Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen

Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen van Leida

Bezoekersrecept van de maand (mei 2020). Leida stuurde ons twee weken geleden haar recept voor deze overheerlijke, koolhydraatarme, gemarineerde kalkoen. Ze had er alleen nog geen foto van gemaakt. En wij willen natuurlijk wel graag een leuk plaatje erbij zien. Vandaar dat we deze nu pas kunnen laten zien! En ze heeft erg haar best gedaan dat kun je duidelijk zien! En eerlijk gezegd, dat verdient zo’n gerecht ook. Want het is heerlijk en toch voor iedereen makkelijk om te maken, met goed verkrijgbare ingrediënten en ook nog eens zeer betaalbaar. Je kunt natuurlijk de kalkoen vervangen door kip of zelfs tonijn zou heerlijk zijn. Bovendien ook nog eens een ideaal campinggerecht.

Vooraf maken

Zoals gezegd, het grootste deel is makkelijk van te voren klaar te maken. Altijd fijn, zeker als het mooi weer is en je de gemarineerde kalkoen voor de barbecue gepland hebt. Het is niet alleen lekker als koolhydraatarm zomergerecht met een frisse salade, maar ook ‘s winters met een lekkere puree of spruitjes lijkt het ons heerlijk. Je kunt de gemarineerde stukjes ook aan een spiesje rijgen en op die manier laten marineren.  Het recept van Leida is voor 2 porties en bevat 3,25 gram koolhydraten per portie. Dank je wel Leida voor dit leuke recept en de gezellige foto!

Heb je zelf ook een lekker (voor ons onbekend) koolhydraatarm recept? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina
Alle bezoekersrecepten 

Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen

Zo maak je koolhydraatarme gemarineerde kalkoen van Leida

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen
Recept afdrukken Bewaren
4.67 van 3 stemmen

Koolhydraatarme gemarineerde kalkoen van Leida

Bezoekersrecept

Door: Leida Rolink
Makkelijk en snel te maken koolhydraatarme, gemarineerde kalkoen. De kalkoen kan natuurlijk ook te vervangen worden door kip of zelfs tonijn.
Voorbereiden10 min
Koken/oven2 min
Marineren2 uur 30 min
Totaal2 uur 42 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: gevogelte, grillen, roosteren & bbq, super makkelijk

Voedingswaarden

3,25 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 3.25 g

Uit recept:

2 porties

Ingrediënten

  • 300 g kalkoen 0 khd of kip of tonijn - in blokjes

Marinade

Bakken / serveren

  • 1 kleine rode ui 1, 5 khd in dunne ringen
  • 2 el bosui 1 khd fijngesneden, wit en groen scheiden
  • 1 el sesamzaad geroosterd

Bereiden

  • Snijd de ingrediënten zoals aangegeven

Marineren

  • Hussel de blokjes kalkoen met sesamolie, sojasaus, knoflook, gember en Steviala sweet bee in een plastic zak door elkaar. Laat ongeveer 2,5 uur marineren in de koelkast.

Bakken

  • Bak de kalkoenstukjes 3 à 4 minuten rondom in de contactgrill (of grillpan of barbecue) totdat de kalkoen gaar is. Leg de kalkoen in twee voorverwarmde borden en laat 4 minuten rusten.
  • Bak ondertussen de rode ui ringen 1 minuut met de witte delen van de bosui en meng de kalkoen erdoor.
  • Garneer met de rest van de bosui en de geroosterde sesamzaadjes.

Serveren

  • Serveer de koolhydraatarme gemarineerde kalkoen in de zomer van de barbecue met een frisse salade naar keuze. 's Winters lijkt het ons ook lekker met spruitjes!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 1.164 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like