koolhydraatarme chocolade mousse

Koolhydraatarme chocolade mousse

Een klassiek dessert is uiteraard een heerlijk chocolade mousse. Dat kun je op verschillende manieren maken. Ik geef hier een heel eenvoudige variant voor een lekker romige koolhydraatarme chocolade mousse. Ik gebruikte slechts een paar ingrediënten, omdat de meeste mensen die wel op voorraad hebben. Er gaat naast slagroom ook mascarpone, zoetstof en cacaopoeder in. Dan bevat het 3.35 gram koolhydraten per portie. Optioneel doe je er nog vanille, eiwitpoeder met smaakjes, nootjes, kaneel en/of speculaaskruiden door. Je kan er lekker naar eigen smaak mee experimenteren, ik hou ‘m lekker simpel.

Advertentie

Toetjes

Bijna nooit eet ik toetjes en zeker niet gelijk na het eten. Dan ben ik meestal verzadigd, dat vind ik zonde. Als ik een gerecht uit de categorie toetje eet is het vaker als snack ’s avonds wat later. Of overdag tussendoor als ik lekkere trek heb. Of euhm stt,… gewoon als ontbijt. Deze chocolade mokkamousse is trouwens ook heel feestelijk!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze Koolhydraatarme chocolade mousse

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme chocolade mousse

Koolhydraatarme chocolade mousse

Lekker simpel! Een eenvoudige variant voor een lekker romige koolhydraatarme chocolade mousse met slagroom, mascarpone, zoetstof en cacaopoeder.
4.70 van 26 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 334.85 koolhydraten 3.35 geiwitten 3.75 gvetten 33.85 gvezels 0.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Klop de slagroom stijf met zoetstof naar smaak.
 • Roer de mascarpone met cacao en twee lepels geslagen room los. Meng het dan met de rest van de slagroom. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe.
 • Verdeel de chocolade mousse over twee glazen en strooi er een snufje cacao (of geraspte chocola) over en wat amandelschaafsel.
 • Neem piepkleine hapjes zo kun je er lekker lang van snoepen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept64 gedachten over “Koolhydraatarme chocolade mousse”

 1. 5 sterren
  Gemaakt vandaag voor visite.
  Heerlijk! Heb de slagroom lobbig gehouden en daarna de mascarpone en raw cacao weer door de slagroom opgeklopt. Geserveerd met frambozen en blauwe bosbessen.. Meer khd per toetje natuurlijk dan, maar smaakte er heerlijk bij.

 2. Truus Gottgens

  Inheb het nu al een paar keer gemaakt, het is mijn favoriet toetje 😉😘

 3. Hallo
  Ik heb het gemaakt maar ipv mascarpone wat ik niet in huis had heb ik Griekse Joghurt gebruikt
  Echt super lekker 👍🏻

 4. Hi, ik heb deze chocolademouse vandeweek gemaakt en hij is echt heerlijk maar het kostte me erg veel moeite om de mascarpone met de cacao poeder te mengen, het was heel erg droog allebei. Uiteindelijk heb ik het maar ongemengd bij de slagroom gedaan en is het goed gekomen.

 5. @Anna Karina
  Ik wil hem stevig maken zodat ik er een chocolade bol van kan maken.. zou dit met gelatine kunnen en zo jaah hoeveel ongeveer en zou die dan ook nog wel een beetje luchtig blijven??

  1. Oei daar vraag je wat, wij gebruiken nooit gelatine. Maar op de verpakking ervan (of googel even…) staat vast hoeveel gelatine je moet gebruiken om een bepaalde hoeveelheid vloeistof te binden? Maar een ‘chocoladebol’, zoals een Bosse bol? Van dit mousse recept? ben benieuwd hoe je dat gaat doen 😉

 6. Hallo Anna-Karina,
  In een woord een zalig toetje.
  Nu heb ik. Og een andere vraag die hier niets mee te maken heeft: waar koop ik uienvlokken???
  Of bestel je die op internet?

 7. Blijft de mousse stijf als ik hem ’s ochtends al maak voor ’s avonds?
  Dan kan ik het voor mijn kerstdiner gebruiken.

 8. Wat een heerlijk en vooral makkelijk toetje ik heb zoetstof van het Kruidvat gebruikt en het smaakt prima bedankt voor sit makkelijke recept

 9. Ik heb ook dit recept gemaakt, het is echt verrukkelijk! Ik wil je ontzettend bedanken, voor al je lekkere recepten! Ik ben echt fan! vraagje:) zou je de chocolademousse ook in kunnen vriezen, zodat je dan chocolade-ijs krijgt?
  groetjes mandy

 10. Ik heb de koolhydraatarme chocolade mousse gemaakt, lekker als toetje, recept maar even geprint.

 11. Lekker, lekker, lekker. Ik had alleen geen mascarpone in huis, maar met Philadelpjia naturel gaat het ook prima. Blijvertje.

 12. Dit was echt lekker. Ik had 2 porties gemaakt. Een wilde ik voor de volgende dag bewaren. Hij heeft de avond niet gehaald zoooo lekker.

  Dank je wel!!

 13. Oh wat een heerlijk toetje is dit zeg! Ben er de fout mee in gegaan, heb het in twee gedeeltes op 1 dag opgegeten, shame on me 😉  Zoetstof van kruidvat gebruikt, klein theelepeltje was al voldoende en ik heb raw cacao poeder gebruikt.

  Kom er wel te hoog mee in mijn calorie inname, verder voor de verdeling van eiwitten, vetten en khd eigenlijk een perfecte dag.

 14. ik vond het niet lekker. Ik heb stevia zoetstof gebruikt.  Vond er een nare nasmaak aan zitten.

 15. Silvia Grave

  Goedemorgen,

  Ik heb dit toetje nu meerdere keren gemaakt en zelfs mijn man vind dit echt een topper want ik maak namelijk nooit toetjes maar deze is erg lekker. Hartelijk dank voor je heerlijke recept.

  met vriendelijke groet Silvia Grave

 16. ik heb nog een chocomousse toetje en dat maak ik zo:

  Per persoon:
  40 gram pure chocolade in stukjes, 
  1 eetlepel suikervrije suiker,
  1 eetlepel water,
  1 ei
  Bereiding: de chocolade smelten met het water en als het gesmolten is dit doorroeren met de suiker.
  ei scheiden en eiwit kloppen tot er pieken ontstaan, door het eiwit het chocolade mengsel kloppen en
  als laatste het eigeel toevoegen.

  Eet smakelijk
  Met vriendelijke groet,
  Marjolijn

   1. Zelf gebruik ik een eischeider om dooier en eiwit te scheiden, werkt prima.

     

    Heerlijk recept! Wordt nog lekkerder met een paar druppels Cointreau bij het mengen van alle ingrediënten, zalige sinaasappelsmaak krijg je dan. Niet helemaal koolhydraatarm en suikervrij natuurlijk.

    Beetje geraspte sinaasappelschil (evt eerst koken om de schilletjes zachter te maken) kan ook.

 17. Erg lekker maar heel machtig! Volgende keer maak ik er 3 porties van en doe er apart nog een toefje slagroom op. Doet me denken aan de mousse van de Ikea die ik altijd erg lekker vond.

   

 18. Lekker. Maar voor 2 personen geldt weer: lekker is maar één vinger lang. (Er bleef naar verhouding te veel achter in slagroomkom en schaaltje om te kloppen en te mengen.) Conclusie: de volgende keer dubbele hoeveelheid maken om echt van te genieten. Bedankt maar weer voor het recept.

  1. Ik gebruik altijd een rubber spatel, dan blijft er eigenlijk helemaal niets achter, misschien een goede aanschaf? Een dubbele hoeveelheid zou mij veel en veel teveel zijn, wij krijgen dit samen al vaak niet eens op… *oeps* Voor mij vallen dit soort toetjes in de categorie *snoep*, dus matigheid geboden. Maar ga gerust je gang.

   1. Mijn spatel is idd niet goed, van stug kunststof. Enne, mijn man vond het zooo lekker… Maar ik ga het beslist vaker maken. En dan met het juiste keukengereedschap.

  2. Ik doe de chocolade in een  grote kom en als het gesmolten is doe ik daar het eiwit  mengsel bij. Werk verder met die kom en dan gaat het er een stuk makkelijker uit. Als je het eigeel er niet bij doet heeft het een puurdere smaak dan met eigeel.

 19. Hoi,
  Als ik op mijn app 75 ml slagroom invul, (dus de hoeveelheid voor 1 persoon) geeft deze 8 khd aan… verschillende merken geprobeerd. Ik gebruik slagroom met 35% vet. Ik schrok dus wel na het invullen van dit toetje want 8 khd alleen al uit de slagroom vind ik iets anders dan 4.2, kan je me helpen?

  1. Goedemorgen Inge,
   Apps zijn totaal onbetrouwbaar. Slagroom is (afhankelijk van het merk) rond de 3 gr. khd.
   Als je het aantal khd wilt weten kijk je op de verpakking. Heeft een product geen verpakking (verse groente bv.) kijk je op de NEVO/RIVM lijst. Maar het blijft oppassen geblazen het zijn altijd momentopnames en gemiddelden! En sommige dingen komen rechtstreeks uit een Amerikaanse database en daar tellen vezels (net als suikers bij de bruto koolhydraten. Dat is op een etiket te zien dan staat er bv. 10 koolhydraten waarvan 4 voedingsvezel en 6 suikers.

   Trouwens het aantal khd dat achter mijn ingrediënten staat is altijd voor het gebruikte gewicht/hoeveelheid, in dit geval dus 150 ml slagroom is 4,2 gr. khd.
   Bovenaan in het recept staat altijd de hoeveelheid per stuk/per portie/persoon etc.

   Hier een foto van mijn slagroom die nu in de koelkast staat (AH), die heeft 3 gr. khd per 100 gr.

   1. Bedankt voor het antwoord. Ik dacht dat ik er goed aan deed om de app in te vullen… niet dus… Ik baal wel want als alles onbetrouwbaar is, hoe weet ik dan wanneer ik het goed doe??? Op de verpakking staat 3.0 per 100 ml. Dus ik denk dat ik gewoon de slagroom kan gebruiken. Inmiddels zit ik dus megahoog met mijn khd. Wat is je advies? Niet naar kijken en gewoon negeren?? Maar ik wil het wel goed doen…

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    1. Volgorde is: eerst het etiket, dan de NEVOlijst en anders eventueel een app. Van de dingen die e zelf vaak eet kan je eventueel een eigen lijst aanleggen. Als je een paar weken alles napluist kom je al een heel eind. Gelukkig zijn de meeste dingen wel duidelijk. Alle roomachtige dingen zitten zo rond de 3 khd. Verder gaat om gemiddelden. Ik hou het zelf per week in de gaten. uiteindelijk geeft de weegschaal de doorslag. een kertje meer is echt niuet erg integendeel.

 20. Heerlijk. Ik heb een eetlepel vloeibare stevia gebruikt. Denk dat dat iets teveel was. Best wel zoet.

  1. Hangt van het merk en de concentratie af natuurlijk. Stevija Kristal ziet eruit zoals suiker en is heel anders dan vloeibaar! Ik doe er zelf altijd eerst een heel klein beetje in, dan proeven dan nog een beetje erbij als ik dat nodig vind. Op (te) zoete smaak kunnen je hersenen wel reageren heb ik begrepen, dus het is goed om al te zoet te vermijden… en wat te ontwennen.

 21. jose oosterboer

  De mousse is werkelijk waar verrukkelijk!!!!! Supersimpel om te maken, een echte aanrader.

 22. Lineke Verhaar

  Lijkt me niet moeilijk. Dit ga ik morgen met mijn kleindochter van 3 jr maken. Dat wordt smullen!

   

 23. Liesbeth Boswinkeln

  Hallo Anna-Karina, lijkt me werkelijk heel lekker, ik houd erg van simpel en puur, dan komt de smaak het beste door. Ik ben erg blij met je recepten, maar vraag me af, waarom er geen calorieën vermeld staan? Met vriendelijke groet, Liesbeth

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven