Koolhydraatarme fudge, noten energiebom

Verslavend lekkere koolhydraatarme fudge op basis van pindakaas, maar als je geen peulvruchten wilt eten neem dan bijvoorbeeld amandelpasta of tahin (sesampasta). Wij benadrukken graag dat koolhydraatarm eten echt geen hongerdieet is. Integendeel: je kunt gewoon de heerlijkste gerechten en tussendoortjes eten. En moeilijk is het echt niet, voor deze fudge meng je de ingrediënten in een handomdraai door elkaar. Het moeilijkst is het wachten tot het voldoende stijf is.

Energiebom: koolhydraatarme fudge

Deze koolhydraatarme fudge is een van de vele energiebommen of fatbombs die je kunt maken. Als je alles wilt weten over het gebruik ervan kijk je op deze speciale energiebommenpagina. Zo’n energiehapje bevat nogal wat vet maar weinig koolhydraten. Omdat het vet snel smelt, kun je het best kleine eenhaps porties maken. Laat de fudgebonbon smelten in je mond. Je eet ze omdat ze lekker zijn en om aan je vetbehoefte te voldoen. Neem er een of twee als snoeperijtje tussendoor en je kan er weer even tegen!

Verhouding

Pindakaas en roomboter heb ik gebruikt voor de basis. Maar je kunt het evengoed met amandelpasta en kokosolie maken.  Eigenlijk doet de precieze verhouding er niet eens zo heel veel toe. Ongeveer 2 delen boter (of kokosolie) op 3 delen notenpasta en dan een vulling die je lekker vindt: gehakte noten, pitten, zaden, cacaonibs, een beetje gemalen kokos (bevat vaak suiker, dus opletten). Je brengt de fudge op smaak met cacaopoeder, zoetstof, kaneel, speculaaskruiden of neem wat vanille. Ook heerlijk!

koolhydraatarme fudge

 

 

koolhydraatarme fudge

Ook lekker:

Zo maak je de koolhydraatarme fudge

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme fudge, noten energiebom


Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst mei 18, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: ongeveer 30 hapjes
  • Koolhydraten: ongeveer 0,5 gr khd per stuk (ongeveer 30 hapjes uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Verslavend lekkere koolhydraatarme fudge op basis van pindakaas, maar als je geen peulvruchten wilt eten neem dan bijvoorbeeld amandelpasta of tahin (sesampasta).

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer de gesmolten roomboter, samen met de pindakaas, gehakte amandelen, kokos, cacaonibs en het cacaopoeder door elkaar.
  2. Proef en breng op smaak met -vloeibare- zoetstof.
  3. Giet het over in een siliconen vorm. Een rechthoek of bonbonvormpjes. Uit dit recept haal je ongeveer 30-36 hapjes.
  4. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast of zet ze even in de vriezer. Verwijder ze uit vorm en bewaar koel of in de diepvries.(ik vind ze uit de diepvries het lekkerst)

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties op “Koolhydraatarme fudge, noten energiebom”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.3K Shares
Share461
Pin863
Tweet