koolhydraatarme clubsandwich

Koolhydraatarme clubsandwich

Officieel bestaat een klassieke clubsandwich uit 3 lagen geroosterd wit casinobrood, maar dat gaan wij natuurlijk niet doen. De basis van deze betere koolhydraatarme clubsandwich is een fijne luchtige pannenkoek met dille en dat is minstens net zo lekker, zo niet veel lekkerder! De klassieke clubsandwich is belegd met sla, kipfilet, krokante bacon, tomaat en mayonaise. Maar op deze plaats doe ik niet aan koeien-, kippen- of varkensvlees. Mijn beleg vandaag is even beproefd als simpel: zalm, kruidenroomkaas en avocado en rucolakers als garnering.

Combinaties

Wat betreft de dille in de pannenkoek, die past natuurlijk uitstekend bij de zalm. Pas de kruiden en specerijen in de pannenkoek aan je eigen ingrediënten aan. Eet de koolhydraatarme clubsandwich als lunch of als onderdeel van een voorjaarsbrunch of zomerse high tea!

Het beleg voor een koolhydraatarme clubsandwich kan natuurlijk van alles zijn wat je zelf lekker vindt, of nog in huis hebt, hieronder een paar suggesties.

  • Romainesla, tomaat en tonijntapenade
  • IJsbergsla, gerookte forel, uienringen en yoghurt/mayo dressing
  • Rucola, makreel, gedroogde tomaatjes en veel peper
  • Kaas, gekookt ei, tomaat, gemengde sla en aioli (vegetarisch)
  • Avocado, biet, geitenkaas en een pistachenootje (vegetarisch)
    etc.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de koolhydraatarme clubsandwich

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolhydraatarme clubsandwich


koolhydraatarme clubsandwich

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst april 4, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 3 khd per portie (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

De basis van deze verbeterde koolhydraatarme clubsandwich is een een pannenkoek en dat is minstens net zo lekker als de klassieke variant met witbrood.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eieren lekker los met room, dille en peper & zout.
  2. Meng amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder goed door elkaar. Dit doe je om te voorkomen dat het bakpoeder teveel op 1 plek gaat zitten.
  3. Meng meel en eiermengsel goed door elkaar tot een -redelijk dik- vloeibaar beslag. Doe er wat water bij als je het te dik vindt of een klein beetje meel als het te dun is.
  4. Bak de pannenkoek in hete kokosolie ong. 2-3 minuten op een zacht vuur. Draai om als de pannenkoek stevig genoeg is en de onderkant begint te bruinen, bak nog een minuutje aan de andere kant of tot het bruin genoeg is.
  5. Snijd de pannenkoek in vier stukken, ik maakte twee lagen, maar je kan er ook drie maken, snijd dan in 6 stukken. Besmeer elk deel met kruidenroomkaas en beleg met zalm en wat rucolakers. Dek af met het andere deel van de pannenkoek. Bovenop drie plakjes avocado. Steek de lagen vast met een prikker, garneer met rucolakers, eet op en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Koolhydraatarme clubsandwich”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

199 Shares
Share128
Pin71
Tweet