koolhydraatarme chiapudding met kiwi en aardbei

Koolhydraatarme chiapudding met kiwi en aardbei

Mag jij graag af en toe een pudding eten na het eten of juist als ontbijt? Dan is deze koolhydraatarme chiapudding met kiwi en aardbei echt iets voor jou! Zo’n mooi gevuld glas is om te zien al een feestje. Bovendien is chiapudding heel handig vooraf te maken voor een paar dagen. Het is dus eigenlijk ook een ‘overnight’ ontbijt. Zo pak je ‘s morgens makkelijk toch een snel en voedzaam ontbijt mee! Je kunt het niet alleen inzetten als ontbijt maar ook als nagerecht of tussendoortje. Neem dan liever wel halve porties. Met de basis van deze ketopudding varieer je er makkelijk op los. Want je kunt in plaats van kiwi en aardbei ook gerust een handje gemengde noten of wat koolhydraatarme granola erop strooien als je dat lekkerder vindt.

Advertentie

Chiazaad unieke eigenschappen!

Chiazaad smaakt van zichzelf eigenlijk naar niks. Verder absorbeert het enorme hoeveelheden vocht en vormt zo een gel. Dat zijn 2 heel unieke eigenschappen en maakt vervanging (zonder van alles aan de recepten te wijzigen) in de meeste recepten eigenlijk onmogelijk. Maar die eigenschappen maken het zeer geschikt als bindmiddel en/of voor pudding. Het bevat veel vezels, kalium, ijzer, selenium, eiwitten, calcium, Omega-3, antioxidanten, borium, foliumzuur en magnesium. Samen met de kokosmelk en het fruit is deze koolhydraatarme chiapudding met kiwi en aardbei dan ook zeer gezond en voedzaam. Bevat per portie kcal 303.1 ⋆ koolhydraten 5.45 g ⋆ eiwitten 3.55 g ⋆ vetten 27.75 g ⋆ vezels 6.35 g.

Let op!

Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme chiapudding met kiwi en aardbei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme chiapudding met kiwi en aardbei

Deze koolhydraatarme chiapudding met kiwi en aardbei is om te zien al een feestje! Bovendien is chiapudding heel handig vooraf te maken. Zo pak je ‘s morgens makkelijk toch een snel en voedzaam ontbijt mee!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Laten staan – Opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie, incl. het fruit
kcal 303.1 koolhydraten 5.45 geiwitten 3.55 gvetten 27.75 gvezels 6.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Basis chiapudding

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng het chiazaad met kokosmelk, zout en een paar druppels zoetstof in een afsluitbare pot. Doe de deksel erop, schud even en laat een minuutje staan. Schud daarna nogmaals. Het chiazaad moet blijven zweven en niet direct naar de bodem zakken. Proef en voeg zo nodig nog zoetstof toe.
    Zet minstens 2 uur koel weg, of beter nog een hele nacht.

Serveren

  • Snijd vlak voor het serveren 4 dunne plakjes uit het midden van een kiwi en de rest in kleine blokjes. Druk de plakjes tegen het glas. Schep de pudding erin en top af met blokjes kiwi en een halve aardbei.

Bewaren

  • Chiapudding kun je tot wel 3-4 dagen afgesloten en koel bewaren. Dus maak gerust wat meer van deze basis.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven