Sesamcrackers met drie dipsauzen

Koolhydraatarme dipsauzen

Zijn er ook koolhydraatarme dipsauzen dan? Ja hoor, geen probleem. Lekkere en gezonde dips en smeersels voor een feestje maak je natuurlijk zelf. Maak een paar verschillende voor op je zelfgemaakte sesamcrackers of oopsies bijvoorbeeld. Verse kruiden voor je pesto’s en sauzen koop je het liefst ‘los’ in een grote bos bij de Turkse winkel, toko of op de markt. Bij de grote supermarktketen betaal je onnodig veel geld voor een kleine verpakking en die kruiden lijken ook wel minder sterk van smaak. Rol de verse kruiden in een vochtig keukenpapiertje en bewaar ze zo in de groentela van de koelkast. Wat je niet gebruikt vries je onder olie in.

 

 

Tellen hoeft echt niet altijd
Drie koolhydraatarme dipsauzen voor bij de sesamcrackers (0,6 khd p/s). Het precieze aantal koolhydraten heb ik niet per hap uitgerekend. Ik weet dat het goed zit en geniet gewoon van deze lekkere crackers. Ze zijn behoorlijk voedzaam dus je moet letten op het seintje dat je verzadigd bent!  Alles mate, niemand dwingt je hopelijk om door te blijven eten tot het niet lekker meer is. Er zijn mensen die dit soort snacks dagelijks eten, dat zou ik je afraden. Werkwijze onder de foto, succes!

Koolhydraatarme dipsauzen
Met drie heerlijkheden: guacamole,  paprika salsa en peterseliepesto.

Guacamole
Prak een rijpe avocado met eetlepel citroensap, tegen oxideren en bruin worden, en een eetlepel blanke roomkaas door elkaar. In plaats van roomkaas kun je ook mascarpone en dikke yoghurt gebruiken. Voeg naar smaak wat knoflook toe en breng op smaak met chilipoeder of tabasco, peper en kruidenzout. Variatietips: een lepel tomaat in blokjes erdoor en/of en fijn gesneden uitje. Heerlijk fris! Leg de pit van de avocado in het midden van de guacamole die blijft dan langer mooi groen.

Paprika salsa
Pureer met de staafmixer een schoongemaakte paprika in stukjes, een half uitje en een stukje rode peper matig grof. Optioneel drie eetlepels mais erbij. Mix er goede olijfolie door tot je een mooie grove substantie hebt of maak de salsa heel fijn als je dat mooier vindt, breng op smaak met peper en zout.

Peterseliepesto
Pureer 100 gram verse peterselie met steeltjes en al, 50 gram Parmezaanse kaas en 50 gram geroosterde pijnboompitten in een keukenmachine of met de staafmixer. Sap van ongeveer een halve citroen en olijfolie erbij tot het de gewenste dikte heeft. Voor op je cracker vrij dik laten dus. 

Meer lekkere koolhydraatarme dipsauzen? Kijk ook eens bij de 6 verschillende kaasspreads die ik maakte (heksenkaas)!

Smul ze!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

206 Shares
Share1
Pin205
Tweet