Koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Deze hartige koolhydraatarme bloemkoolcake met noten is enorm veelzijdig en supermakkelijk om te maken. Je hebt er ook maar weinig ingrediënten voor nodig. Op elk moment van de dag en bij elke gelegenheid in te zetten. Of je het nu warm, lauwwarm of koud eet. Op hoogtijdagen, zoals kerst en Pasen of bij een vriendendiner of in een buffet. Hou je iets over, dan stop je het makkelijk in je lunchbox of je eet het als makkelijk hartig ontbijt. Ook dat kan, want deze bloemkoolcake smaakt écht altijd. En ik denk ook dat ik geen mensen ken die dit niet gaan lusten. Koolhydraten zitten er nauwelijks in: 1.3 gram koolhydraten per plakje! Als bijgerecht serveer je 2 of 3 plakjes per persoon. Al met al echt een toppertje voor op je vaste lijst! Gauw opslaan in je persoonlijke kookschrift dus. Veel plezier ermee! Zie voor serveertips het recept.

♥ Ook lekker:

koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Zo maak je koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Koolhydraatarme bloemkoolcake met noten

Door: Anna-Karina van Denderen
Met een paar eenvoudige aandachtspunten lukt het iedereen om een koolhydraatarme bloemkoolcake met noten te maken. Veelzijdig in te zetten als bijgerecht!
4.67 van 6 stemmen

Voedingswaarde

Per plak (2 of 3 plakken per persoon is een mooie portie)
calorieën 70.87 kcalkoolhydraten 1.3 geiwitten 3.81 gvetten 5.53 gvezels 0.68 g
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Europees
Trefwoord eiergerecht, oven, tapas, mezze, sushi
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min

Ook gebruikt

  • cakevorm 20 x 10 cm
Hoeveelheid (aan te passen)12 plakken

Ingrediënten

Garneren

  • 30 g hazelnoten - gehakt, of gemengde noten naar keus

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breek de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 minuten, giet af en stoom droog in de pan.
  • Snipper ondertussen de ui en bak deze in wat olijfolie glazig.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een cakevorm van 20 x 10 cm in. Of leg er natgemaakt uitgeknepen bakpapier in.
  • Meng de stukjes bloemkool (maak zo nodig wat kleiner) met gebakken ui, ricotta, eieren en kerrie. Ei kan wat laf smaken, dus proef en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over de ingevette cakevormpjes en strijk de bovenkant glad. Bak de bloemkoolcake 40 minuten of tot de cake kleurt en gaar is, doe de prikkertest. Laat even rusten, til de cake uit de vorm en laat verder uitwasemen op een rooster.

Garnering

  • Hak ondertussen de hazelnoten en bestrooi de bloemkoolcake vlak voor het serveren met noten.

Serveertips

  • De koolhydraatarme bloemkoolcake met noten serveer je warm, lauwwarm of koud. Extra feestelijk bij een mooi varkenshaasje, rollade of mooie plakken rosbief. Of gewoon doordeweeks lekker met een simpele gehaktbal of pittige worst.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole
Nicole
1 maand geleden

5 sterren
Vandaag de bloemkoolcake gemaakt, zonder noten, met vegan spekreepjes erdoor voor de variatie. Heerlijk! Deze komt zeker vaker op het menu😃.

Letty Fokkens
Letty Fokkens
1 maand geleden

5 sterren
Meteen gemaakt met een restje bloemkool dat er nog lag. Ik heb er ook een beetje kaas door gedaan. Het smaakte heerlijk!

Bregje
Bregje
1 maand geleden

Kun je ook bloemkoolrijst voor dit recept gebruiken?