koolhydraatarme fruit crumble van granola

Koolhydraatarme fruit crumble van granola

Deze koolhydraatarme fruit crumble van granola is volgens mijn mening warm echt het lekkerst. Maar als je het aan mijn heer Hans vraagt zegt hij: ‘Nee hoor, koud!’. Dus het is goed dat het er vier zijn 😉 dan kun je zelf uitvissen wat jouw voorkeur heeft. Het lijkt mij een heel erg leuk weekendontbijt of doordeweeks nagerecht. De suikervrije homemade granola hebben wij altijd wel op voorraad eigenlijk, die kneden we met wat roomboter en erythritol. Dan is het een kwestie van fruit in een schaaltje, granola erop en bakken maar! De voedingswaarde per portie komen uit op: calorieën 133.2 kcal ⋆ koolhydraten 3.8 g ⋆ eiwitten 3.23 g ⋆ vetten 10.68 g ⋆ vezels 3.72 g.

Advertentie

Ingrediënten

In dit koolhydraatarme verwenontbijt of -nagerecht gebruiken we uitsluitend rood fruit, dat bevat nu eenmaal de minste koolhydraten. In totaal 180 gram verspreid over 4 porties. Onze granola bevat o.a. walnoot, lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten. Dus je begrijp dat dit verwennerijtje ook de nodige voedingsstoffen bevat. Je kunt de koolhydraatarme fruit crumble van granola gewoon zó eten, maar ook lekker is het met een toef slagroom of een schep ijs of Griekse yoghurt. Ook mascarpone of roomkaas kan. Hoe dan ook: knutsel ze en daarna lekker smullen!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme fruit crumble van granola

Zo maak je koolhydraatarme fruit crumble van granola

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme fruit crumble van granola

Koolhydraatarme fruit crumble van granola

Deze zalige koolhydraatarme fruit crumble van granola is volgens mijn mening warm echt het lekkerst. Maar als je het aan mijn heer Hans vraagt zegt hij: 'Nee hoor, koud!'. Dus het is goed dat het er vier zijn 😉 dan kun je zelf uitvissen wat jouw voorkeur heeft.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ook gebruikt

  • 4 kleine ovenschaaltjes (ramekins)

Voedingswaarde

Per portie
kcal 133.2 koolhydraten 3.8 geiwitten 3.23 gvetten 10.68 gvezels 3.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet 4 ramekins (kleine ovenschaaltjes) klaar.
  • Houd 15 g van elke fruitsoort achter voor de garnering. Halveer de rest van de frambozen en verdeel samen met de blauwe bessen over de ramekins. Je kunt hiervoor overigens ook wel diepvriesfruit nemen.
  • Kneed de granola met de roomboter en erythritol. Verdeel dit (niet té netjes) over het fruit.
  • Bak de crumble 20 minuten hoog in de hete oven.
    Garneer vlak voor het serveren met het achtergehouden fruit en bestuif eventueel met wat icing.

Koud of warm?

  • Ik vind de fruit crumble warm echt het lekkerst. Maar als je het aan mijn heer Hans vraagt zegt hij: 'Nee hoor, koud!'. Dus… vis dat zelf maar even uit en laat het ons maar weten als je wilt!
  • Je kunt de koolhydraatarme fruit crumble van granola gewoon zó eten, maar ook lekker is het met een toef slagroom of een schep ijs of Griekse yoghurt. Ook mascarpone of roomkaas kan. Hoe dan ook: knutsel ze en daarna lekker smullen!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven