Sesamcrackers met drie dipsauzen

Koolhydraatarme dipsauzen

Zijn er ook koolhydraatarme dipsauzen dan? Ja hoor, geen probleem. Lekkere en gezonde dips en smeersels voor een feestje maak je natuurlijk zelf. Maak een paar verschillende voor op je zelfgemaakte sesamcrackers of oopsies bijvoorbeeld. Verse kruiden voor je pesto’s en sauzen koop je het liefst ‘los’ in een grote bos bij de Turkse winkel, toko of op de markt. Bij de grote supermarktketen betaal je onnodig veel geld voor een kleine verpakking en die kruiden lijken ook wel minder sterk van smaak. Rol de verse kruiden in een vochtig keukenpapiertje en bewaar ze zo in de groentela van de koelkast. Wat je niet gebruikt vries je onder olie in.

Koolhydraten tellen hoeft echt niet altijd

Drie koolhydraatarme dipsauzen voor bij de sesamcrackers (0,6 khd p/s). Het precieze aantal koolhydraten heb ik niet per hap uitgerekend. Ik weet dat het goed zit en geniet gewoon van deze lekkere crackers. Ze zijn behoorlijk voedzaam dus je moet letten op het seintje dat je verzadigd bent!  Alles mate, niemand dwingt je hopelijk om door te blijven eten tot het niet lekker meer is. Er zijn mensen die dit soort snacks dagelijks eten, dat zou ik je afraden. Werkwijze onder de foto, succes!

Meer lekkere koolhydraatarme dipsauzen? Kijk ook eens bij de 6 verschillende kaasspreads die ik maakte (heksenkaas)!

Koolhydraatarme dipsauzen
Met drie heerlijkheden: guacamole,  paprika salsa en peterseliepesto.

 

Sesamcrackers met drie dipsauzen

Drie koolhydraatarme dipsauzen

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: (dip)sauzen, dressings en beleg

Koolhydraten - hoeveelheid

Zie tekst boven.

Ingrediënten

Guacamole
Peterseliepesto

Bereiden

Guacamole
  • Prak de avocado met citroensap en roomkaas. In plaats van roomkaas kun je ook mascarpone of dikke yoghurt gebruiken. Voeg naar smaak wat knoflook toe en breng op smaak met chilipoeder of tabasco, peper en zout.
  • TIP:Leg de pit van de avocado in het midden van de guacamole die blijft dan langer mooi groen.
Paprika salsa
  • Pureer met de staafmixer de paprika met ui en een rode peper matig grof. Mix er goede olijfolie door tot je een mooie grove substantie hebt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Peterseliepesto
  • Pureer de verse peterselie met Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg een beetje citroensap en olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft. Het is voor op je cracker, vrij dik laten dus.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

221 Shares
Share1
Pin220
Tweet