Het zal je inmiddels niet meer verbazen dat Marloes weer een klassiek oosters gerecht instuurt? Deze verrukkelijke, malse, koolhydraatarme babi ketjap van Marloes is simpel te maken. Niet alleen heerlijk als onderdeel van een Indonesische rijsttafel, maar ook als sologerechtje. Babi ketjap is een echte Chinees Indonesische klassieker, dat komt vooral door de eenvoud. Dat maakt het niet alleen enorm populair in Azië maar ook ver daarbuiten. Voor het gerecht gebruik je speklapjes, procureurlapjes of varkenslapjes.
Procureurlapjes?
Procureurlapjes zijn afkomstig van een varken. Het is de uitgebeende halskarbonade. Mooi doorregen en daardoor ontzettend mals. Je kunt ze makkelijk en vlot bakken, op de barbecue leggen of stoven. Als je een ander soort vlees gebruikt voor deze koolhydraatarme babi ketjap, zorg dan wel voor voldoende vet in het vlees, want juist door het vet blijft het vlees heerlijk mals en zacht. Te weinig vet in het vlees levert een soort taaie schoenlappen op…
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je koolhydraatarme babi ketjap
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme babi ketjap van Marloes, simpel en snel
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Vlees en marinade
- 500 g spek, procureurlapjes of varkensfilet, in repen gesneden
- 2 tl gemberpoeder
- peper en zout
- 15 ml sojasaus
- klein kneepje honingvervanger
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Vlees marineren
- Bestrooi de vleesreepjes met gemberpoeder, peper en zout. Giet de 15 ml sojasaus erbij en meng door elkaar. Laat 10 minuten marineren. Snipper alvast de ui en hak de knoflook.
Bakken en sudderen
- Verhit de wokolie gloeiend heet. Bak het vlees in porties, zodat het niet gaat koken. Laat ook tussendoor de wokolie goed heet worden. Voeg bij de laatste portie de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze 2 à 3 minuten mee. Schep ook de rest van het vlees weer terug in de wok.
- Voeg de 85 ml sojasaus, kneepje Steviala Sweet Bee, limoensap en een scheutje water toe. Laat de koolhydraatarme babi ketjap op laag vuur zachtjes sudderen, zonder deksel zodat de saus indikt.
Serveren
- Lekker met bloemkoolrijst en sperzieboontjes.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Super lekker. Heb het met hamlappen gemaakt. En voor de boontjes een recept gebruikt voor sajoerboontjes. Heerlijk samen met bloemkoolrijst gebakken met knoflook en lente uitjes.
Heerlijk gerecht, alleen iets uitgeschoten met het limoensap. Zeker voor herhaling vatbaar, dan eens proberen met procureur, nu waren het speklapjes.