Koolhydraatarme borrelhapjes

Koolhydraatarme borrelhapjes

Heel geschikt als koolhydraatarme borrelhapjes de kaassticks die ik maakte. Ik kende natuurlijk het fenomeen kaas in de magnetron al van de rookkaascrackers, die zijn echt heerlijk maar … ik wilde iets zonder dat mijn keuken gelijk naar rook zou stinken. Dus met 30+ kaas was een tip in een Facebookgroep (dank Diana). Tegen de tijd dat ik de ideale versie van mijn eigen kaassticks had gevonden, was officieel de lunchtijd al voorbij. Toch wist ik van een paar restjes in de koelkast en diepvries snel een onverwacht feestelijke lunch te bouwen. ‘Vier het leven’, zoals onze vriendin Astrid altijd zegt!

Zie ook deze uitgebreide verzameling borrelhapjes en amuses.

Meer Koolhydraatarme borrelhapjes eigenlijk dan een lunch, ik plaats het omdat het jullie wellicht op leuke ideeën brengt! Kijk eens wat er in je koelkast ligt en hoe ver je komt met een paar leuke koolhydraatarme borrelhapjes. TIP: Nooit een overgebleven quiche wegdoen, vries ‘m in. Ontdooien in de magnetron, lauwwarm een welkome afwisseling bij de andere snacks op zo’n borrelplankje!

Aantal koolhydraten (per stuk) van de Koolhydraatarme borrelhapjes: Kaassticks van 2 plakken kaas 0khd, snoeptomaatjes 0,6 khd, boomstammetjes 1,1 khd (vegetarische kipfilet Tivall met fijngesneden bleekselderij)  en uitgesneden eenhaps broccoliquiche  (Quiche van overgebleven broccoli notencrumble met bakje kruidenroomkaas en 3 eieren  in springvorm 35 minuten gebakken).

Klik voor vergrotingen

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

3 Shares
Share2
Pin1
Tweet