Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen

Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen van Leida

Bezoekersrecept van de maand (mei 2020). Leida stuurde ons twee weken geleden haar recept voor deze overheerlijke, koolhydraatarme, gemarineerde kalkoen. Ze had er alleen nog geen foto van gemaakt. En wij willen natuurlijk wel graag een leuk plaatje erbij zien. Vandaar dat we deze nu pas kunnen laten zien! En ze heeft erg haar best gedaan dat kun je duidelijk zien! En eerlijk gezegd, dat verdient zo’n gerecht ook. Want het is heerlijk en toch voor iedereen makkelijk om te maken, met goed verkrijgbare ingrediënten en ook nog eens zeer betaalbaar. Je kunt natuurlijk de kalkoen vervangen door kip of zelfs tonijn zou heerlijk zijn. Bovendien ook nog eens een ideaal campinggerecht. Het recept van Leida is voor 2 porties en bevat 3.15 gram koolhydraten per portie

Advertentie

Vooraf maken

Zoals gezegd, het grootste deel is makkelijk van te voren klaar te maken. Altijd fijn, zeker als het mooi weer is en je de gemarineerde kalkoen voor de barbecue gepland hebt. Het is niet alleen lekker als koolhydraatarm zomergerecht met een frisse salade, maar ook ’s winters met een lekkere puree of spruitjes lijkt het ons heerlijk. Je kunt de gemarineerde stukjes ook aan een spiesje rijgen en op die manier laten marineren.  Dank je wel Leida voor dit leuke recept en de gezellige foto!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen

Zo maak je koolhydraatarme gemarineerde kalkoen van Leida

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen van Leida

4.75 van 4 stemmen
Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen
Door: Leida Rolink
Makkelijk en snel te maken koolhydraatarme, gemarineerde kalkoen. De kalkoen kan natuurlijk ook te vervangen worden door kip of zelfs tonijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Marineren 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 42 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 277.7 koolhydraten 3.15 geiwitten 37.95 gvetten 12.45 gvezels 0.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 300 g kalkoen, of kip of tonijn – in blokjes

Marinade

Bakken / serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de ingrediënten zoals aangegeven

Marineren

  • Hussel de blokjes kalkoen met sesamolie, sojasaus, knoflook, gember en Steviala sweet bee in een plastic zak door elkaar. Laat ongeveer 2,5 uur marineren in de koelkast.

Bakken

  • Bak de kalkoenstukjes 3 à 4 minuten rondom in de contactgrill (of grillpan of barbecue) totdat de kalkoen gaar is. Leg de kalkoen in twee voorverwarmde borden en laat 4 minuten rusten.
  • Bak ondertussen de rode ui ringen 1 minuut met de witte delen van de bosui en meng de kalkoen erdoor.
  • Garneer met de rest van de bosui en de geroosterde sesamzaadjes.

Serveren

  • Serveer de koolhydraatarme gemarineerde kalkoen in de zomer van de barbecue met een frisse salade naar keuze. 's Winters lijkt het ons ook lekker met spruitjes!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven