koolhydraatarme crackers of toast

7x Koolhydraatarme crackers of toast

Vandaag helpen we je koolhydraatarme crackers of toast te kiezen. Het ontbijt of de lunch met als brood of crackers als basis blijkt voor veel mensen lastig om in te vullen. En daar komen wij dan om de hoek kijken! Want we hebben in de afgelopen jaren al heel veel verschillende recepten voor crackers en toast uitgeprobeerd. Daarmee kun je je ontbijt of lunchbasis prima vervangen! Heb je al favoriete koolhydraatarme crackers? Misschien zie je hiertussen dan wel een andere heerlijke variant die je nog niet kent?

Advertentie

Ook als tussendoortje of bij de borrel wil je misschien wel lekkere, koolhydraatarme crackers of toast kunnen serveren. Uiteraard hebben we daarvoor ook voldoende recepten. Wie koolhydraatarm eet, hoeft zichzelf niet iets lekkers te ontzeggen. Keuze genoeg en de moeite van het proberen zeker waard!

Strakke randen aan je cracker? Zo doe je dat!

Mensen vragen ons vaak hoe wij die nette, strakke randen toch voor elkaar krijgen bij onze koolhydraatarme crackers of toast. Wij hebben na een paar keer ontdekt dat (na het uitrollen) je heel makkelijk de vier randen super strak krijgt als je het onderste bakvel (van herbruikbaar dun teflon of bakpapier) even terugvouwt en aandrukt. Als het goed is leerde je op de kleuterschool al een rechte vouw maken? Nou dat komt mooi uit, die vaardigheid kun je nu mooi gebruiken. 4x vouwen is 4x een perfect strakke rand aan al je crackers en toast!

koolhydraatarme crackers of toast

Welke koolhydraatarme crackers of toast maak jij?

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

1. Koolhydraatarme crackers – 3 recepten

In één artikel beschreef Anna-Karina drie recepten om zelf koolhydraatarme crackers of toast te maken: Lijnzaad hazelnootcrackers, Omegacrackers met zeewier en Mexicaanse lijnzaadcrackers met kaas. Alle drie verrukkelijk, met een eigen karakter en niet moeilijk om te maken. Met veel algemene tips voor het zelf maken van crackers, en dus uitstekend geschikt om als eerste te verkennen. Ze bevatten tussen 0.5 en 0,8 gram koolhydraten per stuk.

Lijnzaad hazelnootcrackers

Lijnzaad hazelnootcrackers -koolhydraatarme crackers
Een cracker voor elke dag, als je ze helemaal neutraal wilt, skip dan de kaneel en kardemom.
Bekijk ’t recept

2. Krakende kaas crackertjes

Het grote verschil met crackers of toastjes die zijn gemaakt van granen is dat koolhydraatarme varianten altijd minder krokant zijn. Dat is inherent aan de gebruikte ingrediënten. Toch slaagde Anna-Karina er in om een krakende koolhydraatarme cracker voor jullie te maken, die ook nog eens fantastisch smaakt. Door gebruik van kruiden en pittige kaas zijn ze lekker hartig. Je kunt natuurlijk beleggen, maar je kunt ze ook gewoon zo uit het vuistje eten, of serveren bij een kopje soep. Ze bevatten maar 0.16 gram koolhydraten per crackertje.

Krakende kaas crackertjes

krakende kaas crackertjes
Nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje? Jawel hoor! Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te beleggen met een heerlijke tapenade, zelfgemaakte eiersalade, een lekker Frans (of Hollands) kaasje, eigenlijk alles wat je voorheen ook op je gewone toastje at.
Bekijk ’t recept

3. Amandelcrackers, lekker bros

Je kunt natuurlijk ook de brosheid van een koolhydraatarme cracker als kracht gebruiken. Deze amandelcrackers zijn lekker bros, en dat is juist wat ze een erg aangenaam mondgevoel geeft. Ze hebben wel wat weg van een zandkoekje. Ze breken wel iets makkelijker dan een zadencracker. Dus een beetje voorzichtig behandelen, of in kleinere stukjes verorberen, ook niet echt erg. Per stuk bevatten ze 0.55 gram koolhydraten.

Amandelcrackers, lekker bros

Meestal maak ik crackers met water; deze amandelcrackers maakte ik met olie en een ei, daardoor krijg je een heerlijke cracker die iets meer lijkt op een zandkoekje.
Bekijk ’t recept

4. Koolhydraatarme toast met rozemarijn

Deze koolhydraatarme toast met rozemarijn zijn wat meer uitgesproken van smaak en zijn bijzonder geschikt voor bij de borrel. Rozemarijn overheerst snel, maar ik hou van die smaak en je kunt het natuurlijk zelf prima doseren. Als je een wat minder uitgesproken smaak wilt voor de lunch of het ontbijt, zou je ze zonder de rozemarijn kunnen maken. Mooi dun uitrollen zorgt voor extra veel exemplaren en voor een ultiem krokant resultaat. De toast met rozemarijn bevat nog geen 0.15 g koolhydraten per stuk.

Koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

koolhydraatarme toastjes met rozemarijn
Deze koolhydraatarme toastjes met rozemarijn maak je in een handomdraai. De basis is het eiwit, amandelmeel, en sesamzaad. Vervolgens voeg je zelf je favoriete kruiden toe. Rollen en afbakken.
Bekijk ’t recept

5. Koolhydraatarme pittige kaascrackers

De vijfde in het overzicht voor voor koolhydraatarme crackers of toast zijn deze heerlijke kaascrackers! Dit is echt het hartige kaaskoekje wat je mist als je koolhydraatarm eet. Hoe dunner je ze maakt, hoe krokanter ze worden, OMG!! Uitstekend geschikt om te beleggen, maar zeker zo lekker om gewoon uit het vuistje te eten. Uit de reacties blijkt dat het enthousiasme over deze koolhydraatarme pittige kaascrackers volledig wordt gedeeld door bezoekers van koolhydraatarmrecept.nl. Per cracker moet je 0.45 gram koolhydraten tellen, volgens het formaat wat je op de bijgaande foto ziet. Kleinere crackers geven natuurlijk minder koolhydraten.

Koolhydraatarme pittige kaascrackers

koolhydraatarme pittige kaaskrackers
Koolhydraatarme pittige kaascrackers; niet alleen heerlijk, maar ook nog eens heel makkelijk en snel te maken met slechts vier ingrediënten.
Bekijk ’t recept

6. Koolhydraatarme lijnzaadcrackers met pitten

Deze koolhydraatarme lijnzaadcrackers met pitten hebben twee extra voordelen: ze zijn super makkelijk te maken en ze zijn goed voor de stoelgang. En dat natuurlijk naast een geweldige smaak. Je moet er wel voldoende water bij drinken, want ze nemen veel vocht op. Met dit recept kun je ongeveer 20 crackers maken, dus dat geeft een mooi voorraadje. Uit de hoeveelheid reacties op het recept kun je wel opmaken dat het een heel populair recept betreft. Veel mensen maken deze als koolhydraatarme basiscrackers voor dagelijks gebruik. Met 0.5 gram koolhydraten per stuk een goede keuze!

Koolhydraatarme lijnzaadcrackers met pitten

koolhydraatarme lijnzaadcrackers met pitten
Koolhydraatarme lijnzaadcrackers met pitten zelf maken? Dat kan heel goed zelfs. Bovendien stop je precies in de crackers wat je erin wilt hebben, dus geen ongewenste toevoegingen.
Bekijk ’t recept

7. Sesamcrackers zelf maken

En deze sesamcrackers sluiten onze verzameling van koolhydraatarme crackers of toast af. Last but not least! De stevigheid en de duidelijke sesamsmaak maken deze crackers perfect te beleggen. Zelfs met wat vochtigere dingen als eiersalade of zelfgemaakte heksenkaas. Je kunt ze heel goed inzetten bij een feestje. Ook bij deze crackers goed opletten of je ze wel dun genoeg maakt, anders worden ze niet echt knapperig. Ze bevatten 0.63 gram koolhydraten per stuk.

Sesamcrackers zelf maken

Sesamcrackers, vers gesneden
Sesamcrackers zijn voedzaam en uitstekend zelf te maken. Heel geschikt om te dippen of te besmeren met guacamole, hummus of tapenade van tomaat of olijf! Hmm!
Bekijk ’t recept

Scroll naar boven