koolhydraatarme gestoofde komkommerfriet

Koolhydraatarme gestoofde komkommerfriet

Eigenlijk eten we komkommer gewoontegetrouw als salade of in koude soep, maar je kunt ‘m ook prima warm eten. Neem nou bijvoorbeeld deze koolhydraatarme gestoofde komkommerfriet! De naam friet slaat trouwens alleen op de vorm, niet dat je denkt dat het krokant is ofzo 😉 Het gerecht is een bijzonder snelklaar fornuisgerecht, dus ook geschikt voor op de camping. De smaak van de komkommerfriet is een tikkie oosters door het gebruik van kurkuma, knoflook en gember. En met de voedingswaarde van de gestoofde komkommer van kcal 197.44 ⋆ koolhydraten 6.08 g ⋆ eiwitten 3.32 g ⋆ vetten 16.81 g ⋆ vezels 2.72 g zit je ook echt wel goed!

Advertentie

Persoonlijk

De kunst is om de komkommerfriet de juiste gaarheid mee te geven. Wat natuurlijk ook met je persoonlijke smaak te maken heeft. Maar voor het mondgevoel is het fijn als het ‘vleesgedeelte’ van de komkommer redelijk zacht, en de schil nog stevig is. Deze koolhydraatarme gestoofde komkommerfriet is perfect te combineren met een van de soorten bloemkoolrijst (neem 100-150 gram per persoon). Dat moet je dan qua koolhydraten natuurlijk nog wel bij de stoofschotel optellen. Maar dan zit je op ongeveer 10 gram koolhydraten per portie voor een complete hoofdmaaltijd.

Variatietips

Ben je niet zo’n liefhebber van kurkuma of heb je het niet op voorraad? Dan kun je ook garam masala, gemberpoeder of kerriepoeder gebruiken. Of gebruik verse groene kruiden zoals dille en/of munt als je zin hebt in een extra fris zomergerecht! Zie je warme komkommer helemaal niet zo zitten? Gebruik courgette, ook zalig!

NB: Bij het opdienen viel er bij ons een stukje komkommer naast de pan, dat veroorzaakte een nare gele vlek op ons (witte) kookeiland. Gelukkig wel weer schoon gekregen, maar een gewaarschuwd mens…


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme gestoofde komkommerfriet

Zo maak je koolhydraatarme gestoofde komkommerfriet

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme gestoofde komkommerfriet

Koolhydraatarme gestoofde komkommerfriet

In deze koolhydraatarme gestoofde komkommerfriet eet je de komkommer warm, een tikje oosters door het gebruik van kurkuma.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 197.44 koolhydraten 6 geiwitten 3.32 gvetten 16.81 gvezels 2.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 personen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de komkommer in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadjes met een lepel. Snij de komkommer vervolgens in dikke frieten. Doe in een schaal en bestrooi (niet te ruim) met zout. Laat 10 minuten staan.
  • Fruit de kurkuma, knoflook en geraspte gember ongeveer 1 minuut in een koekenpan met olie. Voeg de komkommerfrieten toe en stoof 5 – 10 minuten, afhankelijk van hoe stevig je de bite wilt. Stoof langer indien gewenst.
  • Doe de ringetjes bosui, het sesamzaad en sap en rasp van de citroen erbij. Warm nog 2 minuten door.
  • Garneer voor het serveren met de koriander. Lekker met bloemkoolrijst erbij!
  • NB: Bij het opdienen viel er bij ons een stukje komkommer naast de pan, dat veroorzaakte een nare gele vlek op ons (witte) kookeiland. Gelukkig wel weer schoon gekregen, maar een gewaarschuwd mens…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven