Vandaag maken we een snelle Tex Mex lunch op z’n Hollands: 2x koolhydraatarme gevulde tortilla. Voor mij eens een keer met heerlijke carpaccio en voor mijn heer Hans met kaas! De tortilla zelf is een plat brood dat gemaakt wordt van mais- of tarwemeel. Tja, dus die zijn natuurlijk totaal niet koolhydraatarm. Je kunt het (koolhydraatarme) deeg daarvoor zelf maken, zie daarvoor dit heerlijke recept. En als je daar even geen tijd voor hebt kijk dan eens naar die kant-en-klaar tortilla’s van Mama Lupe’s (onder andere te koop via Afvallen met Bregje – #nospon). Super handig in gebruik want je kunt ze namelijk invriezen! Wij doen dat per twee, even in de pan bakken en vullen maar.
Wrap of tortilla?
Een tortilla is de basis van bijna elk Tex Mex gerecht. De Mexicaanse platbroden zijn ideaal om te vullen met groente, vlees, vis of kip enzovoort. Een Mexicaans tortilla wordt in Nederland ook wel een wrap genoemd. Een wrap is eigenlijk dus niks meer en niks minder dan een opgerolde tortilla met een vulling erin. En die vulling daar kun je natuurlijk eindeloos mee variëren. Mocht je om inspiratie verlegen zitten dan hebben we er een heel stel online staan! Psst… ook lekker om mee te nemen!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de 2x koolhydraatarme gevulde tortilla, Tex Mex lunch
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme gevulde tortilla
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 stuks Mama Lupe's tortilla
Smeersel
- 30 g roomkaas
- 20 g radijsloof pesto, of andere pesto naar keuze
- peper en zout, naar smaak
Overig
- handje pijnboompitjes, geroosterd
- 50 g carpaccio
- 50 g rucola
- 60 g kaas, Parmezaan, oud of extra belegen is lekker!
- 2 cherrytomaatjes, gesneden (20 g)
- basilicum
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster eerst de pijnboompitjes, zet apart.
- Meng vervolgens de roomkaas met de pesto en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de tortilla's even in een koekenpan tot ze een leuk kleurtje hebben. Laat afkoelen.
- Besmeer beide tortilla's ruim en beleg de ene met carpaccio, ⅓ van de kaas, rucola en verse basilicum.
- De ander beleg je met de rest van de kaas, rucola en tomaatjes. Bestrooi ze met de geroosterde pijnboompitjes en maal nog wat verse peper over beide tortilla's. Rol ze op en snijd schuin door. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet