koolhydraatarm zoetzuur van rabarber

Koolhydraatarm zoetzuur van rabarber

Hoe verrassend: koolhydraatarm zoetzuur van rabarber gemaakt met rauwe rabarber! Daardoor zijn de stukjes rabarber nog helemaal herkenbaar als onderdeel van de rabarbersteel. In de meeste gerechten met rabarber kook je de rabarber, maar nu heb ik gekozen voor marineren. En – zo hoor ik je denken – is het dan niet keihard en totaal oneetbaar? Nee hoor, door het marineren van de dunne plakjes krijgt de rabarber een prettige bite. Het beste is om het zoetzuur een nacht in de koelkast te laten staan, dan mengen alle smaken optimaal. Vroeger was ik al gefascineerd door rabarber. Ik kon me niet voorstellen dat die gekke, zurige, harde stengels de basis waren voor die zoete puree ’s avonds. Ik vond het namelijk geweldig lekker! Dat kwam vast ook omdat mijn moeder niet al te zuinig omging met de suikerpot. Het koolhydraatarm zoetzuur van rabarber bevat: kcal 75.3 ⋆ koolhydraten 6.08 g ⋆ eiwitten 2.19 g ⋆ vetten 2.54 g ⋆ vezels 7.36 g.

Advertentie

Kruising tussen salade en zoetzuur

Je zou deze vegan, koolhydraatarm zoetzuur van rabarber kunnen omschrijven als een kruising tussen een salade en knapperig ingemaakte groente. Het combineert uitstekend met saté, gegrilde vis of dingen van de barbecue. Wij aten er deze koolhydraatarme nasi bij. En als je denkt: ik ga geen fruit eten als bijgerecht, dan kun je gerust zijn: rabarber is een groente! Hoewel je het natuurlijk best in de gezoete vorm door de yoghurt kunt doen. Ik kan me zelfs herinneren dat ze het jaren geleden ook in literpakken verkochten in de supermarkt: rabarberyoghurt.

PS: oorspronkelijk maakten we deze al veel eerder in het jaar, maar door omstandigheden is dit bericht pas 5 JULI ingepland. Rabarber consumeer je het liefst vóór 24 juni, daarna trekken de gifstoffen van de bladeren ook in de stengels. Beter volgend jaar pas weer dus.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarm zoetzuur van rabarber

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarm zoetzuur van rabarber

Koolhydraatarm zoetzuur van rabarber

Hoe verrassend: koolhydraatarm zoetzuur van rabarber gemaakt met rauwe rabarber, komkommer, appel, rode ui, munt en gembersiroop!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 75.3 koolhydraten 6.08 geiwitten 2.19 gvetten 2.54 gvezels 7.36 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de rabarber, komkommer, appel, rode peper, ui en munt zoals hierboven aangegeven. Meng alles (bij voorkeur) in een glazen, afsluitbare schaal. Voeg gembersiroop en citroensap (of wijnazijn) toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het koolhydraatarm zoetzuur van rabarber minstens 2 uur in de koelkast staan. Een nacht is nog beter! Op die manier kunnen de smaken goed mengen.
  • Serveren
  • Roer vlak voor het serveren alles even om. Proef en breng zo nodig verder op smaak met gembersiroop, citroensap, zout en/of peper. Bestrooi tot slot met de gehakte pinda's.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


5 gedachten over “Koolhydraatarm zoetzuur van rabarber”

  1. Ik ben het gerecht aan het maken, alleen mis ik in de bereiding het gebruik van de rode peper. Te zien op de foto moet deze er wel in.

  2. Jacqueline S

    Vraag: hoeveel gram rabarber zijn die 2 stelen uit het recept ongeveer?

    Ik heb in mijn tuin rabarber met dunne en dikke stelen en dat maakt in gewicht best veel uit.

  3. Jacqueline S

    Wat een verrassend recept! Ga het zeker uitproberen met de rabarber en komkommer uit eigen tuin.

    Wat ik heb geleerd van mijn vader: In de moestuin mag je rabarber trekken tot 24 juni, omdat de planten daarna weer moeten groeien en er later in het jaar teveel oxaalzuur in de stengels komt.

    Maar ik zelf kijk niet op een paar dagen.

    En als het nu nog in de winkel ligt, kun je het gewoon kopen en gebruiken.

    Eet smakelijk!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven