koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Cannelloni is toch pasta met heel veel koolhydraten? Ja inderdaad, maar deze gezonde koolhydraatarme cannelloni van aubergine bevat géén tarwepasta. Het lekkerste van Italiaanse pastagerechten is natuurlijk de tomatensaus en de kaas. Dus niet zo zeer het gebruikte deeg. Daarom juist vind ik deze koolhydraatarme cannelloni van aubergine veel lekkerder dan de originele tarweversie. Plakken gegrilde aubergine met een fluweelzachte, romige kaasvulling erin. Vervolgens overgoten met onze befaamde homemade Italiaanse tomatensaus! Immers zulk lekker Italiaans, koolhydraatarm, én supergezond eten! Dat heeft helemaal niks met karig diëten te maken. Het is een behoorlijk voedzaam gerecht: calorieën 447.15 kcal ⋆ koolhydraten 12.55 g ⋆ eiwitten 26.45 g ⋆ vetten 30 g ⋆ vezels 7.5 g per portie.

Variatietips koolhydraatarme cannelloni

Het is op zich een ontzettend overzichtelijke ingrediëntenlijstje. Je moet wel even rekening houden met deze Italiaanse tomatensaus. Bij ons ligt dat standaard in de diepvries. Mocht je dat niet hebben neem dan een kant-en-klaar versie zonder toegevoegde suikers. Wij gebruiken zelf het liefst deze passata. Check altijd zelf het aantal koolhydraten en let voor de aardigheid ook op het zoutgehalte. 

Zachte kaasvulling

Ben je na een paar keer de aubergine een beetje beu?  Neem dan gerust eens een andere groente. Denk aan repen courgette. Of snijd eens plakken van een pompoen. Gebruik rettich of koolbladeren om koolhydraatarme cannelloni te maken. Ook aan de vulling zelf kun je een eigen draai geven, zolang het maar koolhydraatarm is. Wij gebruiken in dit recept een geheel zachte kaasvulling. Maar je kunt er voor de afwisseling stukjes paprika, bleekselderij of noten aan toevoegen. Wat ik niet snel zou veranderen is de tomatensaus. Die maakt het wel echt lekker Italiaans!

Italiaans koolhydraatarm

Na de Chinees deed al snel de Italiaan zijn intrede op culinair gebied. In de tweede helft van de vorige eeuw verspreidden Italiaanse seizoenarbeiders zich in grote getallen over Noord-Europa. Met als gevolg dat niet lang daarna pizza en pasta in Nederland geïntroduceerd werd. Opeens rezen overal Pizzeria’s als paddenstoelen uit de grond! Op de kaart stonden naast de populaire pizza uiteraard ook salade Caprese, lasagne en cannelloni. Van al deze gerechten hebben wij wel een of meer koolhydraatarme varianten op de website. Want koolhydraatarm Italiaans  eten is immers ook gewoon verrukkelijk!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme cannelloni van aubergine
koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Zo maak je koolhydraatarme cannelloni

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme cannelloni van aubergine

koolhydraatarme cannelloni van aubergine
Door: Anna-Karina van Denderen
Verrukkelijke koolhydraatarme cannelloni van aubergine met een fluweelzachte kaasvulling erin. Vervolgens overgoten met onze befaamde homemade Italiaanse tomatensaus!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie 
calorieën 447.15 kcalkoolhydraten 12.55 geiwitten 26.45 gvetten 30 gvezels 7.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Ontdooi de homemade tomatensaus. Bij ons ligt dat standaard in de diepvries. Of neem passata.

Aubergine grillen

  • Snijd de aubergine in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken aan beide zijden beetgaar in een grill- of koekenpan, of onder de grill van de oven. Je moet ongeveer 14 rolletjes kunnen maken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.

Vulling

  • Meng voor de vulling de ricotta met geitenkaas door elkaar tot een smeuïg geheel. Proef en breng op smaak met peper, zout en een drupje citroensap. Verdeel de vulling over de plakken aubergine en rol ze vanaf de korte kant op. Maak zo ongeveer 14 rolletjes.
  • Leg de koolhydraatarme cannelloni met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal. Bak 10-15 minuten of tot ze goed gaar zijn.
  • Verwarm ondertussen de tomatensaus in een pannetje, rasp Parmezaanse kaas en snijd de basilicum in reepjes.

Serveren

  • Verdeel de koolhydraatarme cannelloni over de borden, schep de saus erover. Bestrooi met Parmezaanse kaas en maak tot slot af met wat verse basilicum. Oh my, ga daar maar eens goed voor zitten en geniet!

Variatie

  • Je kunt de koolhydraatarme cannelloni ook met plakken courgette maken, die hoeven minder lang te garen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top