Koolhydraatarme clubsandwich

Officieel bestaat een klassieke clubsandwich uit drie lagen geroosterd wit casinobrood. Maar je snapt het al, dat gaan wij natuurlijk niet doen. Aangezien witbrood veel te veel koolhydraten bevat. Daarom hebben wij een andere basis. Dus is deze fijne luchtige pannenkoek voor onze koolhydraatarme clubsandwich een betere keus.  Terwijl de klassieke clubsandwich wordt belegd met sla, kipfilet, krokante bacon, tomaat en mayonaise, nemen wij vandaag zalm. Aangevuld met kruidenroomkaas en avocado en rucolakers als garnering.

Koolhydraatarme brunch of high tea

Wat betreft de dille in de pannenkoek, die past natuurlijk uitstekend bij de zalm. Eet de koolhydraatarme clubsandwich niet alleen als lunch of in een voorjaarsbrunch, maar leg ‘m ook eens bij een gezellige high tea! Het spreekt voor zich, dat je de kruiden en specerijen in de pannenkoek aan je eigen smaak aanpast. Want het beleg voor een koolhydraatarme clubsandwich kan natuurlijk van alles zijn. Uiteraard neem je wat je zelf lekker vindt, of nog in huis hebt, hieronder een paar suggesties.

  • Romainesla, tomaat en tonijntapenade
  • IJsbergsla, gerookte forel, uienringen en yoghurt/mayo dressing
  • Rucola, makreel, gedroogde tomaatjes en veel peper
  • Kaas, gekookt ei, tomaat, gemengde sla en aioli (vegetarisch)
  • Avocado, biet, geitenkaas en een pistachenootje (vegetarisch) etc.

koolhydraatarme clubsandwich

Zo maak je de koolhydraatarme clubsandwich

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dat vinden we namelijk bijzonder leuk & alvast dank!

Koolhydraatarme clubsandwich

De basis van deze verbeterde koolhydraatarme clubsandwich is een een pannenkoek en dat is minstens net zo lekker als de klassieke variant met witbrood.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: brood & crackers
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

PANNENKOEKJES
TOPPING

Bereiden

  • Klop de eieren los met amandelmelk, dille en peper en zout. Meng met het amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder. Meng water of iets kokosmeel erbij tot je een -redelijk dik- vloeibaar pannenkoekenbeslag hebt.
  • Bak vervolgens een pannenkoek in hete olie ong. 2-3 minuten op een zacht vuur. Draai om als de pannenkoek stevig genoeg is en de onderkant begint te bruinen. Bak daarna nog een minuutje aan de andere kant of tot de pannenkoek gaar is.
  • Snijd de pannenkoek in vier stukken. Besmeer eerst elk deel met kruidenroomkaas en beleg daarna met zalm en wat rucolakers. Dek vervolgens af met het andere deel van de pannenkoek. Bovenop drie plakjes avocado. Steek de lagen vast met een prikker, garneer tot slot met rucolakers.
  • Eet en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Koolhydraatarme clubsandwich”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

201 Shares
Share128
Pin73
Tweet