Koolhydraatarme bonbons, van Mieke

koolhydraatarme bonbons

Mieke stuurde dit recept in voor lekkere koolhydraatarme bonbons. Ze hebben een frisse limoen (of citroen) smaak en ze smelten makkelijk weg in je mond. Omdat de basis kokosolie is (dus koel bewaren!) werken ze ook als vetbom. Dat is ideaal als je nog wat vetten nodig hebt voor je dagtotaal. Mieke stuurde het recept in met zonnebloempitten en sesamzaad. Maar geeft er direct de suggestie bij er vooral mee te experimenteren. Diverse noten, verse gember, suikervrije gembersiroop etc. We moesten nog even heen en weer mailen om de precieze hoeveelheden duidelijk te krijgen. En ik heb voor de zekerheid zelf even een lading gemaakt. Het recept heb ik ook zoveel mogelijk in grammen omgezet, zodat ik de voedingswaarden kon uitrekenen: per stuk bevatten deze bonbonnetjes: calorieën 48.75 kcal ⋆ koolhydraten 0.4 g ⋆ eiwitten 0.73 g ⋆ vetten 4.87 g ⋆ vezels 0.28 g.

Mieke schreef:

Omdat ik diabetes type 1 patiënt ben, heb ik alle snelle koolhydraten uit mijn voedsel verbannen. Veel mensen uit mijn omgeving hebben met me te doen, omdat ik geen taart, chips en snoep eet. Terwijl het zo is dat ik pas echt zielig ben wanneer ik dat allemaal wel zou eten. Immers dan gaan mijn bloedglucosewaarden van heel hoog naar heel laag en dat is pas echt vervelend. Omdat ik bij de koffie of thee mezelf ook regelmatig iets lekkers gun, ben ik een aantal jaren geleden gaan experimenteren met het maken van koolhydraatarme bonbons. Door de jaren heen is het recept geëvolueerd tot dit recept.

Vergis je niet in de tijd die erbij staat want dat is vooral opstijven… je maakt ze echt in een handomdraai!

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatarme bonbons

Zo maak je koolhydraatarme bonbons van Mieke

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Bezoekersrecept

Koolhydraatarme bonbons, van Mieke

koolhydraatarme bonbons
Door: Mieke
Deze koolhydraatarme bonbons zijn leuk om op voorraad te hebben. Je bewaart ze in de koelkast of diepvries. Ze werken ook als vetbom.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 min

Ook gebruikt

  • bonbonvorm

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 48.75 koolhydraten 0.4 geiwitten 0.73 gvetten 4.87 gvezels 0.28 g
Hoeveelheid (aan te passen)26 stuks à 13,5 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rasp de schil van de limoen en pers ‘m uit. Houd sap en rasp even gescheiden.
  • Meng de cacaopoeder met psylliumvezel, zonnebloempitten, sesamzaad, peper en zout in een tweede kom. Zet apart.
  • Verwarm de kokosolie in een steelpannetje tot het helemaal vloeibaar is (niet laten koken), doof het vuur.
    Meng het cacao-pittenmengsel, zoetstof, limoenrasp en 25 ml limoensap goed door de warme kokosolie. Proef en voeg zoetstof en eventueel iets meer limoensap naar smaak toe. Roer goed door.
  • Laat iets afkoelen, roer even door en verdeel de massa met een lepeltje over een flexibele siliconen chocoladevorm. TIP: sommige vormen zijn erg flexibel. Om knoeien te voorkomen zet je de vorm voor het vullen eerst op een snijplank en zet de vorm met snijplak en al in de koelkast.
  • Laat de bonbons minstens 2 uur hard worden in de koelkast. Druk de bonbons daarna uit de vorm en bewaar in een goed afsluitbaar bakje of zakje in de koelkast.

Varieer!

  • Je kunt naar hartenlust variëren met andere ingrediënten. Diverse noten, verse gember, suikervrije gembersiroop etc.

Noot Anna-Karina

  • Ik heb het recept zelf even gemaakt om de juiste hoeveelheden te wegen. Ik haalde 26 bonbons uit dit recept, mijn holtes zijn 13,5 ml per stuk. Als je een ijsblokjesvorm gebruikt, dan zullen de bonbons groter zijn, die holtes zijn namelijk zo’n 18-25 ml!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top