koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Cannelloni is toch pasta met heel veel koolhydraten? Ja inderdaad, maar deze gezonde koolhydraatarme cannelloni van aubergine bevat geen tarwepasta. Het lekkerste van Italiaanse pastagerechten is natuurlijk de tomatensaus en de kaas. Dus niet zo zeer het gebruikte deeg. Daarom juist vind ik deze koolhydraatarme cannelloni van aubergine veel lekkerder dan de originele tarweversie. Plakken gegrilde aubergine met een fluweelzachte, romige kaasvulling erin. Vervolgens overgoten met onze befaamde homemade Italiaanse tomatensaus! Immers zulk lekker Italiaans, koolhydraatarm, én supergezond eten! Dat heeft helemaal niks met karig diëten te maken!

Variatietips koolhydraatarme cannelloni

Het is op zich een ontzettend overzichtelijke ingrediëntenlijstje. Je moet wel even rekening houden met deze Italiaanse tomatensaus. Bij ons ligt dat standaard in de diepvries. Mocht je dat niet hebben neem dan een kant-en-klaar versie zonder toegevoegde suikers. Wij gebruiken zelf het liefst deze passata. Check altijd zelf het aantal koolhydraten en let voor de aardigheid ook op het zoutgehalte. 

Zachte kaasvulling

Ben je na een paar keer de aubergine een beetje beu?  Neem dan gerust eens een andere groente. Denk aan repen courgette. Of snijd eens plakken van een pompoen. Gebruik rettich of koolbladeren om koolhydraatarme cannelloni te maken. Ook aan de vulling zelf kun je een eigen draai geven, zolang het maar koolhydraatarm is. Wij gebruiken in dit recept een geheel zachte kaasvulling. Maar je kunt er voor de afwisseling stukjes paprika, bleekselderij of noten aan toevoegen. Wat ik niet snel zou veranderen is de tomatensaus. Die maakt het wel echt lekker Italiaans!

Italiaans koolhydraatarm

Na de Chinees deed al snel de Italiaan zijn intrede op culinair gebied. In de tweede helft van de vorige eeuw verspreidden Italiaanse seizoenarbeiders zich in grote getallen over Noord-Europa. Met als gevolg dat niet lang daarna pizza en pasta in Nederland geïntroduceerd werd. Opeens rezen overal Pizzeria’s als paddenstoelen uit de grond! Op de kaart stonden naast de populaire pizza uiteraard ook salade Caprese, lasagne en cannelloni. Van al deze gerechten hebben wij wel een of meer koolhydraatarme varianten op de website. Want koolhydraatarm Italiaans  eten is immers ook gewoon verrukkelijk!

koolhydraatarme cannelloni van aubergine

koolhydraatarme cannelloni van aubergine

koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Ook lekker:

Zo maak je koolhydraatarme cannelloni

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Koolhydraatarme cannelloni van aubergine

Verrukkelijke koolhydraatarme cannelloni van aubergine met een fluweelzachte kaasvulling erin. Vervolgens overgoten met onze befaamde homemade Italiaanse tomatensaus!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, oven
Voorbereiden: 30 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 45 min

Koolhydraten - hoeveelheid

9 gram koolhydraten per portie (7 rolletjes)
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Vulling

Bereiden

  • Ontdooi de homemade tomatensaus (2,8 khd per 100 ml). Bij ons ligt dat standaard in de diepvries. Of neem passata.
Aubergine grillen
  • Snijd de aubergine in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken aan beide zijden beetgaar in een grill- of koekenpan, of onder de grill van de oven. Je moet ongeveer 14 rolletjes kunnen maken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
Vulling
  • Meng voor de vulling de ricotta met geitenkaas door elkaar tot een smeuïg geheel. Proef en breng op smaak met peper, zout en een drupje citroensap. Verdeel de vulling over de plakken aubergine en rol ze vanaf de korte kant op. Maak zo ongeveer 14 rolletjes.
  • Leg de koolhydraatarme cannelloni met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal. Bak 10-15 minuten of tot ze goed gaar zijn.
  • Verwarm ondertussen de tomatensaus in een pannetje, rasp Parmezaanse kaas en snijd de basilicum in reepjes.
Serveren
  • Verdeel de koolhydraatarme cannelloni over de borden, schep de saus erover. Bestrooi met Parmezaanse kaas en maak tot slot af met wat verse basilicum. Oh my, ga daar maar eens goed voor zitten en geniet!
Variatie
  • Je kunt de koolhydraatarme cannelloni ook met plakken courgette maken, die hoeven minder lang te garen.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties op “Koolhydraatarme cannelloni van aubergine”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

296 Shares
Share88
Pin208
Tweet