cranberrycompote

Koolhydraatarme cranberrycompote

Deze heerlijke homemade koolhydraatarme cranberrycompote is om je vingers bij af te likken. Deze hoort bij de verrukkelijke Paddenstoelenpaté. De combinatie van de hartige vegetarische paté met het friszure van cranberry’s grandioos lekker. Het is leuk feestelijk als je het bij elkaar serveert als mooi amuse-, of voorgerechtje. Maar ik hoef je niet te verklappen dat je deze cranberrycompote net zo goed als doordeweeks broodbeleg gebruiken of kunt verwerken in nagerechten en ontbijtjes! Offeh… bij een kaasplankje! Schoon werken en koel bewaren, dan kun je er weken plezier van hebben. Per eetlepel bevat de compote 0.72 gram koolhydraten.

Advertentie

Cranberrycompote koolhydraatarm

Deze heerlijk friszure compote van cranberry’s is bijzonder makkelijk te maken. Na 15 minuten was het klaar en stond er dampende pot cranberry compote op het aanrecht. Je hebt zelf in de hand hoe zoet of zuur je compote wordt, je voegt eenvoudig meer of minder zoetstof toe. Ook met het gehalte aan koolhydraten in deze koolhydraatarme cranberrycompote kun je nog spelen.

Variëren

Zoals je weet houden wij van variatie. Voor nog meer smaak gebruik je in de koolhydraatarme cranberrycompote in plaats van water sinaasappelsap en/of port. Daardoor wordt je compote wel iets minder koolhydraatarm, maar voor extra feestelijke dagen is dat wellicht een keer toegestaan, dat mag je zelf beoordelen. Het blijft hoe dan ook een stuk minder koolhydraten dan de kant-en-klaar versies die je in de winkel koopt. In de cranberry compote van AH zit vooral veel suiker en daarnaast cranberry’s (30%), cranberry puree (15%) en water.

De AH versie bevat dan ook maar liefst 37 gram koolhydraten per 100 gram, dat is bijna 6 gram koolhydraten voor 1 el. Deze homemade koolhydraatarme cranberrycompote bevat slechts 0,72 gram koolhydraten per eetlepel = 15 ml. Met port en sinaasappelsap gemaakt, zou ik het koolhydraatbeperkt noemen en reken je 1,7 gram koolhydraten voor een eetlepel. Bovendien is deze ook nog eens veel lekkerder, dus tel uit je winst!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

cranberrycompote
cranberrycompote

Zo maak je de Cranberrycompote

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


cranberrycompote

Cranberrycompote, homemade

Koolhydraatarme cranberrycompote om je vingers bij af te likken. Mjummie bij feestelijke (paddenstoelen)paté, een kaasplank of als doordeweeks broodbeleg.
5 van 3 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 101
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per el à 15 ml (ongeveer 12-13 el uit dit recept)
kcal 5.12 koolhydraten 0.72 geiwitten 0.09 gvetten 0.03 gvezels 0.76 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 el à 15 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Boen de sinaasappel en schil met een fijne dunschiller de schil eraf. Zonder het wit want dat is heel bitter!
  cranberrycompote
 • Kook de cranberry's met het water, kaneelstokje, zoetstof, snufje zout en de sinaasappelschil op laag vuur 10-15 minuten, tot de cranberry's stuk zijn en de compote iets indikt. Verwijder de schillen en het kaneelstokje.
 • Proef of het zoet genoeg is. Giet de cranberrycompote in een brandschone pot. Bewaar koel tot gebruik. Zo blijft het wel een paar weken goed, mits je schoon werkt. Haal steeds met een schone lepel een hoeveelheid voor gebruik eruit.

Tips

 • 1: Stop de schillen en het kaneelstokje in een thee-ei, dat verwijdert makkelijk.
 • 2: Dat snufje zout verdiept de smaak, echt doen!
 • 3: Neem in plaats van het water 50 ml sinaasappelsap (5 khd) plus 50 ml port (6 khd). Dan is je compote koolhydraatbeperkt en niet koolhydraatarm!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept4 gedachten over “Koolhydraatarme cranberrycompote”

 1. hoi Anna-Karina,

  Vanmiddag deze Cranberrycompote gemaakt. En natuurlijk regelmatig de lepel afgelikt. Zááálig.
  Op eerste kerstdag je chocolademousse maken. Ben heel benieuwd.
  Dank je wel en sfeervolle kerstdagen.

 2. Gemaakt! De kh-arme versie bij en in de marinade van een heerlijke hazebout. De compote was echt heerlijk! Toprecept weer!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven