koolhydraatarme chocolade mousse

Koolhydraatarme chocolade mousse

Een klassiek dessert is uiteraard een heerlijk chocolade mousse. Dat kun je op verschillende manieren maken. Ik geef hier een heel eenvoudige variant voor een lekker romige koolhydraatarme chocolade mousse. Ik gebruikte slechts een paar ingrediënten, omdat de meeste mensen die wel op voorraad hebben. Er gaat naast slagroom ook mascarpone, zoetstof en cacaopoeder in. Dan bevat het 3.35 gram koolhydraten per portie. Optioneel doe je er nog vanille, eiwitpoeder met smaakjes, nootjes, kaneel en/of speculaaskruiden door. Je kan er lekker naar eigen smaak mee experimenteren, ik hou ‘m lekker simpel.

Toetjes

Bijna nooit eet ik toetjes en zeker niet gelijk na het eten. Dan ben ik meestal verzadigd, dat vind ik zonde. Als ik een gerecht uit de categorie toetje eet is het vaker als snack ’s avonds wat later. Of overdag tussendoor als ik lekkere trek heb. Of euhm stt,… gewoon als ontbijt. Deze chocolade mokkamousse is trouwens ook heel feestelijk!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je deze Koolhydraatarme chocolade mousse

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme chocolade mousse

koolhydraatarme chocolade mousse
Door: Anna-Karina van Denderen
Lekker simpel! Een eenvoudige variant voor een lekker romige koolhydraatarme chocolade mousse met slagroom, mascarpone, zoetstof en cacaopoeder.
4.74 van 23 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 334.85 kcalkoolhydraten 3.35 geiwitten 3.75 gvetten 33.85 gvezels 0.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de slagroom stijf met zoetstof naar smaak.
  • Roer de mascarpone met cacao en twee lepels geslagen room los. Meng het dan met de rest van de slagroom. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe.
  • Verdeel de chocolade mousse over twee glazen en strooi er een snufje cacao (of geraspte chocola) over en wat amandelschaafsel.
  • Neem piepkleine hapjes zo kun je er lekker lang van snoepen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

64 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top