Verslavend lekkere koolhydraatarme fudge op basis van pindakaas. Maar als je geen peulvruchten wilt eten, neem dan gerust amandelpasta of tahin (sesampasta). Wij benadrukken graag dat koolhydraatarm eten echt geen hongerdieet is. Integendeel: je kunt gewoon de heerlijkste gerechten en tussendoortjes eten. En moeilijk is het echt niet! Voor deze fudge meng je de ingrediënten in een handomdraai door elkaar. Het moeilijkst is het wachten tot het voldoende stijf is. Deze koolhydraatarme lekkernij bevat 0.45 gram koolhydraten per hapje.
Energiebom: koolhydraatarme fudge
Deze koolhydraatarme fudge is een van de vele energiebommen of fatbombs die je kunt maken. Als je alles wilt weten over het gebruik ervan kijk je op deze speciale energiebommenpagina. Zo’n energiehapje bevat nogal wat vet maar weinig koolhydraten. Omdat het vet snel smelt, kun je het best kleine eenhaps porties maken. Laat de fudgebonbon smelten in je mond. Je eet ze omdat ze lekker zijn en om aan je vetbehoefte te voldoen. Neem er een of twee als snoeperijtje tussendoor en je kan er weer even tegen!
Vervangen en verhoudingen
Pindakaas en roomboter heb ik gebruikt voor de basis. Maar je kunt het evengoed met amandelpasta en kokosolie maken. Eigenlijk doet de precieze verhouding er niet eens zo heel veel toe. Ongeveer 2 delen boter (of kokosolie) op 3 delen notenpasta. En dan een vulling die je lekker vindt: gehakte noten, pitten, zaden, crunchy cacaonibs, een beetje gemalen kokos (bevat vaak toegevoegde suiker, dus opletten welke je neemt). Je brengt de fudge op smaak met cacaopoeder, zoetstof, kaneel, speculaaskruiden of neem wat vanille. Ook heerlijk!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de koolhydraatarme fudge
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme fudge, noten energiebom
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 g roomboter, gesmolten
- 75 g pindakaas
- 30 g amandelen, gehakt
- 25 g gemalen kokos, (klik even, is geen kokosmeel!)
- 15 g cacaonibs
- 1 el cacaopoeder
- vanille, vers of gedroogd poeder
- zoetstof, naar smaak (Steviala vloeibaar met karamelsmaak)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Roer de gesmolten roomboter samen met de pindakaas, gehakte amandelen, kokos, cacaonibs en het cacaopoeder door elkaar.
- Proef en breng op smaak met – vloeibare – zoetstof.
- Giet het over in een siliconenvorm. Een rechthoek of bonbonvormpjes. Uit dit recept haal je ongeveer 30 – 36 hapjes.
- Laat minstens een uur opstijven in de koelkast of zet ze even in de vriezer. Verwijder ze uit vorm en bewaar koel of in de diepvries. Ik vind ze uit de diepvries het lekkerst.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Gewoonweg verslavend heerlijk gewoon.
Ze staan in de diepvries, met amandelpasta en paranoten en een scheutje KHA amarettosyrup.
Ik kreeg er (met moeite) 25 bonbonnetjes uit.
0,55 Kh per bonbonnetje.
Dat kan, dan is jouw vorm iets groter
Gemaakt. Geproefd. Nou nog wachten… Écht een héél uur???
Voor de zoveelste keer gemaakt, die is echt mijn ultieme lekkertje bij de koffie of thee, of zomaar. Of omdat ik iets te vieren heb, of troost nodig heb. Er is altijd wel een reden voor. Of om een cadeautje van te maken voor een vriendin!
Anna kan ik IPV cacaonibs ook gewoon wat 85 pure chocolade geschaafd nemen??
Moet kunnen lijkt me.
Hoe lang kan dit bewaard blijven?
Goedemorgen Irene,
In de koelkast zou ik ze ongeveer een week bewaren, in de diepvries veel langer. Misschien een voorraadje in de diepvries en dan per portie in de koelkast als je ze uit de diepvries minder lekker vindt?
Hallo Anna-Karina, ik heb deze heerlijke fudge gemaakt maar ik krijg hier geen 30 st van en het was ook vrij dun misschien heb ik iets verkeerd gedaan ik hoor graag van jr Gr ammi
Als je precies het recept volgt en de stukjes net zo groot maakt als ik had gedaan, dan zijn het er 30. Dus dan heb je de stukjes waarschijnlijk wat groter gemaakt. Op de foto’s zie je welk formaat ik had. Klopt dat ze vrij klein zijn, want het is enorm machtig spul en niet bedoeld om in grote hoeveelheden op te eten.
Deze zijn echt superlekker! Al drie keer gemaakt in mijn Tupperware bonbon vorm. Ziet er gezellig uit en erg goed van smaak. Ik had geen cacaonibs en heb daarom de 15 gram cacaonibs verandert in 15 gram kokos (totaal 40 gram geraspte kokos dus). Dit recept is een aanrader!
Hallo Anna-Karina en Hans
Ik heb jullie pindakaas fudge gemaakt .
Heb de bolletjes in een minicupcake vormpje gedaan en laten opstijven in de vriezer
Prima traktatie
Wat leuk om te horen Claudia! (ik heb de reactie even bij het juiste recept gezet, AK)