De laatste tijd heb ik allemaal supergezonde en verantwoorde gerechten met jullie gedeeld. Vandaag maar weer eens iets in de categorie gebak en koek! Deze zalige koolhydraatarme clafoutis is ongelooflijk romig. Niet alleen lekker maak ook echt super super makkelijk om te maken. De ingrediënten mengen en dat beslag over de vruchten gieten en in de oven schuiven. Dat is het eigenlijk. De vorm is goed voor 12 puntjes gebak met slechts 1.93 gram koolhydraten per puntje. Goed weekend!
Oorsprong van clafoutis
Een clafoutis is van oorsprong een Frans gebak uit Limousin met kersen gebakken in de oven. Na het bakken lijkt het nog het meest op een dikke, gevulde pannenkoek of soufflé. Je eet het bij voorkeur lauwwarm als nagerecht. De originele clafoutis wordt gemaakt van hele kersen met pit. Vervolgens overgiet je die met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Echt koolhydraatarm is het originele clafoiutisbeslag niet natuurlijk. Het beslag is trouwens redelijk dun en vloeibaar. Daarom bak je het gerecht in een ovenschaal en niet in een springvorm. Onze koolhydraatarme clafoutis bakte ik in een quichevorm Ø 28 cm. Perfecte diepte voor deze clafoutis, het fruit mag er namelijk een beetje bovenuit steken.
Koolhydraatarme laugnarde
Wij maken de clafoutis met een paar simpele andere ingrediënten koolhydraatarm. Vervang de gewone melk door (volvette!) kokosmelk, de bloem door amandelmeel. En tot slot gebruik je in plaats van suiker Greensweet xtra sweet of je eigen favoriete zoetstof. De vulling bestaat bij mij uit een “Doosjevol blauwe bes en framboos” (AH), heerlijk fris! Varianten op de clafoutis die met ander fruit worden gemaakt, worden eigenlijk flaugnarde genoemd. Voilá: koolhydraatarme clafoutis! (laugnarde).
Afwijken en bewaren
Van mij mag je gerust afwijken van die andere originele regeltjes en ‘m ook koud eten als taart bij de koffie of gewoon tussendoor, of misschien zelfs als super-verwen-ontbijt-op-zondag? Of spuit er een lekkere dot slagroom op of eet ‘m met geurig geroosterde amandelschaafsel of wat te denken van van een bolletje yoghurtijs erbij?
Bewaren: Afgedekt in de koelkast max. 3 dagen.
PS1: Diepvriesfruit kan in bevroren toestand in het beslag en hup in de oven!
PS2: verse vruchten kunnen ook, bramen, rode bessen etc.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze koolhydraatarme clafoutis
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme clafoutis
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 5 g roomboter, of kokosolie om in te vetten
Overig
- 4 eieren
- 240 ml kokosmelk, volvet Fair Trade
- 15 g Greensweet X-tra, of ander 0 khd zoetmiddel naar keuze
- 100 g amandelmeel, Pit & Pit
- mespunt vanille, vers uit een peul of extract
- 2 snufjes zout
- 250 g rood fruit, (bv AH diepvries blauwe bes en framboos)
Topping
- Greensweet icing, om mee te bestuiven of gemalen kokos of amandelschaafsel… of…
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een lage quichevorm Ø 28 cm in met de roomboter.
Mengen
- Meng alle overige ingrediënten, behalve het (diepvries) fruit en poedersuiker (voor de topping). Giet het beslag in de quichevorm.Verdeel het fruit over de vorm. Diepvriesfruit kan gewoon in bevroren toestand in het beslag.
- Bak de clafoutis 30 minuten of tot de bovenkant lichtbruin kleurt en de taart gaar is. Controleer de gaarheid met een houten prikker, die moet er schoon uitkomen. Laat 5 minuten rusten in de vorm. Stort vervolgens op een bord.
Topping
- Bestrooi vlak voor het serveren met icing, met of zonder bolletje ijs. En dan… ogen dicht en genieten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Iemand deze zonder ei gemaakt?
En wat heb je dan als vervanger gebruikt?
Dan kan je eigenlijk beter een ander recept nemen. Dit draait juist om de eieren.
Zo ontzettend lekker en fris….ik heb wel eens vroeger Clafoutis gemaakt zoals hij origineel moet zijn, nou niet te eten. Deze koolhydraat arme versie is ook voor de rest van het gezin lekker.
Dank je; en geniet ervan!
Ik zie regelmatig kokosmelk staan maar raak in de war welke bedoeld wordt. Ik heb een literpak van Alpro gekocht of wordt degene bedoeld die je ook in Aziatische gerechten gebruik en vaak in een blikje zit. Kunt u dit uitleggen.
Even op een ingrediënt klikken, geeft de info die je zoekt, het staat er ook gewoon achter toch?
Een heel bijzonder gebakje, makkelijk en lekker.
Heb de clafoutis al meerdere keren gemaakt, zóóó lekker!
Hoi als ik deze in meerdere kleinere schaaltjes maak moet ik dan de oventemperatuur of oventijd aanpassen?
Het lijkt me heerlijk. Alle ingredienten in huis gehaald en ga deze nu direct voor de lunch maken.
Inderdaad zelf even extra in de gaten houden.
Wat een heerlijk recept super mooi gelukt. Heb het in iets kleinere schaal gedaan van 25 cm doorsnede daarom is hij wat hoger.
Wat een goed recept, als het zomer is en er zijn kersen en pruimen kan ik mij niet meer inhouden, dan moet er clafoutis gebakken worden, wij eten er van en de rest gaat over de schutting naar onze lieve buren, want we eten het alleen vers en zij dus ook. Dit recept is een heel goed recept, vandaag met kersen, de komende week nog eens met pruimen.
lekker hoor! Volgende keer met volle kokosmelk doen, nu was hij wat ‘nattig’, maar nog steeds erg lekker!
Eigenlijk altijd volle kokosmelk gebruiken bij koolhydraatarm. Maar bakken met deze middelen zal altijd nattig zijn. Een claufoutis is ook een soort puddingtaart eigenlijk.
Vanmorgen gemaakt als lekkernij bij de koffie. ’n Heerlijk en gemakkelijk recept.
Alleen moeilijk uit mijn aardewerken quichevorm te halen, ondanks nauwkeurig van tevoren invetten van de vorm. Vanavond toen de clafoutis geheel afgekoeld was ging het goed.
Ja inderdaad eerst af laten koelen, dan krimpt de taart een beetje.
Super simpel, ik hoefde hier geen speciale ingrediënten voor in huis te halen. Het was zo klaar en vooral ongelooflijk lekker. Past zowel in mijn suikervrije dieet als in een glutenvrije dieet. Dank voor het recept.
Gister gemaakt, heerlijk. Iedereen heeft ervan gesmuld. Morgen ga ik er twee maken voor de verjaardag van mijn schoonzoon.
Toe maar…, twee nog wel! Dat is leuke reclame. Alvast gefeliciteerd Herma en een heel gezellige dag gewenst met zijn allen!
Net gemaakt, de helft. Had geen vanille in huis dus beetje kaneel en gemberpoeder erdoor gedaan. En beetje honing. Erg lekker, licht, en niet zo zoet. Zal prima toetje zijn na een etentje.
OOk lekker, maar even voor de beginnelingen die meelezen: honing is NIET koolhydraatarm.
Hallo allemaal..ik heb ipv kokosmelk slagroom gebruikt..hihi…erg lekker!! Of het verantwoord is weet ik niet 😉
Per ongeluk had ik het recept door elkaar gehaald. Amandelmelk in plaats van kokosmelk gebruikt en kokosmeel in plaats van amandelmeel. Het resultaat is echter wel heel lekker! Gevuld met diepvriesaardbeien!
Dat ga ik ook proberen!
Wat een zaaaaaalig toetje. Zo makkelijk en snel klaar.
Dank je wel.
Wat een heerlijke Clafoutis met Frambozen en bessen.
Gebruik alleen blauwe bessen.
Voor mij en mijn man is het een ware traktatie die we met een gerust hart kunnen eten.
Hij is net de oven uit. Ziet er geweldig mooi uit. Maar kan ik deze ook invriezen?
Volgens Emmy, zie reacties kan het. Maar ik zou zelf een kleinere maken. Lekkerder vers,
Ik wil hem morgen proberen. Maar in het recept staat poedersuiker? In de ingredienten zie ik geen poedersuiker staan? Wel de icing die je later erop doet…. Help! Alvast bedankt!
Inderdaad dat is de icing Anouk. Eet ze!
Heerlijk (en snel gemaakt!)!
Hahaha, ja toch!?
Clafoutis
Wat een heerlijk recept. Zo’n succes in de familie iedereen wilde het recept. Heb de link gestuurd.
Nu staan de pompoen muffins in de oven.
Elke weer een feestje.
Gr Agnès
Ik heb de clafoutis al verschillende keren gemaakt iedereen vindt hem heerlijk. Mijn 2 zoons waren er en zeiden dat ziet er lekker uit. Heb nog net een stuk kunnen redden om zelf op te eten. Als ik eters heb is dit de afsluiting van de maaltijd, wie er ongezoete slagroom op wil kan dat ook nog doen.
Ik maak vaak recepten uit het kookboek. Lukken altijd
Goed om te horen Marijke, dank je!
De clafoutis nu twee keer gemaakt, 1x met bramen, heerlijk en 1x met goudrenetten en kaneel. We vonden de laatste echt lekkerder dan de gewone appeltaart ondanks dat je dan ook nog de rozijnen mist. Voor ons een blijvertje.
“Smul ze!” alvast voor de volgende!
Wat een heerlijke clafoutis, zonder de icing maar met wat slagroom. Recept wordt zeker vaker gemaakt!
Kun je dit ook maken met roomkaas ipv kokosmelk?
Roomkaas is een heel ander product, in principe kun je er wel mee bakken. Maar in dit recept krijg je uiteraard een geheel ander soort eindproduct. Is wellicht een experiment waard (op eigen risico) ;-)?
Ik heb de clafoutis in de oven staan, 30 min., maar hij blijft nat. Ik had het recept uit je boek gebruikt en daar staat niet bij dat de kokosmelk volvet moest zijn. Ik ben bang dat daar de fout zit. Kan ik de clafoutis wat langer in de oven laten staan op een lagere temperatuur?
Wat jammer, maar als een gerecht nog niet gaar is na de voorgestelde baktijd, dan gewoon iets langer in de oven laten inderdaad eventueel afdekken met aluminiumfolie als de clafoutis te bruin wordt. Oventijden en temperaturen zijn altijd indicatief, elke oven werkt nu eenmaal anders…
Ik gebruik uitsluitend volvette producten, dat is bij koolhydraatarm de regel. (staat ook wel voorin het boek, daar heb je waarschijnlijk overheen gelezen?)
Hallo Anna-Karina, ik vond dit lekkere recept onder het overzicht “Glutenvrij” maar lees dat niet terug bij de beschrijving? Ik krijg morgen visite die én kha én glutenvrij eet, dus zou zó graag iets gezelligs bakken. Overigens eet ik bijna uitsluitend nog Anna-Karina-lekkers…alle overige kha-goeroe’s afgezworen. Haha…steeds weer smullen dankzij jou!!!
Staat verder ook niet beschreven, er worden gewoon glutenvrije ‘melen’ gebruikt, vandaar.
heerlijke Clafoutis gemaakt met bosvruchten en iedereen vond het lekker!
Hoi Anna Karina ,
Ik had een vraag : gebruik jij de psylium/Husk gemalen of heb jij vlozaad gewoon ongemalen in huis en maal je het als je het nodig hebt ? ( of gebruik je het nooit ongemalen in je recepten ?)
Ik heb ze nog niet allemaal gelezen maar ben hard op weg !!
Groeten van Lies
Even op de ingrediënten klikken geeft je de gewenste info!
Ik heb deze voor de tweede keer gebakken. Deze keer met roomkaas i.p.v. kokosmelk en overal de helft van.
Het beslag heb ik in muffinvormpjes gedaan dat waren er in totaal 8 en wat vruchtjes er overheen.
Ik heb bramen gebruikt, zwarte bessen en cranberries erg lekker.
Ohhhh het zag er zo lekker uit.
Ik gebruikte Stevia powder van nature’s garden, maar hierdoor smaakte het niet. Er zijn verschillende zoetstoffen die een rare smaak geven, ben er nog misselijk van. Zonde van het toetje, had er nou net zo’n zin in. Zijn er tips voor zoetstoffen? Greensweet xtra sweet is toch ook van stevia?
Ach wat zonde nou… daarom hamer ik juist altijd zo op zelf proeven! Er zijn zo ongelooflijk veel verschillende soorten en sterktes qua zoetstof. Pure stevia is 300 x zoeter dan suiker(!!) en bv. erythritol heeft slechts 70% zoetkracht van suiker, dat maakt nogal uit. Greensweet x-tra sweet is erythitol met een deel stevia, heeft 6x de zoetkracht van suiker. Lees het artikel over suiker vervangen en bekijk dit plaatje eens.
Is er soms ook vervanging voor amandelmeel het is nogal aan de dure kant.
Nee daar is niet echt een koolhydraatarme vervanger voor.
Boodschappen doen bij de Duitse buren loont: amandelmeel is echt véél goedkoper bij de duitse Lidl. Als je in de grensstreek woont of toch eens op vakantie bent in Duitsland…
Ik heb amandelmeel gekocht bij de denotenshop.nl 1 kg voor € 10.95 en kokosmeel biologisch 500 gram voor €2.95 daar komen wel verzendkosten bij 3.95 maar de volgende dag in huis. Vanmiddag gekregen en nu aan het bakken. Succes Riet
Inderdaad ik heb daar ook weleens besteld, maar ik meen me te herinneren dat de khd op het etiket wel veel hoger zijn dan 5 khd van Pit & Pit? Iets van 20 khd? Maar ik denk dat dat niet echt klopt…
Hij was weer top! Ik maak zoveel dat ik het invries. En raad eens? Is nog lekker ook!
Oh Emmy wat goed om te weten, dank je wel weer! Pas op straks moet je nog gaan lijnen.
Heb net stukje op, heel lekker!
En lekker fris door de bosbessen die ik nog in de diepvries had.
Een geweldige tip voor mijn verjaardag binnen paar weken.
Bedankt
Alvast gefeliciteerd en een leuke dag gewenst!
Vandaag de heerlijke clafoutis gemaakt. Bij gebrek aan een doosje diepvries bessen/frambozen heb ik half bessen en half aardbeien gebruikt. Echter de clafoutis is erg nat. Kan dat komen door de aardbeien of door het diepvries fruit?
Ander formaat eieren, andere merken soorten (echt volvette en dikke!) kokosmelk of amandelmeel? Ik denk eigenlijk niet dat het echt aan de vruchten ligt, ik heb deze al met diverse soorten fruit gemaakt. Een clafoutis is overigens altijd een beetje ‘nattig’ vanwege de verhouding ei/meel.
Heb gisteren deze clafoutis gemaakt met kersen. Heeerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar, want zooo makkelijk te maken. Ik heb m in n langwerpige overschaal gebakken.
Super makkelijk en super lekker! Laatst had ik de cheesecake gemaakt, ook lekker, maar wat droger. Deze is luchtiger en door het fruit wat sappiger. Leuk zeg. Ik bakte nooit wat maar door het koolhydraatarme eten maak ik sowieso meer zelf en ben ik dus ook aan het bakken geslagen! Jouw site is mijn favoriet, heb al best veel van jouw recepten gemaakt. Dank je!!
Graag gedaan Karin!
Ik heb deze vandaag gemaakt en hij was heerlijk! Omdat ik de enige KH-arme eter ben hier in huis, vries ik meestal de rest in maar van deze heeft iedereen mee gesnoept dus hij is al half op 😉 Hij is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Ik weet wel zeker dat ie ruim voor die tijd op is. Ik denk trouwens ook dat hij door het ei niet echt geschikt is om in te vriezen. Bedankt voor het super recept!
Deze heb ik vandaag gemaakt, en hij was echt overheerlijk., we (mijn man en ik) hebben er van gesmuld. Een echte aanrader en zeker voor herhaling vatbaar…wat ik ook zo fijn vind, je hebt er helemaal niet veel werk van, is zó klaar, helemaal top, je kunt zó de vruchten uit de diepvries er door doen….morgen de rest, we hebben er nu al zin in…bedankt maar weer, ik ben niet iemand die lang in de keuken wil staan, daar heb ik geen geduld voor, en hier staan zóveel recepten die daar aan voldoen…..ben helemaal verslingerd aan jouw site….
Tnx Japke, er komt morgen weer wat nieuws in je mailbox, als je tenminste geabonneerd bent op nieuws van de website?
Oh wat ziet dat er lekker uit. Dank je voor je dagelijkse recepten. Hierdoor raakte ik gemotiveerd en blijf ik het makkelijk vinden khd-arm te eten.
Superlekker en gemakkelijk om te maken 🙂 Ik ben een beginner wat bakken betreft, maar heb dit taartje al meerdere keren met verschillende soorten fruit gemaakt. Het is bij ons echt een favoriet. Dank voor al je fijne recepten!
Graag gedaan Boukje!
HELP! Ik wil deze vandaag maken maar ik heb nog maar 80 gram amandelmeel. Kan ik de overige 20 gram vervangen voor kokosmeel???
Klik op de ingrediënten. Als je echt haast hebt is Google meestal sneller met antwoorden dan ik 😉
Wanneer weet je of het dikke kokosmelk is? Ik heb een blik biologische kokosmelk maar weet echt niet of het de dikke variant is.
En wat is het effect als de kokosmelk dun is?
In elk geval volle kokosmelk, geen lightvarianten. Als je op het ingrediënt klikt zie je welke merk ik gebruik.
Ik heb dit recept geprobeerd. Maar het was vreselijk flauw. Ik heb het maar weggegooid. Wat doe ik fout met de stevia? ?
Geen idee, maar je moet er wel zout in doen! Beslag proef ik eigenlijk altijd voor het de oven ingaat. “Stevia” is er in zoveel soorten en maten, je moet weten hoe je je eigen merk gebruikt. Ik gebruik voor dit recept deze vorm en van dit merk: Stevija Kristal, even op het ingrediënt klikken voor meer info.
Ik heb ze met aardbeien en blauwe bessen gemaakt , heerlijk en snel, een lekker gebakje bij de koffie .
Bedankt voor de lekkere recepten.
Heerlijke taart. Ik heb zwarte bessen en frambozen uit eigen tuin gebruikt. Zeker voor herhaling vatbaar en makkelijk te maken, ook met ander fruit.
Jazeker! Ook de hoeveelheid fruit kun je makkelijk aanpassen. Ik heb ‘m ook al gemaakt met gemengd fruit uit de diepvries, een uurtje voor het ‘onverwachte’ bezoek arriveerde. Ook bijzonder lekker!
Ha Anna Karina, Deze week kwam een ‘oud’ studiemaatje van me op bezoek. Ze heeft een auto immuun ziekte en moet glutenvrij eten. Uiteraard heb ik een aantal recepten van jou gebruikt: de heerlijke oosterse courgette/bloemkoolsoep (met glutenvrije bouillon), een paar van je heerlijke broodvariaties, crackers en uiteraard de clafoutis. Ik laat je met veel plezier weten dat alles heel erg in de smaak is gevallen, dus niet alleen diabetici, maar ook mensen die glutenvrij moeten eten hebben veel aan jouw fantastische site. Groetjes, Erna.
Hoi Erna,
Wat ontzettend leuk om te horen! Was het behalve lekker eten ook nog gezellig bijkletsen, het klinkt namelijk alsof jullie elkaar een tijdje niet hadden gezien?
Klopt, 20 jaar geleden de studie afgerond en daarna ben ik aan de andere kant van het land gaan wonen. Je kunt je voorstellen dat je elkaar dan niet vaak ziet/spreekt. Des te leuker als dit dan wel weer het geval is. Ja joh, dierbare contacten zijn gelukkig vaak duurzaam.
Hallo, ik heb deze Clafoutis ook gemaakt en we vonden het erg lekker, alleen was de bodem erg vochtig vonden wij, komt dit door de bessen en kan dit ook anders?
Bodem? Er zit toch geen bodem onder? Het is gewoon vulling met fruit.
Mijn clafoutis was ook erg nat (onderkant) en de bessen waren allemaal naar onderen gezakt. Wat heb ik verkeerd gedaan? Heb het beslag wel met de mixer gedaan; is dit fout?
Een mixer moet wel kunnen, maar je moet niet heel veel lucht in het beslag kloppen, daarom kun je het net zo goed met een vork doen. Gewone tarwebloem klontert eerder dan gebruik je eerder een mixer. Voor het vocht is het ’t best als het fruit nog heel is en dus zo min mogelijk vocht kan loslaten. O.a. vandaar dat men in het originele recept ook kersen met pit gebruikt. Dat je bessen naar onder zakken betekent dat het deeg ze niet kan ‘dragen’ en dus te slap is. Je moet bijvoorbeeld echt de dikke kokosmelk hebben niet die slappe rommel. Misschien waren jouw eieren een stuk groter dan de mijne, of een heel ander merk amandelmeel… dat maakt natuurlijk allemaal uit.
Oei, ik had geen dikke kokosmelk. En de eieren waren formaat L
Hmmmm!! Hij is prachtig geworden en smaakt net zo heerlijk als hij eruit ziet. Nu warm bij de koffie, morgen neem ik een stukje als ontbijt!
Zo, dat was een lekker toetje! Stond al lang op mijn verlanglijst. Snel gemaakt en lang smullen. Weer een toppertje Anna-Karina. Bedankt???
Graag gedaan Emmy, ik heb ‘m zelf inmiddels ook al een paar keer gemaakt, zo makkelijk!
Ik heb het gemaakt met een paar aardbeien en een handje blauwe bessen maar overal de helft van genomen
en ze toen in de yorkshire puddingvorm gedaan
ik haalde er 4 gebakjes uit…..met een dot slagroom waren ze heerlijk
dit is een blijvertje
Ook een prima ideetje!
Al voor de 2e keer gemaakt, nu iets meer zout erbij gedaan, heerlijk, en zo snel klaar
Ga het ook nog met andere vruchten uitproberen, zie in andere reacties dat dit ook prima kan,
heel hartelijk bedankt voor alle heerlijke gerechten.
Vanavond zalm met broccoli/champignons, super!
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ? K heb um net gemaakt (iets veranderd aangezien ik geen laag bakblik had…) springvorm met nat bakpapier, dus wel een klein beetje roomboter erbij gedaan, waarom ???? ik zou het niet weten haha en heb maar 100gr bessen en 200gr aardbeien erbij gedaan, oh en een scheutje limoen, waarom ????? ik zou het niet weten ?
’t is gru-we-lijk lekker !!!!
Thanks, again
Ik weet het wel 😉 Is gewoon lekkah!
Het ziet er heerlijk uit, zou je het ook met amandelmelk ipv kokosmelk kunnen maken?
Ja dat moet wel kunnen lijkt me, maar amandelmelk is dunner, dus even kijken of het goed stolt. Of ietsje minder gebruiken of een eidooiertje extra erin?
heel toevallig deze ochtend prachtige kersen gehaalt
dus morgen de rest maar halen en dan de keuken in wat zal ik smullen
Heerlijk de originele clafoutis. Kersen bevatten overigens wel ong. 13 khd per 100 gram, dus kom je wel wat hoger uit qua aantal khd. Meer koolhydraatbeperkt dan koolhydraatarm, maar vast heel erg lekker. Succes en geniet ervan!