koolhydraatarme Chicken Kung Pao

Koolhydraatarme Chicken Kung Pao, van Marloes

Marloes stuurde alweer zo’n heerlijk koolhydraatarm gerecht in, vorige week publiceerden we al haar kip shawarma met andijviesla. Mensen die van oosters getinte recepten houden moeten van deze koolhydraatarme, Chinese Chicken Kung Pao zeker werk maken. Het is op zich heel erg makkelijk om te maken en echt niet veel werk. De meeste tijd is marineertijd en daar hoef je niks voor te doen verder. Maar dat marineren zorgt juist wel voor de fantastische smaak! Misschien heb je sommige ingrediënten niet zo een, twee, drie op voorraad, daarom hebben we er wat alternatieven achter gezet. Dan kun je toch aardig in de buurt komen van dit heerlijke recept.

Voor de koolhydraten hoef je het niet te laten, de chicken kung pao bevat in deze vorm per portie slechts 5.95 gram koolhydraten. Vegetariërs zouden de kip eventueel nog kunnen vervangen door kipstuckjes, tel dan zelf wel even die extra koolhydraten erbij. 

Chung pao kip

Chinese Chicken Kung Pao (ook wel Kung Pao-kip of Gong Bao of Kung Po genoemd) is een pittig, roergebakken Chinees gerecht. Het wordt gemaakt met blokjes kip, pinda’s, groenten, peper en bosui. Het klassieke gerecht komt oorspronkelijk uit de provincie Sichuan in het zuidwesten van China. Sichuan is vruchtbaar en produceert rijst, groenten, paddenstoelen en kruiden. Daarom zijn deze ingrediënten veelgebruikt in de Sichuan-keuken.  In dit gerecht gebruik je ook Sichuan peperkorrels. Omdat er een importverbod was van die peperkorrels tussen 1986 -2005 in de Verenigde Staten, zijn er in het westen ook vele varianten in omloop met andere peper.


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

koolhydraatarme Chicken Kung Pao

Zo maak je Chicken Kung Pao

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Chicken Kung Pao

koolhydraatarme Chicken Kung Pao
Door: Marloes
Verrukkelijk Chinees wokgerecht uit de streek Sichuan. Dit is een aangepaste versie van het originele recept. Daarin wordt o.a. maizena gebruikt.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Marineren 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 463.2 kcalkoolhydraten 5.95 geiwitten 55.4 gvetten 23.95 gvezels 4.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kip en marinade

Voor de saus

Verder nodig

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Begin met de marinade. Gebruik het liefst een afsluitbare glazen kom. Rasp de gember en meng dit in de kom met de witte wijn, sojasaus en water. Voeg de kipstukjes toe en roer deze door de marinade. Dek de schaal af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

Saus

  • Meng de sesamolie met witte wijnazijn en zoetstof. Voeg vervolgens de Srirachasaus, geperste knoflook en peperkorrels toe. Proef en breng zo nodig verder op smaak. Zet even apart.
  • Snijd dan de paprika in stukken.

Bakken

  • Roerbak (dus blijf roeren) de gemarineerde kipstukjes 3 minuten in een ruime wok op hoog vuur in sesamolie. Voeg de paprika toe en roerbak nog eens 4 minuten of tot de kip gaar is. Doe alles over in een kom en houd warm.
  • Giet vervolgens de saus in de wok en verwarm. Voeg iets water toe als nodig is. Bind de saus eventueel met een mespuntje johannesbroodpitmeel. Meng de gebakken kip door de warme saus en zet het vuur helemaal laag.

Serveren

  • Snijd de bosui in ringen.
  • Bestrooi de Chicken Kung Pao vlak voor het serveren met de pinda's, bosui en zwarte sesamzaadjes.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top