koolhydraatarme carpaccio van rettich

Koolhydraatarme carpaccio van rettich en paprika

Het leuke van deze superlekkere koolhydraatarme carpaccio van rettich en paprika is dat het geen vlees bevat maar groente! De meeste mensen zullen bij carpaccio waarschijnlijk het eerst aan dun gesneden ossenhaas denken. Dat is de overbekende klassieker, al dan niet met een gemengde salade, pijnboompitjes, lekker verse basilicumpesto en Parmezaanse kaas. Maar je kunt ook van groente de heerlijkste carpaccio maken. Met onze plantaardige carpaccio maak je al je tafelgenoten blij. Want of je gasten nu wel of geen vlees eten, deze kun je echt aan iedereen serveren. We hebben kokosyoghurt gebruikt in de dressing, dus het is helemaal veganistisch! Al met bevat het gerecht: calorieën 60.25 kcal ⋆ koolhydraten 5.75 g ⋆ eiwitten 1.15 g ⋆ vetten 2.85 g ⋆ vezels 2.6 g per lunchportie. Serveer je het liever als keto voorgerecht? Neem dan halve porties en reken ook de helft van de voedingswaarden.

Advertentie

Carpaccio: wenken en variatietips

Voordat iemand denkt dat dit recept niets met carpaccio te maken heeft: het woord ‘carpaccio’ betekent in het Italiaans gewoon ‘dun gesneden’. En dat is precies wat ik gedaan heb, de mandoline op de dunste stand gezet en de rettich komt er heel mooi dun gesneden uit. Perfect voor deze koolhydraatarme carpaccio van rettich en paprika. Wees verder niet te zuinig met de dressing en doe ook beslist die aardbei erbij, want dat is echt hemels lekker. Ik twijfelde of ik de aardbei als moes in de dressing zou doen, uiteindelijk koos ik ervoor om ‘m in stukjes erbij te geven.

Wil je variëren op deze rettichcarpaccio, of kun je geen rettich krijgen? Neem dan dunne plakjes courgette, komkommer of koolrabi, of een combinatie ervan. Overigens kun je de groente carpaccio ook heel goed voorbereiden (en meenemen), mocht je het bijvoorbeeld voor een picknick of met kerst willen maken. PS: We maakten al eerder groente carpaccio, hieronder zie je een paar voorbeelden. Stuk voor stuk erg lekker!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme carpaccio van rettich en paprika

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme carpaccio van rettich

Koolhydraatarme carpaccio van rettich en paprika

Met deze groente carpaccio maak je al je tafelgenoten blij. Want we hebben kokosyoghurt gebruikt in de dressing dus het is helemaal veganistisch! Dus of je gasten nu wel of geen vlees eten, deze kun je echt aan iedereen serveren.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ook gebruikt

  • mandoline keukenschaaf

Voedingswaarde

Per lunch portie (voor een voorgerecht voldoende voor dubbel zoveel personen,)
kcal 60.25 koolhydraten 5.75 geiwitten 1.15 gvetten 2.85 gvezels 2.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 lunch porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de rettich met de dunschiller en snijd er dunne plakjes van. Dat gaat het best op een mandoline op de fijnste stand.
  • Hak de paprika in ultra kleine blokjes. Snijd de aardbei in kwarten.
  • Meng voor de dressing de (plantaardige) yoghurt met citroensap en vers gesneden dille. Proef en breng goed op smaak met zoetstof, flink wat peper en een snufje zout. Het is leuk als je de dressing kunt druppelen, dus ik gebruik ook een beetje water om de dressing te verdunnen.
  • Schik de rettich carpaccio op de borden en verdeel de paprika erover, druppel de dressing erover en leg de aardbei in het midden.

Tips

  • Wees niet te zuinig met de dressing en de peper. Doe ook beslist die aardbei erbij, want dat is echt hemels lekker. Ik twijfelde of ik de aardbei als moes in de dressing zou doen, uiteindelijk koos ik ervoor om 'm los erbij te geven. Maar voel je vrij om het anders te doen!
  • Wil je variëren op deze rettichcarpaccio, of kun je geen rettich krijgen? Neem dan dunne plakjes courgette, komkommer of koolrabi, of een combinatie ervan. Overigens kun de groente carpaccio ook heel goed voorbereiden (en alles los meenemen), mocht je het bijvoorbeeld met kerst of voor een picknick willen serveren.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Koolhydraatarme carpaccio van rettich en paprika”

  1. Effe; wat ziet dat er beeldschoon uit. Naast het feit dat jullie recepten altijd heel lekker zijn, is jullie presentatie ook altijd zo mooi enneh, eten doe je tenslotte ook met je ogen.
    Keep it cool de komende dagen en geniet van de zomer. Liefs, ook van P.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven