Koolhydraatarme croissants, van Francisca!

koolhydraatarme croissants

Deze heerlijke koolhydraatarme croissants van Francisca zijn niet zo luchtig en krokant als de echte Franse van bladerdeeg. Echter als koolhydraatarm of keto alternatief absoluut een aanradertje hoor! Francisca vulde haar ontbijt croissants met ham, maar kaas of gewoon neutraal zijn ze ook verrukkelijk. Eet de neutrale croissant gewoon met roomboter en wat verse aardbeien of suikervrije chiajam. Tot slot de waarden, per croissant (gevuld met kaas) bevatten ze 0.62 gram koolhydraten. Ik zeg goedemorgen en smul ze!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatarme croissants

Zo maak je koolhydraatarme croissants van Francisca

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bezoekersrecept

Koolhydraatarme croissants!

4.75 van 8 stemmen
koolhydraatarme croissants
Door: Francisca van Horssen
Niet zo luchtig als de échte Franse croissants, maar deze echt geweldig lekkere koolhydraatarme croissants zijn wel een prima alternatief!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per croissant
kcal 122.83 koolhydraten 0.62 geiwitten 7.62 gvetten 9.92 gvezels 0.67 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en haal de bakplaat eruit.
  • Verwarm de mozzarella en de roomkaas langzaam in een pannetje met dikke bodem en roer constant met een houten lepel of spatel rustig tot het een mooi beslag wordt zonder klontjes.
  • Roer dan van het vuur af direct een half ei, amandelmeel, bakpoeder en het zout erdoor.
  • Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een vrij dunne lap. Verwijder het bovenste vel en snijd croissants punten van. Vul het deeg naar keuze met kaas en/of ham. Rol van de brede kant naar de punt en bestrijk de croissants met de rest van het ei. Leg ze met bakvel en al op de bakplaat.
  • Bak de croissants 10-15 min in het midden van de oven of tot ze goudbruin zijn.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



2 gedachten over “Koolhydraatarme croissants, van Francisca!”

  1. Hay! Bij mij wordt het niet echt een soort van deeg. Het worden wel mooie bolletjes maar uitrollen zit er niet bij.. wat kan ik er aandoen dat het meer deeg wordt?

    1. Nina jammer hoor ik had er geen probleem mee misschien iets te vochtig? Een beetje meer meel of een heel klein beetje kokosmeel? Ik vindt het erg voor je alleen nog eens uitproberen!! Of mogelijk iets te veel ei door een het deeg? Gebruikt ??
      Toch fijne Pasen van mij Francisca.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top