We hadden beloofd wat vaker aandacht te besteden aan lekkere toetjes. Ook als je niet koolhydraatarm eet, zul je hiervan smullen! Deze koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit is nog vele malen lekkerder geworden dan ik had gehoopt. Waarom? Zeg nou zelf, chocoladetaart in combinatie met rood fruit en zuivel kan al niet fout zijn natuurlijk. Maar even serieus: ten eerste omdat er een heel blok van mijn aller favorietste 85% chocolade in zit. Hands off ken je die? Die is wel puur, maar heeft een heel erg lekker romige smaak en smaakt daarom minder bitter dan de andere 85% chocola en bevat ook de minste koolhydraten. Ten tweede is de koolhydraatarme chocoladetaart lekker moist en fluweelzacht, totaal niet droog. En ten derde heeft de taart precies de juiste zoete smaak met een vleugje vanille. Hoewel de taart op zich al keilekker is, maakt de combinatie met zuivel de chocoladetaart al met al tot hét perfecte toetje na een gezellige feestmaaltijd. Of eet um stiekem doordeweeks of tussendoor, ik zal je niet verraden…
Samen koken
Zondag is tegenwoordig vaak onze gezamenlijke kookdag. Zo staan we dan gezellig samen elk ons eigen recept te maken. Dat kan tegenwoordig makkelijk in onze grote keuken en bovendien hebben we nu ook twee ovens. Wat een rijkdom en zaligheid! Ook is het handig dat we elkaar even kunnen raadplegen en ad hoc werkoverleg hebben. Dat was nu wel even nodig. Mijn heer Hans had alle boodschappen al in huis gehaald voor een totaal ander zoet gerecht. Maar vandaag wilde ik opeens gewoon een chocoladetaart maken, basta! Dat andere recept maak ik binnenkort, want die is ook heel lekker en verdwijnt echt niet zomaar van mijn to-cook-lijst. Maar vandaag even voorrang aan de koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit!
Berekening exclusief én inclusief topping
PS: Ik moet beslag altijd proeven voordat het gebakken wordt, ik kan verklappen dat dit beslag op zich al zo lekker is als chocolademousse. Oei té lekker! Dus oppassen geblazen anders heb je straks een heel klein ieniemienietaartje over! Ik sneed er 12 puntjes van, die bevatten per puntje zonder topping 1.5 gram koolhydraten. Serveer per persoon twee puntjes (3 g khd) met een schepje mascarpone en wat mooie vruchtjes totaal = 4.9 gram koolhydraten, zoals op de foto.
Steviala kristal sweet vanille, zonder bijsmaak
Alweer een tijdje geleden kreeg ik van Steviala deze bijzondere zoetstof met vanillesmaak opgestuurd. Omdat ik eerst even een andere verpakking en vanillepeulen wilde opmaken was het een tijdje blijven liggen. Maar voor dit recept is het echt superspul! Als je fan bent van de producten van Steviala (zoals wij) dan is het wel echt een toevoeging. Deze is 2 x zo zoet als echte suiker en heeft totaal GEEN stevia nasmaak. Daar worden heel veel mensen vast blij van. Wij gebruikten slechts 1 eetlepel in dit recept (gebruik altijd een maatschepje!). We gaan weer heel lang plezier hebben van deze Steviala kristal sweet vanille.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de koolhydraatarme chocoladetaart
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
TAART
- 100 g chocolade, Hands Off 85%, 15 khd
- 50 g roomboter
- 3 eieren
- 50 ml slagroom, ongeslagen
- 1 el Steviala kristal sweet, vanillesmaak
- snufje zout
- 15 g amandelmeel
Topping zelf bijtellen, zie onder
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een vorm van Ø 18 cm bodem in. (Ø 24 cm bovenkant)
- Smelt de gebroken chocolade samen met de boter op matig vuur. De chocola mag zeker niet kristalliseren op de bodem, dus blijf zachtjes over de bodem roeren met een houten spatel. Zet even opzij, dus van het vuur af.
- Mix de eieren met slagroom, Steviala kristal sweet vanille en een snuf zout schuimig. Roer het amandelmeel erdoor. Terwijl je blijft mixen laat je de iets afgekoelde chocola in een dunne straal erin lopen. Gebruik een rubber spatel om het laatste restje uit de pan te krijgen. Zie ook de foto’s. Proef of het beslag zoet genoeg is.
- Stort het beslag in de vorm en bak het taartje 12 minuten in de oven of tot het gaar is (prikkertest!). Bak het taartje zeker niet te lang, hij moet lekker smeuïg zijn en niet gortdroog gebakken. Laat afkoelen op een rooster. Snijd er 12 punten van.
Topping zoals op de foto (zelf bijtellen 1.4)
- Een schep losgeroerde mascarpone of roomkaas met een paar vruchtjes. In totaal 4.9 gram khd per 2 stukjes taart mét topping zoals op de foto.
- Zalig!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vandaag voor de tweede keer gemaakt. Te lekker en zal deze regelmatig maken. Absoluut favoriet als je liefje vraagt:”Wanneer maak je weer die verrukkelijke chocolade taart?.” 😁
Heb deze nu een paar keer gemaakt en wat is het lekker! Makkelijk te maken. Voor mij als chocolade fan is dit een blijvertje.
Ja, heerlijk. Ook één van onze eigen favorieten!
Ik ga hem zeker maken ,maar moet de slagroom eerst opgeklopt worden
“Mix de eieren met slagroom, Steviala kristal sweet vanille en een snuf zout schuimig”, staat in het recept. Dus, voor de duidelijkheid: je hoeft niet eerst de slagroom stijf te kloppen. Succes!
Heel erg lekker weer! Dit keer had ik er wat cacaonibs en stukjes pecannoot door gedaan voor een extra crunch. Vanavond als dessert.
Lijkt me heerlijk, geniet ervan Cobi!
Dat ziet er heerlijk uit. Ik begrijp dat de amandelmeel door Lupinemeel vervangen mag worden. Is de verhouding dan hetzelfde?
Nee, zeker niet, kijk even bij lupinemeel, daar staan aanwijzingen.
Geen slagroom in huis. Wel Griekse yoghurt en roomkaas. Kunnen die de slagroom vervangen?
Ik heb dat zelf niet geprobeerd maar ik denk dat zou moeten hoor. Laat het maar weten hoe het uitpakt.
Daarnet dit chocoladetaartje gemaakt. Ik heb geen vorm van 18 cm maar wel een muffinvorm, het zijn minichocoladetaartjes geworden. Heerlijk met de mascarpone en framboos en bosbes.
Hoe lang kun je deze in tevoren bakken? Ik wil het als nagerecht maken voor 2e kerstdag.
Ik zou ze maximaal 2 dagen van tevoren maken; goed afgedekt en koel bewaren. Of invriezen. Zie ook onze algemene bewaartips. Wel op kamertemperatuur serveren dan. Gezellige dagen!
Wat een fantastisch recept. Was de slagroom vergeten maar alsnog echt prima. Heb de helft van de chocola vervangen voor 90%. In 8 stukken gesneden en eentje met slagroom gegeten. Zit bomvol. Ga er volgende keer nootjes door doen en kleine vierkantjes van maken. Perfecte keto snack voor bij de koffie.
Dank je wel Laura, dit is ook één van onze persoonlijke favorieten! Smul ze!
Heerlijk!! Toppertje.
Goddelijk!!!!!
🙂
Vanavond dit taartje gemaakt. Echt verrukkelijk.
Hallo Anna-Karina en Hans,
Niet meteen aan toegekomen om je chocoladetaartje te proberen. Maar gisteren wél!! Op dit moment, niet jaloers worden hoor, zit ik er van te genieten. het is absoluut een topper!
verdulleme!
WAuw! Lekker en simpel 😃
Oei deze is echt – letterlijk – té lekker! Het is dat ik niet zó graag rauwe eieren eet, anders was de mousse/beslag daar al gesneuveld (je moet tóch even proeven he). Vervolgens het taartje was ook geweldig, moeilijk om vanaf te blijven! Vervolgens vond mijn bezoek het níet zo lekker (hoe zijn deze mensen familie van mij?!) en had ik nog een flink stuk over. Ter zelfbescherming achterin de vriezer gelegd. Maar ook brokken rechtstreeks vanuit de vriezer blijken heel erg lekker te zijn 😉
Oh ja, ik had er verse gember doorheen gedaan, proefde je niet zó goed, maar was ook lekker erbij.
Vandaag dit taartje gemaakt, het is zalig !!!
Ik heb dit recept vanavond geprobeerd en ik ben aangenaam verrast. Je proeft hier niet dat je koolhydraatarm aan het eten bent, hoogstens een beetje bitter door de 85% chocolade. De taart kwam heel makkelijk uit de vorm dus dat was ook een meevaller. De portie van twee stukjes vulde voor mij voldoende, lekkere aanvulling van de mascarpone met een paar framboosjes.
Dank je Ineke! Smul ze verder 😉
Super lekker en super makkelijk te maken – een blijvertje 🙂
Taartje gebakken, net uit de oven gehaald, kruimeltjes die aan de rand van de springvorm bleven plakken geproefd …lekker. Nu even afkoelen ziet er al goed uit. Mooie bakvorm op de foto. waar te koop?
Ik kocht onderweg een keer in een bakwinkel. Het is een gewone boterkoekvorm maar ik deed er een losse inzet in voor 2 helften. (ik dacht dat ik twee variaties zou gaan maken)
Oh, lekker lekker lekker. Die ga ik dit weekend maken😋 Heb nog wel een vraagje, wat is de grootte van jouw bakvorm en kan ik de steviala ergens anders door vervangen? Ik heb die namelijk niet. Ik hoor het graag
Bakvormmaat staat heel nauwkeurig beschreven. Steviala is echt wel een aanrader, maar als je het wilt vervangen neem een eigen zoetstof naar smaak (let op de sterkte!!!) en vanillemerg uit een peul.
Ik zie het. Heb er helemaal overheen gelezen. Dank voor de snelle reactie.