Deze heerlijke koolhydraatarme croissants van Francisca zijn niet zo luchtig en krokant als de echte Franse van bladerdeeg. Echter als koolhydraatarm of keto alternatief absoluut een aanradertje hoor! Francisca vulde haar ontbijt croissants met ham, maar kaas of gewoon neutraal zijn ze ook verrukkelijk. Eet de neutrale croissant gewoon met roomboter en wat verse aardbeien of suikervrije chiajam. Tot slot de waarden, per croissant (gevuld met kaas) bevatten ze 0.62 gram koolhydraten. Ik zeg goedemorgen en smul ze!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarme croissants van Francisca
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme croissants!
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 75 g geraspte mozzarella
- 15 g roomkaas
- 1 eieren, losgeklopt, LET OP: de helft is om te bestrijken
- 35 g amandelmeel
- ½ tl bakpoeder
- snufje zout
Vulling
- 50 g geraspte kaas, en/of ham naar keuze
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en haal de bakplaat eruit.
- Verwarm de mozzarella en de roomkaas langzaam in een pannetje met dikke bodem en roer constant met een houten lepel of spatel rustig tot het een mooi beslag wordt zonder klontjes.
- Roer dan van het vuur af direct een half ei, amandelmeel, bakpoeder en het zout erdoor.
- Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een vrij dunne lap. Verwijder het bovenste vel en snijd croissants punten van. Vul het deeg naar keuze met kaas en/of ham. Rol van de brede kant naar de punt en bestrijk de croissants met de rest van het ei. Leg ze met bakvel en al op de bakplaat.
- Bak de croissants 10-15 min in het midden van de oven of tot ze goudbruin zijn.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hay! Bij mij wordt het niet echt een soort van deeg. Het worden wel mooie bolletjes maar uitrollen zit er niet bij.. wat kan ik er aandoen dat het meer deeg wordt?
Nina jammer hoor ik had er geen probleem mee misschien iets te vochtig? Een beetje meer meel of een heel klein beetje kokosmeel? Ik vindt het erg voor je alleen nog eens uitproberen!! Of mogelijk iets te veel ei door een het deeg? Gebruikt ??
Toch fijne Pasen van mij Francisca.