Koolhydraatarme choco fudge met noten

Het moge bekend zijn dat als je een koolhydraatarme leefstijl hanteert, je redelijk veel (goede) vetten moet eten. Er staan al veel recepten voor vetbommen (of liever: energiebommen) op koolhydraatarmrecept.nl, maar daar komt nu nog een heerlijke aanvulling bij in de vorm van koolhydraatarme choco fudge met noten. Je denkt misschien dat je enorm zondigt met deze lekkernij, maar het is juist een essentiële toevoeging om bij een koolhydraatarm eetpatroon af te vallen, en om je verbranding te reguleren. Het lijkt een erg massief geheel als het chocomengsel eenmaal is afgekoeld, maar schijnt bedriegt: de choco fudge is heerlijk smeuïg en smelt in je mond. De voedingswaarde is per stuk kcal 91.82 ⋆ koolhydraten 1.21 g ⋆ eiwitten 2.59 g ⋆ vetten 8.27 g ⋆ vezels 0.35 g.

Advertentie

Eenhaps porties

Vanwege de grote hoeveelheid vet in zo’n energiebom is het vrijwel onmogelijk om er veel van te eten. Dat zou ook onverstandig zijn. Maak ze daarom steeds in een klein formaat. Het is erg handig om er in ieder geval eenhaps porties van te maken. Vanwege het het snel smeltende vet (kokosolie in dit geval), voorkom je daardoor al te vieze handen. Bewaar ze daarom in de koelkast. Koud zijn de brokjes koolhydraatarme choco fudge met noten ook het lekkerste.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme choco fudge met noten

Zo maak je koolhydraatarme choco fudge met noten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme choco fudge met noten

Koolhydraatarme choco fudge met noten

Bij een koolhydraatarme leefstijl heb je energiebommen nodig. Een superlekkere manier daarvoor is deze koolhydraatarme choco fudge met noten!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
rusttijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 91.82 koolhydraten 1.21 geiwitten 2.59 gvetten 8.27 gvezels 0.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)25 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de blanke amandelen in stukjes.
  • Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de erythritol toe en roer tot het één geheel is geworden. Voeg dan één voor één de overige ingrediënten toe, roer goed door. Doe er als laatste de stukjes amandel bij.
  • Neem een kleine rechthoekige (oven)schaal (ongeveer 20 bij 12 cm). Verfrommel een stuk bakpapier, vouw het weer open en strijk glad. Bedek daarmee bodem en zijkanten van het schaaltje.
  • Giet het chocomengsel erin en zet minstens 2,5 uur in de koelkast.
  • Snijd met een goed warm mes in stukjes op bonbon-formaat. Bewaar de koolhydraatarme choco fudge met noten in de koelkast.
  • Geniet elke keer als je er één neemt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven