koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Cannelloni is toch pasta met heel veel koolhydraten? Ja, maar deze gezonde koolhydraatarme cannelloni van aubergine bevat geen tarwepasta! Het lekkerste van Italiaanse pastagerechten is natuurlijk de tomatensaus en de kaas. Dus niet zo zeer het gebruikte deeg. Waarschijnlijk juist daarom vind ik deze koolhydraatarme cannelloni van aubergine veel lekkerder dan de originele tarweversie. Plakken gegrilde aubergine met een fluweelzachte, romige kaasvulling erin, overgoten met onze befaamde homemade Italiaanse tomatensaus! En bovendien: te weten dat je gezonde groenten binnenkrijgt doet ook iets met je ‘ik ben goed bezig’ gevoel. Dat je lekker Italiaans koolhydraatarm én supergezond eet; dat heeft helemaal niks met karig diëten te maken!

Variatietips koolhydraatarme cannelloni

Het is op zich een ontzettend overzichtelijke ingrediëntenlijstje. Je moet wel even rekening houden met deze Italiaanse tomatensaus. Bij ons ligt dat standaard in de diepvries. Mocht je dat niet hebben neem dan een kant en klaar versie ZONDER toegevoegde suikers. Check het aantal koolhydraten, want sommige sauzen bevatten echt veel suiker!

koolhydraatarme cannelloni van aubergine

 

koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Als je na een paar keer de aubergine misschien een beetje beu bent, neem dan eens een andere groente. Denk aan repen courgette of snijd eens plakken van een pompoen of gebruik rettich of koolbladeren om koolhydraatarme cannelloni te maken. Ook aan de vulling zelf kun je een eigen draai geven, zolang het maar koolhydraatarm is. Wij gebruiken in dit recept een geheel zachte kaasvulling. Maar ik kan me voorstellen dat je daar voor de afwisseling stukjes paprika of bleekselderij of noten aan toe zou voegen. Wat ik niet snel zou veranderen is de tomatensaus, die maakt het wel echt lekker Italiaans! Kortom zo eet je geen twee keer hetzelfde gerecht en stimuleer je jezelf om smaken te ontdekken. Koken wordt dan zoveel leuker!

 

Italiaans koolhydraatarm

Na de Chinees deed denk ik al snel de Italiaan zijn intrede op culinair gebied. In de tweede helft van de vorige eeuw verspreidden Italiaanse seizoenarbeiders zich in grote getallen over Noord-Europa. Met als gevolg dat niet lang daarna de pizza en pasta in Nederland geïntroduceerd werd. Opeens rezen overal Pizzeria’s als paddenstoelen uit de grond! Op de kaart stonden naast de populaire pizza uiteraard ook salade caprese, lasagne en cannelloni! Van al deze gerechten hebben wij wel een of meer koolhydraatarme varianten op de website. Italiaans koolhydraatarm eten is ook gewoon verrukkelijk!

Ook lekker:

Zo maak je koolhydraatarme cannelloni

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme cannelloni van aubergine

koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Door Anna-Karina Geplaatst januari 11, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties 14 rolletjes
  • Koolhydraten: 9 gr khd per portie (7 rolletjes) (2 porties 14 rolletjes uit recept)
  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 45 minuten

Verrukkelijke koolhydraatarme cannelloni van aubergine met een fluweelzachte kaasvulling erin, overgoten met onze befaamde homemade Italiaanse tomatensaus!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontdooi de tomatensaus (2,8 khd per 100 ml ). Het recept voor de zelfgemaakte tomatensaus vind je hier. Bij ons ligt dat standaard in de diepvries. Mocht je dat niet hebben neem dan een kant en klaar versie ZONDER toegevoegde suikers en check het aantal koolhydraten, want sommige sauzen bevatten echt veel suiker!
  2. Snijd de aubergine in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken aan beide zijden. Dat kan in een grill- of koekenpan (porties) of onder de grill van de oven. Maak ze niet té gaar, dan wordt het snot *YAK*. Leg ze na het grillen op een plat bord. Wij gebruikten niet precies alle plakken. We hadden 14 rolletjes.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
  4. Meng voor de vulling de ricotta met geitenkaas door elkaar tot een smeuïg geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Optioneel een drupje citroen. Verdeel de vulling over de plakken aubergine en rol ze vanaf de korte kant op. Leg de cannelloni met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal. Bak de rolletjes 10-15 minuten of tot ze goed warm zijn.
  5. Verwarm ondertussen de tomatensaus in een pannetje, rasp de parmezaan en snijd de basilicum in reepjes.
  6. Verdeel de koolhydraatarme cannelloni over de borden, schep er saus over. Bestrooi met Parmezaanse kaas en maak af met wat verse basilicum. Oh my, ga daar maar eens goed voor zitten en geniet!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “Koolhydraatarme cannelloni van aubergine”

Ken je onze twee kookboeken al?

132 Shares
Share57
Pin75
Tweet
+1
132 Shares
Share57
Pin75
Tweet
+1