koolhydraatarme eiwitbroodjes

Eiwitbroodjes, makkelijk te beleggen

Oopsies vinden sommige mensen toch lastig om te maken en ze zijn snel slap. Deze koolhydraatarme eiwitbroodjes , met eiwitpoeder, zijn stukken makkelijker te maken en veel steviger. Wat mij betreft een behoorlijk volmaakt alternatief ter vervanging voor een gewone boterham. Deze koolhydraatarme eiwitbroodjes bevatten slechts 0.33 gram koolhydraten per stuk. Ik bak 2 x onderstaand recept dan heb ik 8 prachtige broodjes. Twee eet ik vers op, de rest gaat de vriezer in, ook heel makkelijk om mee te nemen. Afgelopen weekend hadden we een feestje en toen bakte ik ze ook voor twee ‘glutenvrije gasten’, ze vielen bijzonder in de smaak 🙂

Advertentie

Ideale broodjesvorm

Tegenwoordig bak ik mijn broodjes in een speciale Yorkshire puddingvorm (Zie foto onder. De iets duurdere met speciale non stick is echt beter). Met 4 ondiepe ronde holtes (2 cm diep  x 10 cm breed). Het maakt namelijk de perfecte maat broodjes om te beleggen bij je ontbijt, lunch of hoofdgerecht. Ook deze koolhydraatarme eiwitbroodjes worden ongeveer zo dik of dun als een boterham. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of siliconen vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat.

Eiwit – eiwitpoeder is géén ei-eiwit!

Omdat ik niet alle dagen vis of ei eet en nooit vlees moet ik extra op mijn eiwitinname letten. Daarom gebruik ik af en toe pure whey isolate eiwitpoeder 97. Dat is eiwitpoeder zonder -zoete- smaaktoevoegingen dus lekker neutraal en bevat 0 khd! Het gaat door mijn yoghurt en ik bak er ook steeds meer mee. Bevalt me uitstekend! Daarnaast gebruikte ik het vandaag in deze koolhydraatarme eiwitbroodjes. Daardoor vullen de broodjes beter en verzadigen ze langer.

Je kan heel veel soorten eiwitpoeder kopen (shakes). De meeste bevatten allerlei toevoegingen en smaakjes, bijvoorbeeld de Tuinen heeft een behoorlijk aanbod. Maar ook een apotheek of drogisterij keten verkoopt het tegenwoordig in soorten en maten. Let echt goed op wat je koopt, want voor je het weet heb je een variant met heel veel koolhydraten (suiker) te pakken! Oh ja, en niet verwarren met ei-eiwitpoeder, dat is echt gedroogd eiwit van kippenei waar je water bij moet doen.

Smaak

Ook voor de koolhydraatarme eiwitbroodjes geldt: varieer met je eigen favoriete smaakmakers! In plaats van de neutrale roomkaas of mon chou, kan je uiteraard een kruidenroomkaas gebruiken of doe er verse kruiden door en een half teentje knoflook! Hou je meer van zoet, doe er dan eens wat kaneel en een snufje stevia in of kijk ‘ns naar deze zoete broodjes.

Koolhydraatarme eiwitbroodjes bewaren

Je kunt de heerlijke koolhydraatarme broodjes een paar dagen afgesloten de koeling bewaren of vries ze per stuk in.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme eiwitbroodjes

Zo maak je zelf koolhydraatarme eiwitbroodjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme eiwitbroodjes

Koolhydraatarme eiwitbroodjes

Deze eiwitbroodjes zijn een volmaakt alternatief ter vervanging voor een gewone boterham. Koolhydraten zitten er nauwelijks in, dus beleg ze naar hartenlust met wat je maar wilt! Gebruik een Yorkshire Puddingvorm voor 4 platte broodjes!
4.91 van 30 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 21
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per broodje (onbelegd)
kcal 73.95 koolhydraten 0.33 geiwitten 4.78 gvetten 5.8 gvezels 1 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 broodjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Gebruik maatschepjes, bestek uit de keukenla heeft een ander volume.

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet de (Yorkshire pudding) vorm alvast in.
  • Meng alle ingrediënten behalve het water. Je moet een mengsel tussen beslag en deeg in hebben. Gebruik wat water om het (eventueel iets) te verdunnen.
  • Verdeel het beslag met een lepel over de vormpjes, smeer een beetje uit.
  • Bak 10-12 minuten of tot ze iets beginnen te kleuren. Bak de eiwitbroodjes zeker niet te lang, want dan worden ze droog!
  • Eet smakelijk, benieuwd wat je ervan vindt!

Koolhydraten

  • Per broodje nog geen 0,4 gram koolhydraten. Daar kun je er gerust een paar van eten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




Bewaren

Bewaren

79 gedachten over “Eiwitbroodjes, makkelijk te beleggen”

  1. Gezien de reacties moeten deze “broodjes” heerlijk zijn, dus ik waag me er aan. Is het nodig om het eiwitpoeder te gebruiken, of kun je deze weglaten? Mvg

  2. Heerlijke broodjes, bak deze 2 x in de week, ik haal uit het beslag 4 broodjes.

  3. Ze zijn heerlijk! Alleen krijg ik slechts 2 broodjes uit het recept. Wat doe ik fout? Ik gebruik maatschepjes en de Yorkshire pudding vorm.

  4. lijkt me heerlijk ik heb verschillende vormen .. maar hoe groot zijn de holtes van de yorkshire vorm van jou ?

  5. Echt zooooo lekker. Vanmiddag voor het eerst gemaakt bij de lunch, zéker niet voor het laatst! Bij gebrek aan roomkaas (die was ineens op) heb ik er geraspte kaas doorgedaan en wat oregano. En als beleg eigengemaakte eiersalade en wat tuinkers.

  6. Heerlijk broodje,en heel makkelijk te maken
    De 2e keer gemaakt met kruidenboter ipv roomboter en een eetlepel strooikaas erdoor gedaan heerlijk hoeft er geen beleg meer op

  7. Hai,
    Super site, wat een goeie tips en maaltijden!
    Deze broodjes zien er heerlijk uit, maar ik doe iets verkeerd… De mijne zijn dezelfde vorm en grootte, maar ze glanzen niet en ze zijn ‘grof’ en droog van binnen. Dit was nu m’n 3e poging, en ze worden steeds beter. Ik gebruik kokosolie ipv roomboter. Zou dat het kunnen zijn?

    1. Vreemd, want door het ei gaan ze zo glanzen. Lijkt me eigenlijk niet dat het door kokosolie zou komen, ik gebruik ook weleens kokosolie. Gebruik je wel maatschepjes, die bepalen de juiste verhouding namelijk. Droog zou aan andere merken meel kunnen liggen. Amandelmeel en kokosmeel verschilt nogal eens in vet- of vezelgehalte. Dat is vooral van invloed op de structuur Kim.

      1. Dat zou het kunnen zijn… ik heb maatschepjes besteld, maar nog niet ontvangen helaas. Ik probeer het nu steeds af te wegen… ik zal wachten tot ze er zijn en dan weer een poging doen. Ik laat het je weten!
        Bedankt!

        1. Ja graag. En het beslag is net niet vloeibaar dat wil zeggen: je kunt het een beetje verdelen over de bodem van de vorm. Een lepel beslag loopt dus net niet uit zichzelf over de bodem. Ietsje meel toevoegen als het te dun is of ietsje water/slagroom als het te dik is.

          1. Jaaaahhhhaaaaa gelukt!
            Glanzend, fijn van binnen, mooie kleur. En dan te geloven dat ik tot op vorige maand eigenlijk nooit kookte. En nu dit! En gister zelfs de pavlova gemaakt… Deze site is echt top!

  8. Hoe lang moeten ze in de oven en op hoeveel graden en moet je de oven voorverwarmen?
    Heb je toevallig ook een recept voor een alternatieve boterham zonder oven. In de caravan heb ik niet de beschikking over een oven.

  9. Heb ze net voor de tweede keer gemaakt en ik vind ze heerlijk… kon het niet laten en heb er eentje warm met roomboter en suikervrije jam op bij de koffie

  10. Deze vandaag gemaakt en zijn goed gelukt en erg lekker. Als hamburgerbroodje gebruikt en past er prima bij! Dank voor weer een heerlijk eenvoudig recept, zo is het wel vol te houden!

  11. Hallo. Ik heb geen heteluchtoven. Op hoeveel grade moet het dan i.d oven? Alvast mijn dank.

  12. Ik heb het nu twee keer gemaakt,precies volgens recept.
    Maar het smaakt heel bitter.
    Het is op 175 graden en 10 minuten in de oven geweest.
    Ik had het per ongeluk ook een keer zonder bakpoeder en kokosmeel gemaakt.
    Toen was het resultaat niet bitter.
    Heb je advies.

  13. Net gemaakt, zo makkelijk en heerlijk. Een goede vervanger van brood. Vanaf nu elke ochtend vers gemaakt.

  14. Wat kun je ter vervanging van eiwitpoeder gebruiken? Ik gebruik het verder nergens voor dus vind ik zonde om in huis te halen…

      1. Wat is het antwoord? Ik kan het niet terugvinden. Ik gebruik eiwitpoeder ook nooit.

  15. Super simpel en lekker! Ik zit vandaag nog na te genieten van de overige broodjes van gister.
    De volgende keer stop ik ze met kaas en ham in de tosti apparaat 🙂
    Super bedankt Anna-Karina!

  16. Afgelopen weekend de breekbrood uitgeprobeerd maar kwam er achter dat ik dus ook de verkeerde vezels had gebruikt. Hierdoor was het echt niet lekker en motiveerde daarom ook niet echt. Vandaag deze eiwit broodjes geprobeerd en zijn echt heerlijk! Ik ga ze zeker vaker maken. Als de verkeerde vezels op zijn ga ik dan ook maar weer eens die breekbroodjes maken met de juiste vezels ☺

  17. Bedankt voor dit recept, ik wil het graag gaan proberen! Helaas reageer ik nogal heftig op lijnzaad, is dit eventueel te vervangen of weg te laten uit het recept?

  18. Ben aan het bakken geslagen en twee keer de eiwitbroodjes gemaakt, de ene keer met hemp poeder die had ik staan en de andere met chocoladesmaak eiwitpoeder en daar een beetje vanille in gedaan voor een zoet broodje…ze smaken beide perfect!!
    Ook nog de kaasbroodjes gemaakt en die zijn ook al zo lekker!!
    Kan ff vooruit!
    Nu ff uitproberen wat de beste bewaarmethode is.
    Heb al diverse recepten van je gemaakt en alles is verrukkelijk, echt heel lekker!

  19. Zojuist heb ik ze gemaakt en ze zijn perfect. Nog geen hap genomen want ze zijn erg warm.  Heb me wel vergist in de maten (had niet door dat het afgestreken moest zijn en ging de mist in met eetlepel/theelepel bij kokosmeel). Maar volgens mij ging het goed.  Ben super blij met je recepten. Vanavond ga ik de taco’s maken

  20. In het koolhydraatarme programma mis ik het brood. Maar op deze website staan zoveel lekkere brood/cracker recepten. Ik heb bovenstaande broodjes gemaakt, HEERLIJK.
    Wat ben ik blij dat ik deze website heb ontdekt. De website is duidelijk verteld, met foto’s, hoeveelheid khd geweldig.
    Ik hoop dat u nog lang blijft schrijven en experimenteren.

  21. Ine van der Heijden

    De eiwitbroodjes gebakken, heerlijk om te beleggen met vlees, salade of kaas, ze zijn erg lekker !
    Ga wel variëren met wat erin moet.
    Groetjes, Ine

  22. Ik had liever de eenheden geweten, het proeft nu wel erg zout, ik ben bang dat ik een te grote theelepel heb gebruikt. Wist ook niet of het een volle of afgestreken lepel moest zijn, enfin eerst maar bakken, misschien val het mee??

    1. Goedemiddag Yolande,
      Ach wat jammer nou, maar dat zijn gewoon standaardmaten hoor als het om recepten gaat. Een theelepel is 5 ml en een eetlepel 15 ml. Tenzij anders aangegeven (in alle recepten in boeken en op internet) gewoon afgestreken. In de keuken altijd maatscheppen gebruiken, nooit de inhoud van je besteklade, lees dit artikel:
      Maten en gewichten in de keuken
      Kan het zijn dat je i.p.v. bakpoeder baking soda hebt gebruikt?

  23. Wat een geweldige recepten, ik ben zo blij met deze site.
    Vanavond staat de rode kool op tafel, ik heb al jaren dit niet meer gegeten
    en ga het nu meteen uitproberen.

  24. De broodjes worden bij mij niet plat. Het deeg loopt niet door het vormpje, maar het zijn een soort van bolletjes geworden. Wat doe ik verkeerd?

    1. Misschien heb je een te ruime hoeveelheid kokosmeel erbij gedaan? (1 theelepel, afgestreken) Dat slurpt namelijk vocht. Maar bolletjes klinkt wel gezellig, zijn ze verder wel goed qua smaak en structuur?

  25. Carla de Groot

    hallo Anna Karina

    Graag wilde ik weten welke eiwitpoeder, en waar koop je dat. Ben al in winkels geweest, kwamen ze met blikken van 17,00 euro en meer aan.
    Wil heel graag oopsies maken.

    vriendelijke dank Carla.

    1. Als je de begeleidende tekst leest leg ik daar een en ander uit, daar vertel ik ook waar ik het gekocht heb. Ook als je op een ingrediënt klikt, krijg je meer info. Het klopt inderdaad dat het verkocht wordt in grote kilo bussen. Ik doe soms ook een schep door m’n yoghurt om aan mijn eiwitten te komen.
      NB: In oopsies zit geen eiwitpoeder…

  26. Goedemorgen,
    Bedoel je met eiwitpoeder dat spul wat je als maaltijdvervanger koopt? En welke smaak – of zijn er neutrale versies? Heb het wel eens gegeten en vond het erg zoet allemaal.
    Dank vast voor je advies en je recepten natuurlijk!
    P.S. vorige week de kokoskoekjes gemaakt. de allerlekkerste 😉 ze waren inderdaad heerlijk!

      1. lezen is ook een kunst he ;-). Dank je wel – heb zo’n bakblik gekocht dus aan de slag!

  27. Goedemorgen,
    Ik heb net de eiwitbroodjes gemaakt,en ze smaken verrukkelijk!
    Dank je wel voor het recept.

  28. Hallo ,
    Ik heb de broodjes net gemaakt en ik ben me toch aan het smullen zeg…
    Warm zijn ze onbelegd zalig en heb net een koude met een beetje roomboter en kaas op.
    HALLELUJAH PRAISE YOU 🙂
    dankjewel !!

      1. De eerste 4 wel, de andere probeer ik voor morgen te bewaren
        (gaat vast niet lukken :-/)
        groetjes Lucie Ennuh  😉

  29. Hoi, ze zien er lekker uit! Lijken net eierkoekjes. Kan je ze ook zonder eiwitpoeder maken ? Ik eet voldoende ei, vlees en vis.

  30. Zien er goed uit, maar is het echt de bedoeling dat ik van dit kleine beetje 4 broodjes maak ?

  31. Hoi, is het ook mogelijk om deze broodjes te maken met eiwitpoeder met bijvoorbeeld een bananensmaak? Groetjes, Nancy

    1. Hoi Nancy,
      Ja, dat kan prima volgens mij, gewoon proberen dan weet je het. Ik moedig het zelf experimenteren altijd aan, soms mislukt iets, daar leer je weer van. En soms doe je een heel leuke ontdekking, daar heb je de rest van je leven ook weer plezier van. Ook leer je je eigen smaak & voorkeuren op die manier heel goed kennen! We vinden nu eenmaal niet allemaal hetzelfde lekker. Succes!

  32. kan je ook wat anders dan kokosmeel gebruiken, kan hier in de buurt alleen geraspte kokos vinden.

    1. Hoi Hester,
      De theelepel kokosmeel (kokosvezel) dient vooral voor extra vezels en geeft een fijnere structuur en iets zachtere smaak. Je kan gemalen lijnzaad nemen of psylliumvezel, dat neemt ook vrij veel vocht op. Of laat het anders weg, maar dan iets minder vocht toevoegen. (kokosmeel slurpt vocht namelijk)

  33. Wat een heerlijke recepten, leuk hoor! Ik heb een vraagje over kokosmeel. Ik vind het lastig om een kokosmeel te vinden met de minste koolhydraten. Het valt mij op dat er nog al wat verschil in zit per merk. Welk merk gebruik jij? En hoeveel zit daarin? Vriendelijke groet, Nanda

  34. ik had nog vierkante vormpjes en heb ze daarmee gemaakt. Zijn niet echt gerezen (lijkt bij jou wel zo), ga ze zo beleggen met wat kaas. Handig dat je niet zo’n groot recept hebt, dan kan je het eerst uitproberen voor je meer maakt.

    Bedankt voor het recept.

    1. Het rijzen moet van het ei en van het bakpoeder komen. Maar ze rijzen niet enorm hoor, ze hebben de dikte van een boterham -ongeveer-. Deze broodjes zijn zo snel klaar te maken, 4 is meestal dan prima wat mij betreft.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven