Zijn er ook koolhydraatarme dipsauzen dan? Ja hoor, geen probleem. Lekkere en gezonde dips en smeersels voor een feestje maak je natuurlijk zelf. Maak een paar verschillende voor op je zelfgemaakte sesamcrackers of oopsies bijvoorbeeld. Verse kruiden voor je pesto’s en sauzen koop je het liefst ‘los’ in een grote bos bij de Turkse winkel, toko of op de markt. Bij de grote supermarktketen betaal je onnodig veel geld voor een kleine verpakking en die kruiden lijken ook wel minder sterk van smaak. Rol de verse kruiden in een vochtig keukenpapiertje en bewaar ze zo in de groentela van de koelkast. Wat je niet gebruikt vries je onder olie in.
Koolhydraten tellen hoeft echt niet altijd
Drie heerlijke koolhydraatarme dipsauzen voor bij de sesamcrackers. Het precieze aantal koolhydraten heb ik niet per hap uitgerekend, je ziet de voedingswaarden per bakje. Ik weet dat het verder wel goed zit en geniet gewoon van deze lekkere belegde crackers. Ze zijn behoorlijk voedzaam dus je moet letten op het seintje dat je verzadigd bent! Alles mate, niemand dwingt je hopelijk om door te blijven eten tot het niet lekker meer is. Er zijn mensen die dit soort snacks dagelijks eten, dat zou ik je afraden. Meer lekkere koolhydraatarme dipsauzen? Kijk ook eens bij de 6 verschillende heksenkazen die ik maakte of wat te denken van onze heerlijke sandwichspreads?
Zie hier 3 Koolhydraatarme dipsauzen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Zo maak je Guacomole
Guacamole dipsaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 el roomkaas
- kneepje citroensap, 5 ml
- teentje knoflook
- snufje komijn, naar smaak
- snufje chilipoeder, naar smaak, of tabasco
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Guacamole
- Prak de avocado met citroensap en roomkaas. In plaats van roomkaas kun je ook mascarpone of dikke yoghurt gebruiken. Voeg naar smaak wat knoflook toe en breng op smaak met komijn, chilipoeder, peper en zout.
- TIP: Leg de pit van de avocado in het midden van de guacamole die blijft dan langer mooi groen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Zo maak je Paprika salsa
Paprika salsa
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 75 g paprika
- 15 g ui
- stukje rode peper
- olijfolie
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Pureer met de staafmixer of hakmolentje de paprika met ui en stukje rode peper matig grof. Meng er goede olijfolie door tot je een mooie grove substantie hebt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Zo maak je Peterseliepesto
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Peterseliepesto
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 25 g platte peterselie
- 30 g Parmezaanse kaas
- 30 g pijnboompitjes, geroosterd
- ¼ citroen
- olijfolie
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Pureer de verse peterselie met Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg een beetje citroensap en olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft. Het is voor op je cracker, vrij dik laten dus.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet