koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Deze hartige koolhydraatarme bloemkoolcake met noten is enorm veelzijdig en supermakkelijk om te maken. Je hebt er ook maar weinig ingrediënten voor nodig. Op elk moment van de dag en bij elke gelegenheid in te zetten. Of je het nu warm, lauwwarm of koud eet. Op hoogtijdagen, zoals kerst en Pasen of bij een vriendendiner of in een buffet. Hou je iets over, dan stop je het makkelijk in je lunchbox of je eet het als makkelijk hartig ontbijt. Ook dat kan, want deze bloemkoolcake smaakt écht altijd. En ik denk ook dat ik geen mensen ken die dit niet gaan lusten. Koolhydraten zitten er nauwelijks in: 1.3 gram koolhydraten per plakje! Als bijgerecht serveer je 2 of 3 plakjes per persoon. Al met al echt een toppertje voor op je vaste lijst! Gauw opslaan in je persoonlijke kookschrift dus. Veel plezier ermee! Zie voor serveertips het recept.

Advertentie


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme bloemkoolcake met noten
koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Zo maak je koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Met een paar eenvoudige aandachtspunten lukt het iedereen om een koolhydraatarme bloemkoolcake met noten te maken. Veelzijdig in te zetten als bijgerecht!
4.78 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ook gebruikt

  • cakevorm 20 x 10 cm

Voedingswaarde

Per plak (2 of 3 plakken per persoon is een mooie portie)
kcal 70.87 koolhydraten 1.3 geiwitten 3.81 gvetten 5.53 gvezels 0.68 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 plakken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

  • 30 g hazelnoot, gehakt, of gemengde noten naar keus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breek de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 minuten, giet af en stoom droog in de pan.
  • Snipper ondertussen de ui en bak deze in wat olijfolie glazig.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een cakevorm van 20 x 10 cm in. Of leg er natgemaakt uitgeknepen bakpapier in.
  • Meng de stukjes bloemkool (maak zo nodig wat kleiner) met gebakken ui, ricotta, eieren en kerrie. Ei kan wat laf smaken, dus proef en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over de ingevette cakevormpjes en strijk de bovenkant glad. Bak de bloemkoolcake 40 minuten of tot de cake kleurt en gaar is, doe de prikkertest. Laat even rusten, til de cake uit de vorm en laat verder uitwasemen op een rooster.

Garnering

  • Hak ondertussen de hazelnoten en bestrooi de bloemkoolcake vlak voor het serveren met noten.

Serveertips

  • De koolhydraatarme bloemkoolcake met noten serveer je warm, lauwwarm of koud. Extra feestelijk bij een mooi varkenshaasje, rollade of mooie plakken rosbief. Of gewoon doordeweeks lekker met een simpele gehaktbal of pittige worst.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


7 gedachten over “Koolhydraatarme bloemkoolcake met noten”

  1. 5 sterren
    Vandaag de bloemkoolcake gemaakt, zonder noten, met vegan spekreepjes erdoor voor de variatie. Heerlijk! Deze komt zeker vaker op het menu😃.

  2. 5 sterren
    Meteen gemaakt met een restje bloemkool dat er nog lag. Ik heb er ook een beetje kaas door gedaan. Het smaakte heerlijk!

Reacties zijn gesloten.

4.78 from 9 votes (6 ratings without comment)
Scroll naar boven