koolhydraatarme avocado krokantjes

Koolhydraatarme avocado krokantjes van Miranda

Deze mooie koolhydraatarme avocado krokantjes van Miranda zijn krokant van buiten en heerlijk zacht en romig vanbinnen. Driedubbel genieten dus! Zonder de dipsaus bevat een portie nog geen 3 gram koolhydraten, je haalt 2 porties uit het recept. Kies mooie, grote, stevige en rijpe avocado’s. Eenmaal rijp kun je avocado’s nog wel enkele dagen in de koelkast bewaren. Om bruin worden te voorkomen besprenkel vers gesneden avocado’s direct met wat citroensap. Dat citroensap gaat de oxidatie (en dus bruin worden) tegen.  

Extra feestelijk met dipsaus

Avocado’s zijn niet alleen heerlijk als broodbeleg of in de guacamole. Dit enorm gezonde groene fruit kun je ook serveren als bijgerecht bij een lunch of diner. Of wat te denken van een snelle verwennerij tussendoor? Miranda vindt ze zo zonder saus al heerlijk, maar wij zien ze al helemaal voor ons op een feestje. Een hele schaal vol met die heerlijke koolhydraatarme avocado krokantjes met een lekkere dipsausjes en partjes limoen erbij! Dus we hebben het recept van Miranda een beetje uitgebreid en doen jullie verschillende suggesties voor een lekkere dipsaus, kijk maar snel! 


Heb je zelf ook een lekker, voor ons onbekend, eigen koolhydraatarm recept met foto? Stuur ‘m in via [email protected] Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

koolhydraatarme avocado krokantjes

Zo maak je koolhydraatarme avocado krokantjes van Miranda

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarme avocado krokantjes
Recept afdrukken Bewaren
5 van 1 stem

Koolhydraatarme avocado krokantjes van Miranda

Bezoekersrecept

Door: Miranda
Heerlijke ketogene snack of bijgerecht. Als je de avocado krokantjes serveert op een feestje is een dipsaus erbij extra lekker. Een sausje op basis van zure room of tomaat is lekker. Zie onder voor suggesties.
Voorbereiden5 min
Koken/oven5 min
Totaal10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: chips, ketogeen, snel

Voedingswaarden

Per portie exclusief dipsaus
Calorieën 403.5 kcal
Koolhydraten 2.95 g
Eiwit 12 g
Vetten 36.1 g
Vezels 9.8 g

Uit recept:

2 porties

Ingrediënten

Paneermeel

Om te bakken

Bereiden

  • Halveer de avocado en verwijder de pit, snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Zet apart.
  • Klop het ei los. Meng de ingrediënten voor het 'paneermeel' door elkaar.
  • Wentel elk plakje avocado eerst door het geklutste ei en dan door het paneermiddel. Bak de gepaneerde avocado in een laagje olie in de koekenpan.

Limoendip

  • Meng 3 el zure room met tabasco of wasabi en een tl limoenschil. Breng de limoendip op smaak met zout.

Tomatendip 2x

  • (makkelijke versie) Meng 2 el tomatenketchup zonder suiker met 1 el mayonaise, 1 tl zure room, 1 tl sambal (meer of minder) naar smaak.
    of
    (iets meer werk) Bak een gesnipperde ui met een teentje knoflook en ½ klein gesneden paprika in wat olijfolie gaar. Pureer met met 2 el passata en een kneepje Steviala Sweet Maple en 1 tl balsamicoazijn tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout.

Onze kookboeken

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 1.197 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.