Yeah, vrijdag, pizza-time!! Nooit meer pizza eten met een koolhydraatarme leefstijl? Welnee! Neem een paar plakken aubergine en beleg die met je favoriete topping. Deze zalige koolhydraatarme aubergine pizzaplakken zijn helemaal vegetarisch: groente, groente en een beetje mozzarella. Per plak bevat het dan 3.6 gram koolhydraten. Maar als je wilt leg je er nog wat pittige chorizo bij, klinkt ook niet verkeerd toch? Hou je niet van aubergine, neem dan gerust courgette, die hoef je ook niet voor te bakken! Liever helemaal veganistisch? Laat dan de mozzarella weg of vervang die door een van de vele vegan kaassoorten. Dit recept zou je ook nog kunnen kennen uit ons 2e kookboek Gewoon koolhydraatarm (2018).
Aubergine bewaren
De aubergine voor deze koolhydraatarme aubergine pizzaplakken hadden we al een paar dagen in huis. Tegenwoordig bewaar ik ze buiten de koelkast. Immers aubergines verdienen een bijzondere behandeling. Bewaar ze dus niet in de koelkast, want ze krijgen snel bruine kroonbladeren en bruine plekken op de schil als ze koeler dan 10 °C bewaard worden. Een donkere, vochtige koele plaats is het best, liefst rond 16ºC.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je aubergine pizzaplakken
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Aubergine pizza
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 aubergine, in plakken
Kruidenolie
- 3 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
Topping
- 125 g mozzarella, (vegan mozzarella als je veganistisch eet)
- 100 g tomaat
- 1 paprika, geel of rood
Garneren
- 1 bosui
- basilicum, vers
- 1 el pijnboompitjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schaaf van de aubergine eerst een dunne plak. Snijd vervolgens 5 plakken van 1½ cm. (Afhankelijk van de grootte van je aubergine) Bestrooi de plakken met wat zout en laat ze 10 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed het bakblik met bakpapier.
Kruidenolie
- Maak de kruidenolie van de olijfolie met Italiaanse kruiden en geperste knoflook.
Aubergine voorbakken
- Dep de plakken aubergine droog en bestrijk ze rondom ruim met de kruidenolie. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten aan de ene kant, draai ze om en bak ze nog eens 10 minuten.Hou je niet van aubergine, neem dan gerust courgette, die hoef je ook niet voor te bakken!
Afbakken met topping
- Snijd ondertussen de (vegan)mozzarella in dunne plakjes, de tomaatjes in vieren en de paprika in blokjes. Verdeel de topping over de voorgebakken aubergineplakken. Eerst de mozzarella, dan de rest. Bak dan nog 10 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
Serveren
- Rooster voor de garnering de pijnboompitjes lichtjes in een droge koekenpan. Snijd een bosuitje in ringen. Hak een handje basilicum fijn.
- Bestrooi de aubergine pizza's voor het serveren met de bosui, pijnboompitjes en basilicum. Maal er tot slot een beetje peper over.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Mmm, erg lekker!