Deze mooie koolhydraatarme avocado krokantjes van Miranda zijn krokant van buiten en heerlijk zacht en romig vanbinnen. Driedubbel genieten dus! Zonder de dipsaus bevat een portie nog geen 3 gram koolhydraten, je haalt 2 porties uit het recept. Kies mooie, grote, stevige en rijpe avocado’s. Eenmaal rijp kun je avocado’s nog wel enkele dagen in de koelkast bewaren. Om bruin worden te voorkomen besprenkel vers gesneden avocado’s direct met wat citroensap. Dat citroensap gaat de oxidatie (en dus bruin worden) tegen.
Extra feestelijk met dipsaus
Avocado’s zijn niet alleen heerlijk als broodbeleg of in de guacamole. Dit enorm gezonde groene fruit kun je ook serveren als bijgerecht bij een lunch of diner. Of wat te denken van een snelle verwennerij tussendoor? Miranda vindt ze zo zonder saus al heerlijk, maar wij zien ze al helemaal voor ons op een feestje. Een hele schaal vol met die heerlijke koolhydraatarme avocado krokantjes met een lekkere dipsausjes en partjes limoen erbij! Dus we hebben het recept van Miranda een beetje uitgebreid en doen jullie verschillende suggesties voor een lekkere dipsaus, kijk maar snel!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarme avocado krokantjes van Miranda
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme avocado krokantjes van Miranda
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Paneermeel
- 20 g kokosmeel
- 50 g amandelmeel
- snufje paprikapoeder, of chilipoeder
- snufje knoflookpoeder
- peper en zout, naar smaak
Om te bakken
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Halveer de avocado en verwijder de pit, snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Zet apart.
- Klop het ei los. Meng de ingrediënten voor het ‘paneermeel’ door elkaar.
- Wentel elk plakje avocado eerst door het geklutste ei en dan door het paneermiddel. Bak de gepaneerde avocado in een laagje olie in de koekenpan.
Limoendip
- Meng 3 el zure room met tabasco of wasabi en een tl limoenschil. Breng de limoendip op smaak met zout.
Tomatendip 2x
- (makkelijke versie) Meng 2 el tomatenketchup zonder suiker met 1 el mayonaise, 1 tl zure room, 1 tl sambal (meer of minder) naar smaak. of(iets meer werk) Bak een gesnipperde ui met een teentje knoflook en ½ klein gesneden paprika in wat olijfolie gaar. Pureer met met 2 el passata en een kneepje Steviala Sweet Maple en 1 tl balsamicoazijn tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Net gegeten bij de lunch. Erg lekker, volgens mij ook geschikt als hartig vetbommetje?!
Goed idee, ik heb ‘m gelijk even in de vetbommen rubriek gezet!