Koolhydraatarme chioggia carpaccio

koolhydraatarme chioggia carpaccio

Wat is dat toch fotogeniek spul 😉 Afgelopen juli verschenen al deze fijne chioggia borrelhapjes. Echter we hadden flink wat chioggia bietjes gekocht bij Groentebroer.nl (#nospon), dus we hielden ruim voldoende over om er nog meer fraais mee te maken. Dat is dit heerlijke bordje koolhydraatarme chioggia carpaccio geworden. Altijd goed met geitenkaas, ook nu gebruikten we weer die fluweelzachte Chavroux geitenkaas als basis. Samen met de pecannoten zo ongelooflijk lekkere combinatie! Al met al bevat 1 lunchportie 5.4 gram koolhydraten.

Chioggia bieten

Voor onze keto carpaccio van chioggia biet gebruiken we de bietjes rauw. Chioggia bieten worden trouwens meestal wel rauw gebruikt, juist om die mooie strepen te behouden. Als je de kleur extra goed wilt behouden kun je de plakjes nog met citroen inwrijven. Chioggia bieten kunnen ook worden gekookt, maar het vruchtvlees zal dan vervagen tot een lichtroze of witte tint. Als je ze wilt garen is roosteren eigenlijk het lekkerst. De bladeren van de chioggiabiet zijn ook eetbaar en kunnen worden gebruikt als vervanging voor spinazie of snijbiet.

Combineren

Chioggia bieten combineren vooral uitstekend met diverse noten en kazen. Niet alleen met pecannoten zoals in dit recept voor koolhydraatarme chioggia carpaccio, maar ook walnoten en amandelen zijn heerlijk! Als kaas is geitenkaas natuurlijk voor de hand liggend. Maar ook zachte gorgonzola, feta of gewone roomkaas is echt lekker. Wil je de bietjes combineren met andere groente in een salade? Denk dan aan wortel of venkel samen met een beetje appel, gember of bosui… eindeloos lekker dus!

Chioggia bietjes bewaren

De bietjes blijven in de koelkast wel 2-3 weken goed. Als je de carpaccio van chioggia biet wilt voorbereiden, maak alles alvast klaar en bewaar de geschaafde plakjes in koud water. Dan kun je de borden samenstellen vlak voor het serveren.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme chioggia carpaccio

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme chioggia carpaccio

koolhydraatarme chioggia carpaccio
Door: Hans van Deelen
Wat is dat toch fotogeniek spul 😉 Dit heerlijke bordje koolhydraatarme chioggia carpaccio bevat slechts 5.4 gram koolhydraten per portie.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 234.7 koolhydraten 5.4 geiwitten 6 gvetten 20.4 gvezels 3.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kaasmengsel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de bieten, was en dep droog. Schaaf de bieten in dunneplakjes, bij voorkeur op de dunste stand van de mandoline. Leg de plakjes in een kom koud water.
    Maak de veldsla schoon en hak de helft van de noten grof de rest laat je heel.

Kaasmengsel

  • Meng de kaas met de gehakte noten, olijfolie en naar smaak Sweet bee. Proef en breng het mengsel op smaak met peper.

Serveren

  • Laat vlak voor het serveren de plakjes biet uitlekken en schik deze dakpansgewijs aan de rand van de borden. Je gebruikt ongeveer 10-12 plakken per bord. Schep het kaasmengsel in het midden. Ik gebruikte daarvoor een kleine ijsschep.
  • Verdeel de veldsla en de hele pecannoten (even door wat Steviala sweet bee roeren is extra lekker) over de borden en maal tot slot nog wat verse peper erover. Eet smakelijk en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Trefwoorden

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top