Marloes stuurde alweer zo’n heerlijk koolhydraatarm gerecht in, vorige week publiceerden we al haar kip shawarma met andijviesla. Mensen die van oosters getinte recepten houden moeten van deze koolhydraatarme, Chinese Chicken Kung Pao zeker werk maken. Het is op zich heel erg makkelijk om te maken en echt niet veel werk. De meeste tijd is marineertijd en daar hoef je niks voor te doen verder. Maar dat marineren zorgt juist wel voor de fantastische smaak! Misschien heb je sommige ingrediënten niet zo een, twee, drie op voorraad, daarom hebben we er wat alternatieven achter gezet. Dan kun je toch aardig in de buurt komen van dit heerlijke recept.
Voor de koolhydraten hoef je het niet te laten, de chicken kung pao bevat in deze vorm per portie slechts 5.95 gram koolhydraten. Vegetariërs zouden de kip eventueel nog kunnen vervangen door kipstuckjes, tel dan zelf wel even die extra koolhydraten erbij.
Chung pao kip
Chinese Chicken Kung Pao (ook wel Kung Pao-kip of Gong Bao of Kung Po genoemd) is een pittig, roergebakken Chinees gerecht. Het wordt gemaakt met blokjes kip, pinda’s, groenten, peper en bosui. Het klassieke gerecht komt oorspronkelijk uit de provincie Sichuan in het zuidwesten van China. Sichuan is vruchtbaar en produceert rijst, groenten, paddenstoelen en kruiden. Daarom zijn deze ingrediënten veelgebruikt in de Sichuan-keuken. In dit gerecht gebruik je ook Sichuan peperkorrels. Omdat er een importverbod was van die peperkorrels tussen 1986 -2005 in de Verenigde Staten, zijn er in het westen ook vele varianten in omloop met andere peper.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je Chicken Kung Pao
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Chicken Kung Pao
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Kip en marinade
- 2 tl gemberwortel, geraspt
- 1 el witte wijn, (of citroensap als je geen alcohol neemt)
- 1 el sojasaus
- 2½ el water
- 400 g kipstukjes, (ongeveer 2 kipfilets in stukjes gesneden)
Voor de saus
- 1 el sesamolie
- 1 tl witte wijnazijn
- zoetstof, naar smaak, 2 tl Sukrin clear
- 1 el Srirachasaus, of gebruik 0% Sweet Chili (Action) of sambal
- 2 teentjes knoflook, geperst
- handje szechuanpeper, (klik voor info) geroosterd, afgekoeld en gemalen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Begin met de marinade. Gebruik het liefst een afsluitbare glazen kom. Rasp de gember en meng dit in de kom met de witte wijn, sojasaus en water. Voeg de kipstukjes toe en roer deze door de marinade. Dek de schaal af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Saus
- Meng de sesamolie met witte wijnazijn en zoetstof. Voeg vervolgens de Srirachasaus, geperste knoflook en peperkorrels toe. Proef en breng zo nodig verder op smaak. Zet even apart.
- Snijd dan de paprika in stukken.
Bakken
- Roerbak (dus blijf roeren) de gemarineerde kipstukjes 3 minuten in een ruime wok op hoog vuur in sesamolie. Voeg de paprika toe en roerbak nog eens 4 minuten of tot de kip gaar is. Doe alles over in een kom en houd warm.
- Giet vervolgens de saus in de wok en verwarm. Voeg iets water toe als nodig is. Bind de saus eventueel met een mespuntje johannesbroodpitmeel. Meng de gebakken kip door de warme saus en zet het vuur helemaal laag.
Serveren
- Snijd de bosui in ringen.
- Bestrooi de Chicken Kung Pao vlak voor het serveren met de pinda's, bosui en zwarte sesamzaadjes.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet