koolhydraatarme eiwit pannenkoekjes

Koolhydraatarme eiwit pannenkoekjes, van Miranda

Kennen jullie mensen die NIET van pannenkoeken houden? Eerlijk gezegd zou ik zo niemand weten op te noemen in onze familie of vriendenkring. Als wij vroeger pannenkoeken aten dacht ik altijd dat ik wel een hele stapel op zou kunnen. Meestal bleek dan dat ik er hooguit twee of drie at. Sinds die tijd maak ik liever kleine en dunne pannenkoekjes. Deze verrukkelijke koolhydraatarme eiwit pannenkoekjes maakte Miranda als “leuk feest gelegenheid recept” met speculaas en zoetstof. En een feestje is het op die manier absoluut! Wij hebben het recept van Miranda even gesplitst in een basisbeslag en de smaakmakers. Want dat maakt het nóg eenvoudiger voor jullie om ermee te variëren. Op die manier kun je de pannenkoekjes precies maken zoals ze jou het meeste aanspreken. Want niets is zo persoonlijk als smaak tenslotte. 

Advertentie

Variaties met pannenkoekbeslag

Het basisbeslag voor koolhydraatarme eiwit pannenkoekjes bevat slechts 1 gram koolhydraten per pannenkoekje. Met dit basisbeslag kun je eigenlijk alle kanten op. In plaats van de koekkruiden en zoetstof die Miranda gebruikt kun je evengoed hartige pannenkoekjes maken. Voeg eenvoudig knoflook-, paprikapoeder, zout en peper toe en je hebt weer een heel ander pannenkoekje. Of bak eerst wat reepjes spek in de pan en bestrooi de pannenkoekjes met kaas voor de lekkerste koolhydraatarme spek-kaaspannenkoek. Die is dan vervolgens ook te beleggen als tortilla. En alle variaties kun je ook als wafel bakken. Of als poffertje, die zijn dan weer superleuk als zoet dessert of hartig uitdeel feesthapje. We hebben op onze website natuurlijk nog veel meer pannenkoekjes!

Gewicht van ei?

In onze recepten gebruiken we,  tenzij anders aangegeven, altijd medium eieren. Een gemiddeld M ei weegt 55 gram. Daarvan is ongeveer 20 gram dooier en 35 gram eiwit. Ook goed om te weten dat eieren nooit precies hetzelfde wegen, dit zijn echt gemiddelden. Dit zijn de marges: XL-eieren wegen meer dan 73 gram, L-eieren wegen tussen 63-73 gram, m-eieren wegen 53-63 gram en echt kleine eieren (S) wegen minder dan 53 gram.  Benieuwd naar de versheid van jouw eieren


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatarme eiwit  pannenkoekjes

Zo maak je de koolhydraatarme eiwit pannenkoekjes 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Koolhydraatarme eiwit pannenkoekjes

4.34 van 6 stemmen
Koolhydraatarme eiwit speculaaspannenkoekjes
Door: Miranda
Varieer er lekker op los met dit basisbeslag. Miranda maakte deze heerlijke speculaaspannenkoekjes, maar hartige pannenkoekjes of wafels kan natuurlijk ook!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per pannenkoekje
kcal 43.7 koolhydraten 1 geiwitten 4.92 gvetten 1.9 gvezels 1.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 pannenkoekjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Basisbeslag

Smaakmakers (zelf bijtellen)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng de ingrediënten tot een egaal basisbeslag en voeg de smaakmakers toe. Bak er 3-4 pannenkoekjes van in een goed antiaanbak-koekenpannetje met wat boter of olie.

Beleggen

  • Heerlijk met zelf gemaakte jam op de speculaaspannenkoekjes.
    Voor variaties kijk in de tekst boven.

Dooiers over?


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptScroll naar boven