Deze hartige koolhydraatarme bloemkoolcake met noten is enorm veelzijdig en supermakkelijk om te maken. Je hebt er ook maar weinig ingrediënten voor nodig. Op elk moment van de dag en bij elke gelegenheid in te zetten. Of je het nu warm, lauwwarm of koud eet. Op hoogtijdagen, zoals kerst en Pasen of bij een vriendendiner of in een buffet. Hou je iets over, dan stop je het makkelijk in je lunchbox of je eet het als makkelijk hartig ontbijt. Ook dat kan, want deze bloemkoolcake smaakt écht altijd. En ik denk ook dat ik geen mensen ken die dit niet gaan lusten. Koolhydraten zitten er nauwelijks in: 1.3 gram koolhydraten per plakje! Als bijgerecht serveer je 2 of 3 plakjes per persoon. Al met al echt een toppertje voor op je vaste lijst! Gauw opslaan in je persoonlijke kookschrift dus. Veel plezier ermee! Zie voor serveertips het recept.
♥ Ook lekker:
- Koolhydraatarme preisoufflé met kaas
- Koolhydraatarme broccolisoufflé
- Of zoek met onze receptenzoeker

Zo maak je koolhydraatarme bloemkoolcake met noten
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Koolhydraatarme bloemkoolcake met noten
Voedingswaarde
Ook gebruikt
- cakevorm 20 x 10 cm
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Breek de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 minuten, giet af en stoom droog in de pan.
- Snipper ondertussen de ui en bak deze in wat olijfolie glazig.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een cakevorm van 20 x 10 cm in. Of leg er natgemaakt uitgeknepen bakpapier in.
- Meng de stukjes bloemkool (maak zo nodig wat kleiner) met gebakken ui, ricotta, eieren en kerrie. Ei kan wat laf smaken, dus proef en breng goed op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over de ingevette cakevormpjes en strijk de bovenkant glad. Bak de bloemkoolcake 40 minuten of tot de cake kleurt en gaar is, doe de prikkertest. Laat even rusten, til de cake uit de vorm en laat verder uitwasemen op een rooster.
Garnering
- Hak ondertussen de hazelnoten en bestrooi de bloemkoolcake vlak voor het serveren met noten.
Serveertips
- De koolhydraatarme bloemkoolcake met noten serveer je warm, lauwwarm of koud. Extra feestelijk bij een mooi varkenshaasje, rollade of mooie plakken rosbief. Of gewoon doordeweeks lekker met een simpele gehaktbal of pittige worst.
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |
Vandaag de bloemkoolcake gemaakt, zonder noten, met vegan spekreepjes erdoor voor de variatie. Heerlijk! Deze komt zeker vaker op het menu😃.
Meteen gemaakt met een restje bloemkool dat er nog lag. Ik heb er ook een beetje kaas door gedaan. Het smaakte heerlijk!
Dank je Letty, altijd fijn zulke positieve berichten! En de kaas is inderdaad een goed ideetje, zeker als je het zo uit het vuistje eet.
Kun je ook bloemkoolrijst voor dit recept gebruiken?
Ja dat kan, maar het wordt dan uiteraard qua smaak en structuur een veel homogenere cake.