Koolhydraatarme fruit ijslolly’s

koolhydraatarme fruit ijslolly's

Deze koolhydraatarme fruit ijslolly’s bestaan uit puur fruit en dat proef je! Lactosevrij, glutenvrij, veganistisch enzovoort. Maar let wel even op, met fruit moet je altijd een beetje oppassen. Per ijsje bevat dit recept zoals beschreven 4,87 gram koolhydraten. Dat past als tussendoortje of als nagerecht mogelijk prima in je dagtotaal. Maar dagelijks fruit eten is zeker géén goed idee als je net begint. Als je koolhydraatbeperkt eet óf al op gewicht bent óf voor af en toe kan het wel. Rood fruit in kleine hoeveelheden haalt je niet direct uit ketose. Dus als je echt in ketose wilt blijven, of je merkt dat je niet meer af valt, is dat wel iets om op te letten. 

IJslolly’s

Voor deze koolhydraatarme fruit ijslolly’s gebruikte ik de Chosigt ijsvormpjes van Ikea. Die zijn redelijk bescheiden qua formaat en glad. Vooral dat laatste is fijn omdat je dan het fruit goed kunt zien. Want dat is natuurlijk de grote troef van dit ijsje, die geweldige looks!! Je kunt je vast wel voorstellen hoe het smaakt? Bevroren fruit in de meest pure vorm. Wij serveerden dit aan onze lieve vriendin Simea, die na een Coronapauze weer eens gezellig kwam bijkletsen tijdens een lunch. Het was haar eerste ijsje van het seizoen! Ze vond het een plaaaaaaatje! “Wat leuk ook om jullie ervan te zien eten!


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme fruit ijslolly's
koolhydraatarme fruit ijslolly's

Zo maak je de koolhydraatarme fruit ijslolly’s

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme fruit ijslolly's

Koolhydraatarme fruit ijslolly’s

Koolhydraatarme fruit ijslolly's, is gewoon puur bevroren fruit op een stokje. Dat is niet alleen fraai om te zien, maar ook heerlijk als tussendoortje of nagerecht.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Vriezen 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 min

Voedingswaarde

Per ijslolly
kcal 27.33 koolhydraten 4.87 geiwitten 0.48 gvetten 0.13 gvezels 0.92 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Prak de aardbeien en leng dit aan met water (en optioneel ietsje zoetstof. Wij gebruikten Steviala Sweet Pink).
  • Schil de kiwi's en snijd er 6 dikke plakken uit (even dik als je vormpje is).
  • Was de bramen.

Vormpjes vullen

  • Verdeel de aardbeienpulp over de 6 ijslollyvormpjes (CHOSIGT- Ikea). Druk dan in elke vorm een plak kiwi tot de aardbeipulp iets zichtbaar wordt. Dek af met hele bramen en vul iets aan met gezoet water zodat alles vast kan vriezen.
  • Steek er voorzichtig houten stokjes in en laat minstens 4 uur bevriezen.
  • Vooral de heerlijk die romige structuur van die bevroren kiwi's is echt een belevenis op zich!

Koolhydraatarm maar…

  • Met fruit moet je altijd een beetje oppassen. Per ijsje bevat ons recept zoals beschreven 4,87 gram koolhydraten. Regelmatig fruit eten is zeker geen goed idee als je net begint. Maar als je op gewicht bent of voor af en toe best te doen. Rood fruit in kleine hoeveelheden haalt je niet direct uit ketose. Dus als je in ketose wilt blijven is dat wel echt iets om op te letten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar boven