koolhydraatarme chocolade mousse

Koolhydraatarme chocolade mousse

Een klassiek dessert is uiteraard de chocolade mousse, dat kan je op verschillende manieren maken. Ik geef hier een heel eenvoudige variant voor een lekker romige koolhydraatarme chocolade mousse. Ik gebruikte maar een paar ingrediënten: slagroom, mascarpone, zoetstof en cacaopoeder. Optioneel doe er vanille, eiwitpoeder met smaakjes, nootjes, kaneel en/of speculaaskruiden door. Je kan er lekker naar eigen smaak mee experimenteren, ik hou ‘m lekker simpel.

Bijna nooit eet ik toetjes en zeker niet gelijk na het eten. Dan ben ik meestal verzadigd, dat vind ik zonde. Als ik een gerecht uit de categorie toetje eet is het vaker als snack ‘s avonds wat later. Of overdag tussendoor als ik lekkere trek heb. Of euhm stt,… gewoon als ontbijt. Deze chocolade mokkamousse is trouwens ook heel feestelijk!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze Koolhydraatarme chocolade mousse

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolhydraatarme chocolade mousse


koolhydraatarme chocolade mousse

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 8, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 3 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Lekker simpel! Een eenvoudige variant voor een lekker romige koolhydraatarme chocolade mousse met slagroom, mascarpone, zoetstof en cacaopoeder.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de slagroom luchtig en stijf met het zoetmiddel in een keukenmachine of met een mixer.
  2. Roer de mascarpone met cacao, voeg twee lepels geklopt slagroom toe en meng dit goed door elkaar. Doe dan de romige mascarpone massa bij de geklopte slagroom en meng goed door elkaar. Proef! Voeg zonodig zoetmiddel toe.
  3. Verdeel de chocolade mousse over twee glazen en strooi er een snufje cacao op en wat amandelschaafsel. Je kan ook een stukje pure chocola erover raspen. Ik neem piepkleine hapjes, dan kan ik er lekker lang van snoepen.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

56 gedachten over “Koolhydraatarme chocolade mousse”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

4.1K Shares
Share1.7K
Pin2.4K
Tweet