koolhydraatarme Chicken Kung Pao

Koolhydraatarme Chicken Kung Pao, van Marloes

Marloes stuurde alweer zo’n heerlijk koolhydraatarm gerecht in, vorige week publiceerden we al haar kip shawarma met andijviesla. Mensen die van oosters getinte recepten houden moeten van deze koolhydraatarme, Chinese Chicken Kung Pao zeker werk maken. Het is op zich heel erg makkelijk om te maken en echt niet veel werk. De meeste tijd is marineertijd en daar hoef je niks voor te doen verder. Maar dat marineren zorgt juist wel voor de fantastische smaak! Misschien heb je sommige ingrediënten niet zo een, twee, drie op voorraad, daarom hebben we er wat alternatieven achter gezet. Dan kun je toch aardig in de buurt komen van dit heerlijke recept.

Voor de koolhydraten hoef je het niet te laten, de chicken kung pao bevat in deze vorm per portie slechts 5.95 gram koolhydraten. Vegetariërs zouden de kip eventueel nog kunnen vervangen door kipstuckjes, tel dan zelf wel even die extra koolhydraten erbij. 

Chung pao kip

Chinese Chicken Kung Pao (ook wel Kung Pao-kip of Gong Bao of Kung Po genoemd) is een pittig, roergebakken Chinees gerecht. Het wordt gemaakt met blokjes kip, pinda’s, groenten, peper en bosui. Het klassieke gerecht komt oorspronkelijk uit de provincie Sichuan in het zuidwesten van China. Sichuan is vruchtbaar en produceert rijst, groenten, paddenstoelen en kruiden. Daarom zijn deze ingrediënten veelgebruikt in de Sichuan-keuken.  In dit gerecht gebruik je ook Sichuan peperkorrels. Omdat er een importverbod was van die peperkorrels tussen 1986 -2005 in de Verenigde Staten, zijn er in het westen ook vele varianten in omloop met andere peper.


Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, eigen koolhydraatarm recept met foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

 

koolhydraatarme Chicken Kung Pao

Zo maak je Chicken Kung Pao

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarme Chicken Kung Pao
Recept afdrukken Bewaren
5 van 1 stem

Chicken Kung Pao

Bezoekersrecept

Door: Marloes
Verrukkelijk Chinees wokgerecht uit de streek Sichuan. Dit is een aangepaste versie van het originele recept. Daarin wordt o.a. maizena gebruikt.
Voorbereiden10 min
Koken/oven10 min
Marineren1 uur
Totaal1 uur 20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën 463.2 kcal
Koolhydraten 5.95 g
Eiwit 55.4 g
Vetten 23.95 g
Vezels 4.35 g

Uit recept:

2 porties

Ingrediënten

Kip en marinade

  • 2 tl gember (vers) geraspt
  • 1 el witte wijn (of citroensap als je geen alcohol neemt)
  • 1 el sojasaus
  • el water
  • 400 g kipstukjes (ongeveer 2 kipfilets in stukjes gesneden)

Voor de saus

Verder nodig

Bereiden

  • Begin met de marinade. Gebruik het liefst een afsluitbare glazen kom. Rasp de gember en meng dit in de kom met de witte wijn, sojasaus en water. Voeg de kipstukjes toe en roer deze door de marinade. Dek de schaal af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

Saus

  • Meng de sesamolie met witte wijnazijn en zoetstof. Voeg vervolgens de Srirachasaus, geperste knoflook en peperkorrels toe. Proef en breng zo nodig verder op smaak. Zet even apart.
  • Snijd dan de paprika in stukken.

Bakken

  • Roerbak (dus blijf roeren) de gemarineerde kipstukjes 3 minuten in een ruime wok op hoog vuur in sesamolie. Voeg de paprika toe en roerbak nog eens 4 minuten of tot de kip gaar is. Doe alles over in een kom en houd warm.
  • Giet vervolgens de saus in de wok en verwarm. Voeg iets water toe als nodig is. Bind de saus eventueel met een mespuntje johannesbroodpitmeel. Meng de gebakken kip door de warme saus en zet het vuur helemaal laag.

Serveren

  • Snijd de bosui in ringen.
  • Bestrooi de Chicken Kung Pao vlak voor het serveren met de pinda's, bosui en zwarte sesamzaadjes.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 1.441 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.