele leuke en lekkere recepten.
  Soms heel verrassend; het geeft mij weer nieuwe “bakenergie”.
  (Je moet wel een lange baktijd nemen dan gaat het vanzelf)

 16. 5 sterren
  Heb ze gegeten met Griekse yoghurt en verse aardbeien. Het was heel erg Lekker…, voor herhaling vatbaar

 17. Vanmorgen 1 wafel laten ontdooien.
  Smaakte goed en was niet nat. De volgende keer eens met de broodrooster. Als ze warm zijn smaakt het altijd beter.

 18. 5 sterren
  Ik heb ze net gemaakt en bij een kopje koffie gegeten. Ik vond de wafel heerlijk van smaak.
  Ik had er 5 uit het recept, de andere 4 heb ik in de vriezer gedaan en ik ben nieuwsgierig hoe ze dan smaken.
  Thks voor dit recept.

  1. Beste Annie,
   Lijkt me ook lekker bij de koffie inderdaad. Misschien een goede tip voor na het ontdooien, even opwarmen in de broodrooster!? Veel baksels met ei kunnen wel wat vochtig zijn bij het ontdooien namelijk. Laat je het even weten hoe het uitpakt?

 19. mia de bruijn

  Heb vandaag dit gebruikt om een vruchtentaart te maken. De bodem gevuld met roomkaas met lemoncurd en partjes sinaasappel .

 20. Hallo Anna-Karina, Ik ben een nieuweling op het gebied van koolhydraatarm eten en ook een echte zoetekauw. Graag zou ik dan ook je wafels willen maken maar kan dat ook zonder het lijnzaadmeel? Ik kan dat namelijk nergens bij ons in de winkels gevonden krijgen. Of kun je me anders vertellen hoe ik lijnzaad tot meel kan maken?

  Alvast hartelijk dank!

  (ik ga nu je oopsies maken 😀  )

  1. Ze zijn vers natuurlijk het allerlekkerst, maar als je het wilt proberen: een dagje koel en afgedekt moet wel kunnen, lijkt me. Ze worden waarschijnlijk een beetje ‘zweterig’. Even in de oven of in een broodrooster oppiepen? Laat me weten hoe het uitpakt?

 21. Als pannenkoeken gebakken, bij gebrek aan wafelijzer. Vond ze lekker en goed vullend! Zal ze van de week ook meenemen naar m’n werk. Weer eens wat anders als lunch!

 22. Heb je site pas ontdekt maar al een paar recepten gemaakt, alle waren zeer lekker. Ook de wafels zijn prima gelukt en smaakten geweldig. Mijn man doet sinds kort ook mee met koolhydraatarm eten, wou eerst niet omdat hij zijn boterhammen met zoetigheid niet op wilde geven. Deze wafels vindt hij geweldig kan hij wat stevia en kaneel opdoen.

 23. Brrr niet lekker! Het eerste recept van jou dat minder uitdraait bij mij…

  Ik heb wel natriumbicarbonaat gebruikt (met honing). Ze smaakten niet lekker en bleven plakken. Dat heb ik NOOIT met wafels. Dan heb ik er maar pannenkoekjes van gemaakt maar ook niet super… Ik heb er veel extra melk moeten bijdoen voor ik ze gebakken kreeg. Dus neen, dit was het niet voor mij 🙁

  1. Geen idee, ik bak nooit alleen met natriumbicarbonaat dat vind ik niet lekker. En deze wafels moet je inderdaad wel even gaar laten worden voor je de vorm opent anders trek je ze los! Jammer volgende keer beter.

 24. nadine waser

  Kun je de kokosmeel ook vervangen?

  Bedankt voor het recept.

  Groet, Nadine

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven