koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

Koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

We hadden beloofd wat vaker aandacht te besteden aan lekkere toetjes. Ook als je niet koolhydraatarm eet, zul je hiervan smullen! Deze koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit is nog vele malen lekkerder geworden dan ik had gehoopt. Waarom? Zeg nou zelf, chocoladetaart in combinatie met rood fruit en zuivel kan al niet fout zijn natuurlijk. Maar even serieus: ten eerste omdat er een heel blok van mijn aller favorietste 85% chocolade in zit. Hands off ken je die? Die is wel puur maar heeft een heel erg lekker romige smaak en daarom minder bitter dan de andere 85% chocola. Oja en bevat de minste koolhydraten. Ten tweede is de koolhydraatarme chocoladetaart lekker moist en fluweelzacht, totaal niet droog. En ten derde heeft de taart precies de juiste zoete smaak met een vleugje vanille. Hoewel de taart op zich al keilekker is, maakt de combinatie met zuivel de chocoladetaart al met al tot hét perfecte toetje na een gezellige feestmaaltijd. Of eet um stiekem doordeweeks of tussendoor, ik zal je niet verraden…

Samen koken

Zondag is tegenwoordig vaak onze gezamenlijke kookdag. Zo staan we dan gezellig samen elk ons eigen recept te maken. Dat kan tegenwoordig makkelijk in onze grote keuken en bovendien hebben we nu ook twee ovens. Wat een rijkdom en zaligheid! Ook is het handig dat we elkaar even kunnen raadplegen en ad hoc werkoverleg hebben. Dat was nu wel even nodig.  Mijn heer Hans had alle boodschappen al in huis gehaald voor een totaal ander zoet gerecht. Maar vandaag wilde ik opeens gewoon een chocoladetaart maken, basta! Dat andere recept maak ik binnenkort, want die is ook heel lekker en verdwijnt echt niet zomaar van mijn to-cook-lijst.  Maar vandaag even voorrang aan de koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit! 

PS: Ik moet beslag altijd proeven voordat het gebakken wordt, ik kan verklappen dat dit beslag op zich al zo lekker is als chocolademousse. Oei té lekker! Dus oppassen geblazen anders heb je straks een heel klein ieniemienietaartje over! 
Ik sneed er 12 puntjes van, serveer twee puntjes per portie met een schepje mascarpone en wat mooie vruchtjes = 4,9 gr khd, zoals op de foto.

koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

 

koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

Steviala kristal sweet vanille

Alweer een tijdje geleden kreeg ik van Steviala deze bijzondere zoetstof met vanillesmaak opgestuurd. Omdat ik eerst even een andere verpakking en vanillepeulen wilde opmaken was het een tijdje blijven liggen. Maar voor dit recept is het echt superspul! Als je fan bent van de producten van Steviala (zoals wij) dan is het wel echt een toevoeging.  Deze is 2 x zo zoet als echte suiker en heeft totaal GEEN stevia nasmaak. Daar worden heel veel mensen vast blij van. Wij gebruikten slechts 1 eetlepel in dit recept (gebruik altijd een maatschepje!). We gaan weer heel lang plezier hebben van deze Steviala kristal sweet vanille, dank je wel Melissa!

Ook lekker:

Zo maak je de koolhydraatarme chocoladetaart 

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

Door Anna-Karina Geplaatst maart 1, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 12 punten, 2 puntjes per portie
  • Koolhydraten: 1,5 per puntje, 3 gr khd chocoladetaart pp. 4,5 gr. khd incl. vruchten en mascarponeper portie (12 punten, 2 puntjes per portie uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 12 minuten
  • Klaar in: 27 minuten

Deze koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit is lekker moist en fluweelzacht, dus zeker niet droog! Tongstrelend, 't perfecte dessert voor iedereen! Ook als je niet koolhydraatarm eet, zul je ervan smullen!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vorm van Ø 18 cm bodem in. (Ø 24 cm bovenkant)
  2. Smelt de gebroken chocolade samen met de boter op matig vuur. De chocola mag zeker niet kristalliseren op de bodem, dus blijf zachtjes over de bodem roeren met een houten spatel. Zet even opzij, dus van het vuur af.
  3. Mix de eieren met slagroom, Steviala kristal sweet vanille en een snuf zout schuimig. Roer het amandelmeel erdoor. Terwijl je blijft mixen laat je de iets afgekoelde chocola in een dunne straal erin lopen. Gebruik een rubber spatel om het laatste restje uit de pan te krijgen. Zie ook de foto's. Proef of het beslag zoet genoeg is.
  4. Stort het beslag in de vorm en bak het taartje 12 minuten in de oven of tot het gaar is (prikkertest!). Bak het taartje zeker niet te lang, hij moet lekker smeuïg zijn en niet gortdroog gebakken! Laat afkoelen op een rooster. Snijd er 12 punten van.
  5. @ERBIJ: Een schep losgeroerde mascarpone of roomkaas met een paar vruchtjes. 1 framboos en 1 besje pureerde ik voor door de mascarpone. (ong. 0,15 khd per stuk) Twee stukjes taart 3 (2 x 1,5) + 1,5 voor de vruchtjes + 0,4 mascarpone is in totaal net geen 5 khd per portie. (zoals op de foto).
  6. Zalig!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 gedachten over “Koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit”

Ken je onze twee kookboeken al?

 

362 Shares
Share255
Pin107
Tweet
+1