Wij zijn dol op van die basisrecepten waarmee je zelf verder kunt knutselen. Want of je nu een hartige of zoete koolhydraatarme flensjestaart wilt bouwen, met dit recept maak je de basisflensjes. De smaak zal vooral komen uit de vulling die je gebruikt. De flensjes zijn op zich redelijk neutraal van smaak. Voor een hartiger of zoeter flensje kun je ook nog smaakmakers toevoegen aan het beslag. Wil je een zoeter beslag? Voeg zoetstof en zoiets als kaneel of gember toe. Voor een hartige keto flensjestaart voeg peper en zoiets als kerrie of sambal toe aan het beslag. Of als je ze steviger wilt 1-2 el amandelmeel toevoegen. De basisflensjes -dus zónder je vullingen en toevoegingen- bevatten slechts 1.7 gram koolhydraten voor het hele recept. Dat is natuurlijk dé perfecte ketogene basis voor allerlei lekkernijen!
Even opletten
De flensjes blijven enigszins elastisch door de mozzarella en zullen wat kwetsbaarder zijn dan gewone pannenkoeken. Kleinere pannenkoekjes zijn makkelijker om te keren! Bak de pannenkoekjes altijd op middelhoog vuur en gebruik een goede antiaanbakpan met voldoende vet. Laat ze met rust tot ze stevig genoeg zijn om om te draaien. Neem roomboter als je de flensjes gebruikt voor zoet gebak of een nagerecht. Of olijfolie als ze in een hartig gerecht gaan. Stapel de flensjes op tot een koolhydraatarme flensjestaart met steeds een tussenlaag van groente en kaas zoals bij deze lasagnetaart. Of maak een zoete taart met fruit en zuivel ertussen.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Flensjes voor koolhydraatarme flensjestaart
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme flensjestaart
Ook gebruikt
- Hoge mengkom
- staafmixer
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
BASIS (4-5 flensjes)
- 125 g mozzarella, in stukken gescheurd, 1 bol
- 2 eieren
- 15 ml slagroom
- zout, naar smaak
- roomboter, om te bakken
Toevoegingen hartig of zoet naar eigen keus (zelf bijtellen)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Scheur de bol mozzarella in stukjes. Meng dat in een hoge kom met ei, slagroom en zout met een staafmixer tot een gladde romige massa.
Toevoegen aan beslag (optioneel)
- Aan het basisbeslag kun je voor een steviger flensje ook 1-2 el amandelmeel toevoegen. Voor zoeter beslag voeg zoetstof en zoiets als kaneel of gember toe.Voor een hartige koolhydraatarme flensjestaart voeg peper en zoiets als kerrie of sambal toe aan het beslag.
Tips en bakken
- De flensjes blijven enigszins elastisch door de mozzarella en zullen wat kwetsbaarder zijn dan gewone pannenkoeken. Kleinere pannenkoekjes zijn makkelijker om te keren!Bak de flensjes altijd:-op middelhoog vuur-in een goede antiaanbakpan -met voldoende vet
- Je bakt 4-5 flensjes, afhankelijk van de grootte van je pan. Giet het beslag in de ingevette koekenpan van ongeveer Ø 20 cm, en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig uitloopt net als bij gewone pannenkoeken. Laat de pannenkoek met rust tot de hele bovenkant droog is en ze stevig genoeg zijn om om te draaien. Keer ze met behulp van het deksel om in de pan of gebruik een pannenkoekmes. Bak dan de andere kant op matig vuur goudbruin. Maak op deze manier 4-5 mooie flensjes.
Koolhydraatarme flensjestaart
- Stapel de flensjes op met steeds een tussenlaag van groente en kaas zoals bij deze lasagnetaart. Of maak een zoete taart met fruit en zuivel ertussen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Het was heerlijk goed te doen voor herhaling vatbaar👍