koolhydraatarme gevulde tomatensoep

Koolhydraatarme gevulde tomatensoep

Dit seizoen is ideaal voor een pan heerlijke, dampende soep. De basis voor deze koolhydraatarme gevulde tomatensoep is passata. Deze passata bevat per 100 ml slechts 2.9 g netto koolhydraten en is gewoon erg lekker. Ik heb het pakje passata (500ml) voor verschillende recepten gebruikt. Als je niet van plan bent om de rest van het pakje binnenkort te gebruiken, maak dan eenvoudig 1,5x het recept en doe lekker een deel van de soep in de vriezer (of vries de rest van de passata geportioneerd in). In de soep verwerkte ik verder ook de nodige groente, zodat je de soep ook echt als maaltijdsoep kunt inzetten. Deze zelfgemaakte tomatensoep is gezond, voedzaam, makkelijk te maken, budgetvriendelijk en heerlijk! Kom je eiwitten tekort of wil je een nóg gevuldere soep? Vul de soep gerust aan met reepjes omelet of stukjes (vega)kip.

Advertentie

Goede redenen om soep te eten

  • Wist je dat een goed gevulde maaltijdsoep meer verzadigt dan vast voedsel? Soep vult de maag anders, waardoor deze uitzet en een signaal doorstuurt naar het verzadigingscentrum in je hersenen. Soep met stukjes verzadigt overigens langer dan volledig gepureerde soep. ’t Is maar dat je het weet!
  • Eet wat vaker soep, dat is goed voor de lijn. Mensen die vaak soep eten, hebben minder last van een hoog cholesterol en overgewicht.
  • TIP: Soep kun je meenemen naar je werk in een thermoskan!
  • Soep hydrateert, het houdt je vochtgehalte op peil. Immers met een portie soep voeg je al snel 20% van je vochtinname toe op een dag.
  • Een gevulde soep voorziet je van een fijne portie groente. En is daarmee ook ideale voeding als je moeite hebt om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te komen.
  • Soep met verse groente bevat veel vitamines, mineralen en vezels. Maar, kook de soep niet te lang door, dan gaan er belangrijke vitamines en mineralen verloren. Echter, door het koken komen er ook weer bepaalde vitamines en mineralen vrij. Denk aan lycopeen en bètacaroteen in oranje groenten zoals tomaten en wortelen. En laten die nu precies in deze koolhydraatarme gevulde tomatensoep zitten!
  • Je kunt een lekkere soep maken van bijna alle groenten. Niet alleen heel geschikt dus om restjes op te maken, maar ook om in een wat grotere hoeveelheid te maken als er goedkope seizoensgroente zijn. Dat maakt soep meteen budgetvriendelijk!
  • Iedereen kan soep maken! Een maaltijdsoep op tafel zetten is echt simpel om te doen. Binnen een half uurtje klaar en vaak ook makkelijk om van tevoren klaar te maken.
  • Als laatste willen we je meegeven dat je de meeste soepen heel goed kunt invriezen! Zo heb je ook op drukkere dagen snel iets gezonds op tafel staan.

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme gevulde tomatensoep

Zo maak je koolhydraatarme gevulde tomatensoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme gevulde tomatensoep

Koolhydraatarme gevulde tomatensoep

Dit seizoen is ideaal voor een pan heerlijke, dampende soep. De basis voor deze koolhydraatarme gevulde tomatensoep is passata.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per kom
kcal 118.35 koolhydraten 4.85 geiwitten 4.53 gvetten 8.24 gvezels 1.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Erop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de wortel en bleekselderij zoals aangegeven.
  • Bak de ui en knoflook samen -in een soeppan met wat olie- gedurende 1 minuut aan. Voeg de gesneden wortel, bleekselderij, tijm, oregano en chilipoeder toe en bak nog eens 4 minuten. Roer regelmatig om.
  • Voeg dan de passata, bouillon en laurierblad toe, breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
  • Rasp ondertussen de kaas.
  • Schenk de soep in kommen en serveer met de kaas en verse basilicum.
  • Kom je vet tekort? Drizzle dan wat lekkere olijfolie over je soep.
  • Kom je eiwitten tekort of wil je een nóg gevuldere soep? Vul de soep gerust aan met reepjes omelet of stukjes (vega)kip.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven