Wat is dat toch fotogeniek spul 😉 Afgelopen juli verschenen al deze fijne chioggia borrelhapjes. Echter we hadden flink wat chioggia bietjes gekocht bij Groentebroer.nl (#nospon), dus we hielden ruim voldoende over om er nog meer fraais mee te maken. Dat is dit heerlijke bordje koolhydraatarme chioggia carpaccio geworden. Altijd goed met geitenkaas, ook nu gebruikten we weer die fluweelzachte Chavroux geitenkaas als basis. Samen met de pecannoten zo ongelooflijk lekkere combinatie! Al met al bevat 1 lunchportie 5.4 gram koolhydraten.
Chioggia bieten
Voor onze keto carpaccio van chioggia biet gebruiken we de bietjes rauw. Chioggia bieten worden trouwens meestal wel rauw gebruikt, juist om die mooie strepen te behouden. Als je de kleur extra goed wilt behouden kun je de plakjes nog met citroen inwrijven. Chioggia bieten kunnen ook worden gekookt, maar het vruchtvlees zal dan vervagen tot een lichtroze of witte tint. Als je ze wilt garen is roosteren eigenlijk het lekkerst. De bladeren van de chioggiabiet zijn ook eetbaar en kunnen worden gebruikt als vervanging voor spinazie of snijbiet.
Combineren
Chioggia bieten combineren vooral uitstekend met diverse noten en kazen. Niet alleen met pecannoten zoals in dit recept voor koolhydraatarme chioggia carpaccio, maar ook walnoten en amandelen zijn heerlijk! Als kaas is geitenkaas natuurlijk voor de hand liggend. Maar ook zachte gorgonzola, feta of gewone roomkaas is echt lekker. Wil je de bietjes combineren met andere groente in een salade? Denk dan aan wortel of venkel samen met een beetje appel, gember of bosui… eindeloos lekker dus!
Chioggia bietjes bewaren
De bietjes blijven in de koelkast wel 2-3 weken goed. Als je de carpaccio van chioggia biet wilt voorbereiden, maak alles alvast klaar en bewaar de geschaafde plakjes in koud water. Dan kun je de borden samenstellen vlak voor het serveren.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme chioggia carpaccio
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme chioggia carpaccio
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 120 g chioggia biet, 20-24 mooiste plakken
- 20 g veldsla
- 30 g pecannoten, 15 g grof gehakt + 15 g heel laten
Kaasmengsel
- 75 g geitenkaas Chavroux Frais, of blanke roomkaas
- 10 ml olijfolie
- 1 el honingvervanger, naar smaak
- peper, grof gemalen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de bieten, was en dep droog. Schaaf de bieten in dunneplakjes, bij voorkeur op de dunste stand van de mandoline. Leg de plakjes in een kom koud water. Maak de veldsla schoon en hak de helft van de noten grof de rest laat je heel.
Kaasmengsel
- Meng de kaas met de gehakte noten, olijfolie en naar smaak Sweet bee. Proef en breng het mengsel op smaak met peper.
Serveren
- Laat vlak voor het serveren de plakjes biet uitlekken en schik deze dakpansgewijs aan de rand van de borden. Je gebruikt ongeveer 10-12 plakken per bord. Schep het kaasmengsel in het midden. Ik gebruikte daarvoor een kleine ijsschep.
- Verdeel de veldsla en de hele pecannoten (even door wat Steviala sweet bee roeren is extra lekker) over de borden en maal tot slot nog wat verse peper erover. Eet smakelijk en geniet!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet