koolhydraatarme citroenparfait

Koolhydraatarme citroenparfait

Na die heerlijke trifle van gisteren alweer een nieuw recept? Jazeker, het is tenslotte december en we moeten ergens naartoe met al die inspiratie. En aangezien het binnenkort gewoon kerst wordt, kunnen we een lekker dessert wel gebruiken toch? Met slechts vier ingrediënten maak je deze heerlijke koolhydraatarme citroenparfait. Per opgemaakt bordje zoals op de foto bevat het 3.25 gram koolhydraten. Parfait? Wat is dat eigenlijk precies? Parfait is een ijssoort die wordt gemaakt zonder machine, zogenaamd ‘stilstaand ijs’. Het is een mengsel van in elk geval room, zoetstof en lucht. Wij doen er nog Griekse yoghurt en citroen bij (ik reken de lucht niet als ingrediënt). Je doet de bereiding – die héél snel klaar is – in siliconen inzetvormpjes (bijvoorbeeld deze van Xenos, #nospon), en laat die vervolgens maximaal 2 uur in de vriezer staan. Zo simpel? Ja, echt!

Advertentie

Makkelijk en feestelijk

Hoe langer je de koolhydraatarme parfait in de vriezer laat staan, hoe harder die wordt. Na minimaal 1 uur en maximaal 2 uur invriezen is de parfait klaar goed eetbaar. Maar controleer even of die hardheid voor jou afdoende is. Langer dan twee uur invriezen geeft een (te) hard resultaat en dan moet je de parfait voordat je het kunt eten eerst weer op temperatuur laten komen. Maar, je kunt de bereiding prima langer van te voren maken en dan ‘uitgesteld invriezen’. Bewaar de gevulde vormpjes in de koelkast en plaatst het 1-2 uur voor consumptie in de vriezer.

Natuurlijk is het leuk om nog wat decoratie aan te brengen rond de koolhydraatarme citroenparfait. Ik deed dat door wat fijngehakte pistaches erover te strooien, een muntblaadje er op te leggen en frambozen er bij te serveren. Maar er vallen natuurlijk talloze varianten te bedenken. Hoe dan ook: makkelijker en feestelijker zal het niet snel worden!Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme citroenparfait
koolhydraatarme citroenparfait

Zo maak je koolhydraatarme citroenparfait

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme citroenparfait

Koolhydraatarme citroenparfait

Met slechts vier ingrediënten maak je deze heerlijke koolhydraatarme citroenparfait. Dat doe je zo: alles mengen, in kleine vormpjes gieten en invriezen. Zo simpel? Ja, echt!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriezen 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten

Ook gebruikt

  • siliconenvormpjes
  • muffinblik

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 179.64 koolhydraten 3.25 geiwitten 3.56 gvetten 16.28 gvezels 2.04 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks (muffinformaat)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zet een muffinblik met siliconen inzetvormpjes klaar en maak alvast voldoende ruimte in de vriezer.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Rasp de schil van de helft van de citroen en pers 'm uit.
  • Meng de Griekse yoghurt, Steviala Sweet Bee (naar smaak), citroenrasp en -sap door elkaar in een ruime kom. Spatel de slagroom er voorzichtig door.
  • Verdeel het mengsel over de muffin-vormpjes, wij vulden er 8 stuks mee. Strijk de bovenkanten af met een spatel.
  • Zet de parfaits minimaal 1 uur en maximaal 2 uur in de vriezer.*
  • Haal de parfaits uit de siliconen vormpjes en garneer ze met gehakte pistachenoten en framboosjes. Geniet er van!

*Uitgesteld invriezen?

  • Langer dan twee uur invriezen geeft een (te) hard resultaat en dan moet je de parfait voordat je het kunt eten eerst weer op temperatuur laten komen. Maar, je kunt de bereiding prima langer van te voren maken en dan 'uitgesteld invriezen'. Bewaar de gevulde vormpjes in de koelkast en plaatst het 1-2 uur voor consumptie in de vriezer.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptScroll naar boven