Koolhydraatarme broccolisoufflé

koolhydraatarme broccolisoufflé

Dat ik dol ben op de oven wist je allang toch? Alles wat je erin stopt komt er een stuk lekkerder uit! Dit is het derde recept in ons drieluik ‘bijgerechten met ei”. Maar deze makkelijke koolhydraatarme broccolisoufflé is niet alleen geschikt als bijgerecht maar ook perfect als hartige lunch. En heb je een frisse salade of romig soepje, dan voeg je op deze manier nog een mooie hoeveelheid eiwit toe aan je hoofdmaaltijd. Voor de nodige verzadiging is dat wel zo fijn. Per portie reken je met 1.4 gram koolhydraten.

Nog makkelijker?

In de koolhydraatarme broccolisoufflé verwerken we naast broccoli ook spek, paprika en natuurlijk eieren. Maar ons geheim zit ‘m in de ricotta, dat maakt de soufflé minder gevoelig voor inzakken en het smaakt minder weeïg dan een soufflé met uitsluitend ei. Als je moeite hebt met eieren splitsen en eiwit stijf kloppen kun je er ook voor kiezen om de eieren (zonder schaal natuurlijk) te mengen met de andere ingrediënten, zoals bij de bloemkoolcake met noten

♥ Ook lekker:

koolhydraatarme broccolisoufflé

koolhydraatarme broccolisoufflé

Zo maak je koolhydraatarme broccolisoufflé

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


koolhydraatarme broccolisoufflé

Koolhydraatarme broccolisoufflé

Door: Anna-Karina van Denderen
Eet de koolhydraatarme broccolisoufflé als voor- of bijgerecht of als hartige lunch. Heerlijk bij een frisse salade of romig soepje.
5 van 2 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 107.73 kcalkoolhydraten 1.4 geiwitten 8.27 gvetten 7.4 gvezels 1.63 g
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Europees
Trefwoord eiergerecht, oven, tapas, mezze, sushi
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breek de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 4 minuten beetgaar, giet af en stoom droog in de pan. Houd wat plakjes broccoli achter voor de garnering.
  • Bak de spekblokjes knapperig. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en bak deze even mee.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een hittebestendige soufflléschaal in.
  • Splits de eieren. (De eiwitten het best opvangen in een metalen of glazen beslagkom die je eerst even met citroensap ontvet, zie tekst voor meer tips!)
  • Meng de stukjes broccoli (zo nodig iets kleiner maken) en het spek/paprikamengsel, met de ricotta en de eigelen.
  • Klop de eiwitten helemaal stijf met een paar druppels citroensap. Spatel dit deel voor deel in een paar slagen door het broccoli/spek/paprikamengsel. Houd zoveel mogelijk lucht erin, dus niet roeren maar rustig spatelen met een brandschone spatel. Proef even en breng zo nodig op smaak met peper en selderijzout.
  • Doe over in de soufflléschaal en bak de koolhydraatarme broccolisoufflé 30 minuten of tot hij goudbruin kleurt! Serveer onmiddellijk.
  • Schep de koolhydraatarme broccolisoufflé op een schaaltje en smul ze!

Over?

  • Zowel warm als koud heerlijk & voedzaam. Hou je over? Eet het als hartig ontbijt of stop het in je lunchbox.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
miranda
miranda
13 dagen geleden

5 sterren
het is waanzinnig lekker, 1 klein puntje in je recept staat meng het door het ei/ prei mengsel. i.p.v ricotta spek en parika mensel. verder is het weer een fantastisch recept