Dit wil je, geloof me! Deze koolhydraatarme courgetti al tonno en olijven, is een super lekker en heel makkelijk eenpansgerecht. En dat dan met een fantastische Italiaanse twist. De klassieke spaghetti al tonno is natuurlijk een van de bekendste recepten uit de Italiaanse keuken. We zijn met onze keto variant zo dicht mogelijk bij het traditionele recept gebleven. De spaghetti wordt bij ons courgette (nee die is niet slap en snotterig als je onze methode volgt) maar wel gewoon met zwarte olijven, tonijn, peterselie, limoen en Parmezaanse kaas. Als extraatje voegen we een beetje rode paprika toe. Dus we hebben het traditionele recept eigenlijk echt maar een piepklein beetje aangepast om er onze koolhydraatarme draai aan te geven!
Varieer en meer!
Je kunt deze keto courgetti al tonno ook serveren op een laagje rucola sla. Zo krijg je lekker nog wat extra groente en nog meer smaak! En wat de porties betreft: met dit recept maak je 2 porties koolhydraatarme courgetti al tonno. In het receptkader kun je het aantal porties simpel aanpassen, de ingrediënten veranderen dan vanzelf mee. Handig hè? Per portie bevat dit koolhydraatarme gerecht weinig calorieën namelijk 290.5 kcal en slechts 6 gram koolhydraten. De andere voedingswaarden staan in het recept.
Hoewel je dit Italiaanse gerecht in alle seizoenen wel kunt eten, is ’t extra perfect in het voorjaar of de zomer. Immers, je maakt het in een paar eenvoudige stappen. Bovendien gebruik je goed verkrijgbare producten en het is binnen no time klaar. De limoen geeft de koolhydraatarme courgetti al tonno een extra frisse smaak, volmaakt voor een zonnige maaltijd in de tuin of op de camping.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme courgetti al tonno
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme courgetti al tonno
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn, op water of olie, uitgelekt 100 g
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 15 ml olijfolie, om in te bakken
- 50 g paprika, in reepjes
- 50 g zwarte olijven, in kleine stukjes
- 1 el kappertjes
- 300 g courgette, Zelf spiraliseren. Dat werkt beter dan de geschaafde uit de winkel.
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- handje platte peterselie, gehakt
- peper en zout
- kneepje limoensap
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Het is belangrijk om alles goed voor te bereiden, want de kooktijd is steeds maar kort. (wij hebben voor de foto zelfs alles al klaar gezet)
- Giet de tonijn af en pluk het in stukjes, zet apart. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de paprika in reepjes en snijd de olijven grof.
- Fruit de plakjes knoflook kort aan in een grote koekenpan met de olijfolie. Voeg de paprika, olijven en kappertjes toe en laat dit 5-7 minuten zachtjes garen.
- Spiraliseer ondertussen de courgette, rasp de kaas en hak de peterselie.
- Voeg de courgetti en de ⅔ van de kaas toe, draai het vuur hoog en roerbak 1 minuut, niet langer anders krijg je te gare en snotterige courgetti. Schep steeds om met twee houten spatels. Draai het vuur lager en roer en voeg de tonijn toe en warm door. Proef en breng naar wens op smaak met peper, zout en een kneepje limoensap.
- Serveer de koolhydraatarme courgetti al tonno met de overgebleven kaas en gehakte peterselie, eet smakelijk!
TIPS
- Ook lekker om het te serveren op een laagje rucola!Roer er op het laatst nog wat citroenolijfolie of roomkaas door voor een extra smeuïge versie.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Héél lekker gerechtje.
Vanmiddag uitgeprobeerd. Alles, op aanraden, goed voorbereid. En aan de slag. Ging vlot en lekker makkelijk. Volgende keer maak ik de courgetti met mijn mandoline. Nu een spirelli gebruikt. Ik vond de slierten te lang om goed te mixen. Smaak is voortreffelijk en daar gaat het tenslotte om. Dus zeker voor herhaling vatbaar.
Inderdaad kun je er heel lange slierten mee maken, maar die kun je ook een keer door snijden 😉
Dank voor de leuke foto, fijn dat het gesmaakt heeft!
Met dank voor de extra suggestie.
uitgeprobeerd, maar vind dit geen hoogstandje. Het is te eten maar daarmee is alles gezegd. Niet voor herhaling vatbaar.
Ach, da’s jammer, maar ja… smaken verschillen nu eenmaal. Gelukkig staan er nog veel meer recepten op de website, volgende keer weer iets anders proberen!