flensjes voor flensjestaart

Flensjes voor koolhydraatarme flensjestaart

Wij zijn dol op van die basisrecepten waarmee je zelf verder kunt knutselen. Want of je nu een hartige of zoete koolhydraatarme flensjestaart wilt bouwen, met dit recept maak je de basisflensjes. De smaak zal vooral komen uit de vulling die je gebruikt. De flensjes zijn op zich redelijk neutraal van smaak. Voor een hartiger of zoeter flensje kun je ook nog smaakmakers toevoegen aan het beslag. Wil je een zoeter beslag? Voeg zoetstof en zoiets als kaneel of gember toe. Voor een hartige keto flensjestaart voeg peper en zoiets als kerrie of sambal toe aan het beslag. Of als je ze steviger wilt 1-2 el amandelmeel toevoegen. De basisflensjes -dus zónder je vullingen en toevoegingen- bevatten slechts 1.7 gram koolhydraten voor het hele recept. Dat is natuurlijk dé perfecte ketogene basis voor allerlei lekkernijen! 

Advertentie

Even opletten

De flensjes blijven enigszins elastisch door de mozzarella en zullen wat kwetsbaarder zijn dan gewone pannenkoeken. Kleinere pannenkoekjes zijn makkelijker om te keren! Bak de pannenkoekjes altijd op middelhoog vuur en gebruik een goede antiaanbakpan met voldoende vet. Laat ze met rust tot ze stevig genoeg zijn om om te draaien. Neem roomboter als je de flensjes gebruikt voor zoet gebak of een nagerecht. Of olijfolie als ze in een hartig gerecht gaan. Stapel de flensjes op tot een koolhydraatarme flensjestaart met steeds een tussenlaag van groente en kaas zoals bij deze lasagnetaart. Of maak een zoete taart met fruit en zuivel ertussen.Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

flensjes voor flensjestaart

Zo maak je Flensjes voor koolhydraatarme flensjestaart

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


flensjes voor flensjestaart

Koolhydraatarme flensjestaart

Deze verrukkelijke dunne pannenkoekjes zijn bedoeld om te gebruiken in een koolhydraatarme flensjestaart. Helemaal niet moeilijk om om te maken, als je onze tips in het recept ter harte neemt. Vul ze naar eigen keus! Heerlijk hartig met groente en kaas of als zoete taart met fruit en slagroom.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ook gebruikt

 • Hoge mengkom
 • staafmixer

Voedingswaarde

1 serie van 4-5 flensjes
kcal 646 koolhydraten 1.7 geiwitten 36.2 gvetten 55.1 gvezels 0.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 serie van 4 – 5 flensjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

BASIS (4-5 flensjes)

Toevoegingen hartig of zoet naar eigen keus (zelf bijtellen)

  Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

  Bereiden
   

  • Scheur de bol mozzarella in stukjes. Meng dat in een hoge kom met ei, slagroom en zout met een staafmixer tot een gladde romige massa.

  Toevoegen aan beslag (optioneel)

  • Aan het basisbeslag kun je voor een steviger flensje ook 1-2 el amandelmeel toevoegen.
   Voor zoeter beslag voeg zoetstof en zoiets als kaneel of gember toe.
   Voor een hartige koolhydraatarme flensjestaart voeg peper en zoiets als kerrie of sambal toe aan het beslag.

  Tips en bakken

  • De flensjes blijven enigszins elastisch door de mozzarella en zullen wat kwetsbaarder zijn dan gewone pannenkoeken. Kleinere pannenkoekjes zijn makkelijker om te keren!
   Bak de flensjes altijd:
   -op middelhoog vuur
   -in een goede antiaanbakpan
   -met voldoende vet
  • Je bakt 4-5 flensjes, afhankelijk van de grootte van je pan. Giet het beslag in de ingevette koekenpan van ongeveer Ø 20 cm, en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig uitloopt net als bij gewone pannenkoeken.
   Laat de pannenkoek met rust tot de hele bovenkant droog is en ze stevig genoeg zijn om om te draaien. Keer ze met behulp van het deksel om in de pan of gebruik een pannenkoekmes.
   Bak dan de andere kant op matig vuur goudbruin. Maak op deze manier 4-5 mooie flensjes.

  Koolhydraatarme flensjestaart

  • Stapel de flensjes op met steeds een tussenlaag van groente en kaas zoals bij deze lasagnetaart. Of maak een zoete taart met fruit en zuivel ertussen.

  © Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

  Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


  1 gedachte over “Flensjes voor koolhydraatarme flensjestaart”

  Reacties zijn gesloten.

  Scroll naar boven