Psst…, weleens last met je stoelgang sinds je koolhydraatarm eet? Lees dan vooral even door! Vandaag hebben we een koolhydraatarme, frisse zuurkoolsalade voor jullie. Die gaat je darmen helpen. het gerecht past uitstekend in een ketogene leefstijl met slechts 4.3 gram koolhydraten per portie. Je kent misschien onze beroemde zuurkool pompoen ovenschotel al? Heerlijk en gezond. Maar om optimaal van de voordelen voor je stoelgang te profiteren, eet je de zuurkool beter rauw. In een vers gemaakte zuurkoolsalade dus. Zuurkool bevat niet alleen heel veel vitamine C maar ook behoorlijk wat calcium en ook ijzer. Verder staat zuurkool erom bekend de stoelgang te bevorderen. De melkzuurbacteriën in zuurkool, ontstaan door fermentatie, zorgen voor een gezonde darmflora. Daarnaast is zuurkool ook bijzonder rijk aan vezels. En die voorkomen zowel obstipatie als diarree. Al met al dus echt de moeite waard!
Pre- en Probiotica
Prebiotica zijn voedingsbestanddelen die als voedsel kunnen dienen voor de bacteriën in onze darmen. Zoals bijvoorbeeld vezels. Probiotica zijn volgens de WHO: ‘Levende micro-organismen, die, wanneer in voldoende hoeveelheden toegediend, een gunstig effect hebben op de gastheer.’. Je hebt vast weleens gehoord van Yakult of Actimel? Dat zijn twijfelachtige en erg dure ‘probiotica’ die rijk zijn aan suiker. Twijfelachtig omdat het maar de vraag is of de bacteriën in de producten ooit je maagzuur zouden overleven. Bovendien absoluut niet geschikt als je koolhydraatarm eet. Stukken beter is het om natuurlijke pre- en probiotica te eten uit gewone voedingsmiddelen. De meest bekende zijn karnemelk, yoghurt, hüttenkäse, kefir, augurken en zuurkool. En dat is precies het hoofdbestanddeel van de een koolhydraatarme, frisse zuurkoolsalade.
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze koolhydraatarme, frisse zuurkoolsalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme, frisse zuurkoolsalade!
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 eieren
- 2 tl sesamzaad, gerosterd, zwart of blond
- 100 g zuurkool, vers rauw
- 20 g wortel, rauw geraspt
- 100 g ijsbergsla
- beetje koriander (blad), vers of peterselie met munt
- 3 tl basisdressing, naar smaak
- ½ avocado
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook het ei hard in 7-8 minuten. Laat afkoelen in koud water
- Rooster het sesamzaad in een droog pannetje, zet apart.
- Knijp de zuurkool uit en snijd iets kleiner, dat mengt makkelijker. Rasp de wortel. Snijd de ijsbergsla in repen. Hak de koriander fijn, bewaar 1 blaadje voor garnering. Meng dit allemaal met een beetje dressing tot zuurkoolsalade. Proef en voeg desgewenst nog wat dressing toe.
- Snijd het eitje en de avocado in plakjes.
- Serveer de koolhydraatarme, frisse zuurkoolsalade met de plakjes ei en avocado. Garneer tot slot met dat blaadje koriander.
- Heerlijk, echt goede voeding voor je darmen. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Lekkere salade. Vandaag gecombineerd met venkel-risotto soufflé. Een leuke en lekker combi. En ja, bijna allemaal restjes vandaag.
Erg verrassende en lekkere en kleurrijke salade. Samen met saladedressing sinaasappel, rozemarijn en olijfolie!
Ik wil je graag bedanken voor deze recepten site. Ik heb er al een aantal geprobeerd en ben super tevreden. Het fijne van deze site is dat je kan kijken wat je nog in de koelkast hebt en even kan zoeken of er nog een leuk recept is met bepaalde ingrediënten. Daardoor eet je gevarieerd en kom je soms op ‘spannende’ gerechten die ik normaal nooit zou uit kiezen zoals b.v. de zuurkoolsalade en gisteren heb ik de bieten carpaccio gemaakt. Ik ben nog niet zo lang aan het ‘lowcarben’ 4 weken nu en de eerste 3 weken echt wel last gehad van de ontgiftiging, denk ik. Maar door deze site heb ik wel steeds weer zin in iets lekkers te maken en begin ik me ook iets beter te voelen. Bedankt daarvoor Henk
Dat klinkt heel goed Henk, ik hoor inderdaad vaker dat mensen opeens zin in koken krijgen! Rustig aan, in je eigen tempo ondertussen gezondere eetgewoontes aanleren dan blijft het ook heel lang leuk en lekker. Veel succes verder!
Dank je!
Goedemorgen,
Gister gemaakt en gegeten. Was erg lekker alleen kreeg er maagzuur van ?.
Groetjes, Karin
Tja, dat heeft met jouw maag te maken niet perse met het recept. Jammer!
Hij was heerlijk! Gaan we zeker vaker eten.
hallo
het betreft al je recepten maakt niet uit welke ze zijn allemaal TOP ik heb er al vele gemaakt en zie er steeds naar uit.
DANK JE WEL
Jee zeg … ik zit me hier een partij te grijnzen!! Ik krijg wel vaker een complimentje maar deze is wel heel allesomvattend 🙂
Dat ga ik zeker proberen. Ziet er erg lekker uit.
Ben trouwens heel blij met je recepten!