Dat ik dol ben op de oven wist je allang toch? Alles wat je erin stopt komt er een stuk lekkerder uit! Dit is het derde recept in ons drieluik ‘bijgerechten met ei”. Maar deze makkelijke koolhydraatarme broccolisoufflé is niet alleen geschikt als bijgerecht maar ook perfect als hartige lunch. En heb je een frisse salade of romig soepje, dan voeg je op deze manier nog een mooie hoeveelheid eiwit toe aan je hoofdmaaltijd. Voor de nodige verzadiging is dat wel zo fijn. Per portie reken je met 1.4 gram koolhydraten.
Nog makkelijker?
In de koolhydraatarme broccolisoufflé verwerken we naast broccoli ook spek, paprika en natuurlijk eieren. Maar ons geheim zit ‘m in de ricotta, dat maakt de soufflé minder gevoelig voor inzakken en het smaakt minder weeïg dan een soufflé met uitsluitend ei. Als je moeite hebt met eieren splitsen en eiwit stijf kloppen kun je er ook voor kiezen om de eieren (zonder schaal natuurlijk) te mengen met de andere ingrediënten, zoals bij de bloemkoolcake met noten.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme broccolisoufflé
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme broccolisoufflé
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g broccoli
- 50 g spek of spekblokjes, in blokjes of ham
- ½ paprika
- 4 eieren
- enkele druppels citroensap
- 100 g ricotta
- peper
- selderij- of kruidenzout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Breek de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 4 minuten beetgaar, giet af en stoom droog in de pan. Houd wat plakjes broccoli achter voor de garnering.
- Bak de spekblokjes knapperig. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en bak deze even mee.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een hittebestendige soufflléschaal in.
- Splits de eieren. (De eiwitten het best opvangen in een metalen of glazen beslagkom die je eerst even met citroensap ontvet, zie tekst voor meer tips!)
- Meng de stukjes broccoli (zo nodig iets kleiner maken) en het spek/paprikamengsel, met de ricotta en de eigelen.
- Klop de eiwitten helemaal stijf met een paar druppels citroensap. Spatel dit deel voor deel in een paar slagen door het broccoli/spek/paprikamengsel. Houd zoveel mogelijk lucht erin, dus niet roeren maar rustig spatelen met een brandschone spatel. Proef even en breng zo nodig op smaak met peper en selderijzout.
- Doe over in de soufflléschaal en bak de koolhydraatarme broccolisoufflé 30 minuten of tot hij goudbruin kleurt! Serveer onmiddellijk.
- Schep de koolhydraatarme broccolisoufflé op een schaaltje en smul ze!
Over?
- Zowel warm als koud heerlijk & voedzaam. Hou je over? Eet het als hartig ontbijt of stop het in je lunchbox.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
het is waanzinnig lekker, 1 klein puntje in je recept staat meng het door het ei/ prei mengsel. i.p.v ricotta spek en parika mensel. verder is het weer een fantastisch recept
Geweldig dat je dat ziet Miranda, dank je! (dat krijg je als je drie soufflés tegelijk aan het uitwerken bent…)